Skip to main content

Kakak vs Adik

ntah kenapa..
lately cam segan pulak nak update blog aku nih..

mungkin sebab connection nih yang cam ada sikit masalah...
kejp laju....
kejap slow cam siput...


nih nak citer pasal kakak ngan adik...


yang nih..
Kakak... aka Adriana...

hmm..
camtulah...
suka buat muka kelakar..

her fav activity would be colouring.. and drawing..
suka lukis bentuk heart..
pastu di sambung2 terus jadi princess dia kat..


n
this would be her sister...

Adik aka Annisa...
skrg dah tak mau di panggil adik...
sebab dah ada Afi..

tapi kadang panggil jugak..
yolah dah terbiasa...
hehe..
tapi kalau dia teringat...
mmg dia akan cakap..
"Kakak ler... adik Afi tuh"
haha..
tapi still dia bahasakan diri dia adik..
her fav act would be...

playing games...
apa saja game yang boleh main..
be it...
handphone punya game... or ps puna game or computer game..



dah tak ingat start bila..
aku cam 'haramkan' permainan game hp..
siap aku buang game hp dalam hp aku...

sebab..
bukan per takut kang dok pulun main..
rosak hp2 yang ada tuh..
(cewah cam banyak jer hp nya)..

tapi
last 2 night..
tetiba aku cam bagi pulak kakak main hp aku..
(aku baru jer dload satu game..)
bila adik tengok kakak dia main game hp..
dia pun apa lagi nak ler...


so aku kuarkan balik hp Hn yang lama tuh..
dan2 tu seronok main...

tapi last sekali...
tengoklah...
share pulak main satu hp..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata