Skip to main content

Kakak vs Adik

ntah kenapa..
lately cam segan pulak nak update blog aku nih..

mungkin sebab connection nih yang cam ada sikit masalah...
kejp laju....
kejap slow cam siput...


nih nak citer pasal kakak ngan adik...


yang nih..
Kakak... aka Adriana...

hmm..
camtulah...
suka buat muka kelakar..

her fav activity would be colouring.. and drawing..
suka lukis bentuk heart..
pastu di sambung2 terus jadi princess dia kat..


n
this would be her sister...

Adik aka Annisa...
skrg dah tak mau di panggil adik...
sebab dah ada Afi..

tapi kadang panggil jugak..
yolah dah terbiasa...
hehe..
tapi kalau dia teringat...
mmg dia akan cakap..
"Kakak ler... adik Afi tuh"
haha..
tapi still dia bahasakan diri dia adik..
her fav act would be...

playing games...
apa saja game yang boleh main..
be it...
handphone punya game... or ps puna game or computer game..



dah tak ingat start bila..
aku cam 'haramkan' permainan game hp..
siap aku buang game hp dalam hp aku...

sebab..
bukan per takut kang dok pulun main..
rosak hp2 yang ada tuh..
(cewah cam banyak jer hp nya)..

tapi
last 2 night..
tetiba aku cam bagi pulak kakak main hp aku..
(aku baru jer dload satu game..)
bila adik tengok kakak dia main game hp..
dia pun apa lagi nak ler...


so aku kuarkan balik hp Hn yang lama tuh..
dan2 tu seronok main...

tapi last sekali...
tengoklah...
share pulak main satu hp..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..