Skip to main content

Kakak vs Adik

ntah kenapa..
lately cam segan pulak nak update blog aku nih..

mungkin sebab connection nih yang cam ada sikit masalah...
kejp laju....
kejap slow cam siput...


nih nak citer pasal kakak ngan adik...


yang nih..
Kakak... aka Adriana...

hmm..
camtulah...
suka buat muka kelakar..

her fav activity would be colouring.. and drawing..
suka lukis bentuk heart..
pastu di sambung2 terus jadi princess dia kat..


n
this would be her sister...

Adik aka Annisa...
skrg dah tak mau di panggil adik...
sebab dah ada Afi..

tapi kadang panggil jugak..
yolah dah terbiasa...
hehe..
tapi kalau dia teringat...
mmg dia akan cakap..
"Kakak ler... adik Afi tuh"
haha..
tapi still dia bahasakan diri dia adik..
her fav act would be...

playing games...
apa saja game yang boleh main..
be it...
handphone punya game... or ps puna game or computer game..



dah tak ingat start bila..
aku cam 'haramkan' permainan game hp..
siap aku buang game hp dalam hp aku...

sebab..
bukan per takut kang dok pulun main..
rosak hp2 yang ada tuh..
(cewah cam banyak jer hp nya)..

tapi
last 2 night..
tetiba aku cam bagi pulak kakak main hp aku..
(aku baru jer dload satu game..)
bila adik tengok kakak dia main game hp..
dia pun apa lagi nak ler...


so aku kuarkan balik hp Hn yang lama tuh..
dan2 tu seronok main...

tapi last sekali...
tengoklah...
share pulak main satu hp..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...