Skip to main content

kul 1baru nak tido...

baru lepas tidokan Afi..
huhu..
today he slept at 1++ am..
adeh..

camner ye nak bagi dia tido awal..
i need to do that sebab nanti aku dah nak kerja..
sekolah maa...

pagi lak tuh..
kalau kul 1 pagi baru nak tido..
nak bangun pulak kul 6.. waaa hari2 mau penat aku..

for the time being his sleeping routine would be..

bangun at about 7am..
bagi susu.. then dia akan smabung tido..
then bangun pulak around 9-10am..
sebab dia tahu waktu mandi dia..
pastu mandi... susu.. then dia akan sambung tido..
or maybe main2 kejap..

tapi kekadang boleh melarat jadi lama..
hmm normally
afternoon dia akan tido sampai petang around 4 cam gitu...
bagi susu jer harus dia sambung tido..

then pas mandi around 5pm...
main2 kejap...
pastu tido lagi...
adehhh kuat sungguh tido...

malam akan jaga around 10..
change his diaper..
then jenuh ler main2 ngan dia sampai dia nak tido balik..

sebelum2 nih around 1230 dia akan tido..
tapi nih dah masuk kul 1 lebih pulak...

camner...

Comments

  1. 10 thn dh couple? lamanya berchenta..hehe..lily 1507 ni br 5 thn..

    ReplyDelete
  2. lily..
    berchenta 3 tahun then terus kawin..
    hehe..

    waa ramainya couple bulan 7

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata