Skip to main content

laaaa... tak lama lagi dah...




arini
ari ke 30 aku berpantang...
so far so good...

walaupun aku rasa aku dah bantai beberapa
makanan yang tidak boleh di makan
haha

tapi masih boleh di kawal...
dan alhamdulillah badan pun kian kuat..
cuma yelah
aku masih jugak rasa lenguh2 badan...


Afi pun kian kuat
ramai yang datang lawat cakap dia dah macam budak lepas pantang
yelah badan pun semangat bukan main...
aku rasa mau tak sampai 2 bulan
berat dia dah masuk 5 kg...

adeeehhhhh penat ler aku yang menyusu dia nanti
skrg pun pegang dia time menyusu bukan main lenguh lagi tangan aku..
tapi ku gagahkan jua...
nak menyusu baring aku tak pandai...
camne tuh...



n owh...am trying to babywear Afi
tapi cam tak baper pandai lagi...
so dia tak comfortable dan aku rasa cam cuak semacam jer...
kena practice lagi...

in two week time (more or less)
aku akan abis pantang (44 days maaaa)
tapi rasanya bab makan kena pantang lagi kot..
yelah kan..
takkan terus nak menelan air ais... idak ler kot..
boleh
Hn dah pesan.. air ais kena pantang..
koman2 3 tahun... or lagi bagus toksah minum langsung...

uuuuu... tak sanggup den...
aku kan hantu nescafe ais....
camne kalau tak dapat minum ais (alah alasan jer tuh.. skrg tak minum ok jer)

bila nak mula bersenam ye...
hehe...
bukan main tuh.. nak bersenam..
yolah... kena turunkan balik ler berat badan yang naik secara mengkagumkan itu..
hopefully aku dapat balik berat badan yang asal...
which is around 50-55kg...
banyak tuh nak kena turun...


budak kecik mmg suka jelir lidah kot kan....

aku tengok suka nooo si Afi nih buat gini...


Comments

  1. pipi adam dah montel..geram jea nak cubit pipi afi

    ReplyDelete
  2. Mima... kalau rasa lenguh nak BF baby.. belilah Nursing Pillow... Mariah guna tu... memang sangat-sangat mudah menyusukan baby.. mummy selesa.. baby pun selesa..

    ReplyDelete
  3. owh yeke mariah..
    hehe..

    waa nanti leh a carik..
    satu lagi skrg nih bukan main suka gigit puting susu tuh.. adehhh sakitnya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…