Skip to main content

laaaa... tak lama lagi dah...




arini
ari ke 30 aku berpantang...
so far so good...

walaupun aku rasa aku dah bantai beberapa
makanan yang tidak boleh di makan
haha

tapi masih boleh di kawal...
dan alhamdulillah badan pun kian kuat..
cuma yelah
aku masih jugak rasa lenguh2 badan...


Afi pun kian kuat
ramai yang datang lawat cakap dia dah macam budak lepas pantang
yelah badan pun semangat bukan main...
aku rasa mau tak sampai 2 bulan
berat dia dah masuk 5 kg...

adeeehhhhh penat ler aku yang menyusu dia nanti
skrg pun pegang dia time menyusu bukan main lenguh lagi tangan aku..
tapi ku gagahkan jua...
nak menyusu baring aku tak pandai...
camne tuh...



n owh...am trying to babywear Afi
tapi cam tak baper pandai lagi...
so dia tak comfortable dan aku rasa cam cuak semacam jer...
kena practice lagi...

in two week time (more or less)
aku akan abis pantang (44 days maaaa)
tapi rasanya bab makan kena pantang lagi kot..
yelah kan..
takkan terus nak menelan air ais... idak ler kot..
boleh
Hn dah pesan.. air ais kena pantang..
koman2 3 tahun... or lagi bagus toksah minum langsung...

uuuuu... tak sanggup den...
aku kan hantu nescafe ais....
camne kalau tak dapat minum ais (alah alasan jer tuh.. skrg tak minum ok jer)

bila nak mula bersenam ye...
hehe...
bukan main tuh.. nak bersenam..
yolah... kena turunkan balik ler berat badan yang naik secara mengkagumkan itu..
hopefully aku dapat balik berat badan yang asal...
which is around 50-55kg...
banyak tuh nak kena turun...


budak kecik mmg suka jelir lidah kot kan....

aku tengok suka nooo si Afi nih buat gini...


Comments

  1. pipi adam dah montel..geram jea nak cubit pipi afi

    ReplyDelete
  2. Mima... kalau rasa lenguh nak BF baby.. belilah Nursing Pillow... Mariah guna tu... memang sangat-sangat mudah menyusukan baby.. mummy selesa.. baby pun selesa..

    ReplyDelete
  3. owh yeke mariah..
    hehe..

    waa nanti leh a carik..
    satu lagi skrg nih bukan main suka gigit puting susu tuh.. adehhh sakitnya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...