Skip to main content

nak pergi ke tidak.. (kata hati)

Ahad lepas...
kengkonon mmg plan asal nak gi Alor Star...

tapi sebab aritu Hn cakap dia ada game ari Ahad..
so kalau nak kuar pagi je lah yang boleh..

tapi alkisah Ahad tuh ..
cam semua dah bangun agak lewat...

so aku cam a bit frust ler tak leh nak kuar..
(aku kalau asyik terperap jer kat umah... mmg boleh angin satu badan)

Hn tanya nak kuar tak..
aku cakap tak payahlah sebab petang tuh dia ada game...
pastu dia cakap tadak...
eh pulak dah..
ari tu cakap ada...

so aku pk punya pk.. nak kuar ke tak..
last2 aku ajak jugak Hn kuar...
hehehe....

reason..
sebab nak amik barang dengan Akak aku.. (sejak bila pulak aku ada akak nih)



barangnya adalah..
jeng.. jeng.. jeng..


























benda alah ni lah..
haha...
dah lama nooo aku order...
tapi tak sempat nak gi amik..
aku belikan Hn satu...
best gak..

tetiba ada 8 perfume..
haha..
poyo..


then...
takkan ler nak terus balik kan..
harus ler sambung gi jalan2..
hehe...
kami ke Tesco lagi...
kalau kat Alor Star nih..
sekarang aku suka Tesco...
sebab cam senang nak jalan...
semua benda ada dalam bangunan 2 tingkat jer..



ish...
cam chubbynya pipi aku itu..
camner ye nak kuruskan..




masuk Tesco...
Hn cam dah lapar..
aku pun lapar jugak..
so kami gi
Pizza Hut..

huhu..
tercapai jugak hasrat aku nak makan pizza...
kalau tidak kerana aku yang membelanja..
rasanya tidakler dapat makan..
hehe..


pas makan..
did a lil bit of shopping..
bebarang Afi..
some drinks...


then aku beli satu selipar nih...

pastu terus balik...
penat...


then tido...



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..