Skip to main content

nak pergi ke tidak.. (kata hati)

Ahad lepas...
kengkonon mmg plan asal nak gi Alor Star...

tapi sebab aritu Hn cakap dia ada game ari Ahad..
so kalau nak kuar pagi je lah yang boleh..

tapi alkisah Ahad tuh ..
cam semua dah bangun agak lewat...

so aku cam a bit frust ler tak leh nak kuar..
(aku kalau asyik terperap jer kat umah... mmg boleh angin satu badan)

Hn tanya nak kuar tak..
aku cakap tak payahlah sebab petang tuh dia ada game...
pastu dia cakap tadak...
eh pulak dah..
ari tu cakap ada...

so aku pk punya pk.. nak kuar ke tak..
last2 aku ajak jugak Hn kuar...
hehehe....

reason..
sebab nak amik barang dengan Akak aku.. (sejak bila pulak aku ada akak nih)



barangnya adalah..
jeng.. jeng.. jeng..


























benda alah ni lah..
haha...
dah lama nooo aku order...
tapi tak sempat nak gi amik..
aku belikan Hn satu...
best gak..

tetiba ada 8 perfume..
haha..
poyo..


then...
takkan ler nak terus balik kan..
harus ler sambung gi jalan2..
hehe...
kami ke Tesco lagi...
kalau kat Alor Star nih..
sekarang aku suka Tesco...
sebab cam senang nak jalan...
semua benda ada dalam bangunan 2 tingkat jer..



ish...
cam chubbynya pipi aku itu..
camner ye nak kuruskan..




masuk Tesco...
Hn cam dah lapar..
aku pun lapar jugak..
so kami gi
Pizza Hut..

huhu..
tercapai jugak hasrat aku nak makan pizza...
kalau tidak kerana aku yang membelanja..
rasanya tidakler dapat makan..
hehe..


pas makan..
did a lil bit of shopping..
bebarang Afi..
some drinks...


then aku beli satu selipar nih...

pastu terus balik...
penat...


then tido...



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata