Skip to main content

perahan susu ibu


best jugak forum susuibu.com nih..

cam aku kan..
nak buat stok susu tuk Afi..
tapi aku tak tau..
camner..

yelah bila pam asyik dapat dalam 1 oz jer..
takkan ler nak bekukan 1 oz kan..
so aku godek2 ler forum tuh...
n i found this...


kalau katalah dapat sikit time nih mcm 1 oz ker, tak per...boleh campurkan dgn sesi tghari td. Susu boleh campur dlm 24 jam yang sama. CUMA, baru perah JGN campur dgn dh beku ya? kalau sesi sebelum nih baru 2 oz, simpan sejuk dulu.. then next session dpt 1 oz boleh campurkan. Then bekukan 3 oz buat stok frozen.


so meaning..
susu mmg boleh di campur...
tapi pastikan ianya dalam 24 hour yang sama...


so kiranya..
yang aku dok buat sebelum nih mmg salah..

tulah.. ilmu nih kena rajin cari...
starting from today...
baru nak mula pam semula..
sebab aku rasa cam senang pulak guna pam..



berbanding guna tangan..


Comments

  1. qis aritu mmg pki TJ ni..sgt2 berjasa...xleh terkata jasa TJ ni pd ku...sng pn sng...

    smoga berjaya ye kak mmbuat stok ebm...
    chaiyok..

    ReplyDelete
  2. a'ah sakit x pam susu? setgh org ckp sakit....

    ReplyDelete
  3. ooo qis pun guna tollyjoy jugak ek...
    insyaallah semoga berjaya jua

    ena... hmm kalau setakat guna batt takdelah sakit sangat..
    tapi kalau guna electric sakit jugak
    tapi time tu jelah
    pastu ok jer...

    iman.. depend on what we use to pump kot...
    guna tangan harus tak sakit.. batt pun sama.. sebab sucking tu tak baper kuat..
    tapi guna elektrik terasa ler jugak

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...