Skip to main content

something is about to change







esok dah nak mula sekolah balik...
hopefully everything will be ok...



yolah dah lama cuti nih..
risau jugak aku..

dah biasa dok tido balik pas subuh...
so esok mmg kena bangun awal pagi..
mana nak susukan Afi lagi..

siap2 nak gi sekolah lagi..
adeh...

bebarang Afi harus pack malam nih..
Hn kata nak gi antar umah mak..
ntah aku pun tak faham..
memula cakap nak antar umah jiran sebelah kami nih..
(ustaz nih satu sek ngan Hn... wife dia mmg dok ngasuh budak)

tapi tetiba Hn cakap nak gi antar umah mak pulak..
adehhh..

meaning..
things will change...
Afi akan mula tido dalam buai...
(yang aku mmg tak mau sangat)


aku tak baper bkenan
tdo buai nih..

tgk tdo tanpa buai pun nyenyak je..



apa boleh buat...
they are not me...



titik


Comments

  1. umah mak iena katne..? jauh ke..? xpe kot htr kat mak...nape kalo htr umah mak kene guna buai..?

    ReplyDelete
  2. ai sue..
    umah mak takdelah jauh sgt..
    tp sbb tadak sapa nak tlg pegang afi masa pegi antar tuh..
    some more.. pagi Hn kena antar twin p school..
    so takut kelam kabut la pagi tuh..

    kena pakai buai..
    sbb senang ler my MIL nak buat kerja rumah..

    ReplyDelete
  3. hhmm..buai elec eh..dun worry...insyaAllah xda pape..harriz pn dh gune buai..kdg2 kita xleh dgr sgt pe org lain kata, sbb , lain org, lain citernye..cm sue, guna buai elec for harriz...org kata kalo gune buai elec susah nk bwk baby jln2 sbb asyk nk beruai je. tp so far harriz leh je tido n snyap kalo xda buai. he's not dependent on it, tp kalo dia mragam time kita bz, trpksa la letak...ikut ksesuaian..stakat ni kalo nk dktakan dlm sehari tu, summed up, harriz spend time dlm buai maximum 6jam je. the rest sumenye kat luar buai..hhhm..kalo sumenye nk ikut ragam baby, kita x pyh keje la. jaga dia je.. =P

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...