Skip to main content

something is about to change







esok dah nak mula sekolah balik...
hopefully everything will be ok...



yolah dah lama cuti nih..
risau jugak aku..

dah biasa dok tido balik pas subuh...
so esok mmg kena bangun awal pagi..
mana nak susukan Afi lagi..

siap2 nak gi sekolah lagi..
adeh...

bebarang Afi harus pack malam nih..
Hn kata nak gi antar umah mak..
ntah aku pun tak faham..
memula cakap nak antar umah jiran sebelah kami nih..
(ustaz nih satu sek ngan Hn... wife dia mmg dok ngasuh budak)

tapi tetiba Hn cakap nak gi antar umah mak pulak..
adehhh..

meaning..
things will change...
Afi akan mula tido dalam buai...
(yang aku mmg tak mau sangat)


aku tak baper bkenan
tdo buai nih..

tgk tdo tanpa buai pun nyenyak je..



apa boleh buat...
they are not me...



titik


Comments

  1. umah mak iena katne..? jauh ke..? xpe kot htr kat mak...nape kalo htr umah mak kene guna buai..?

    ReplyDelete
  2. ai sue..
    umah mak takdelah jauh sgt..
    tp sbb tadak sapa nak tlg pegang afi masa pegi antar tuh..
    some more.. pagi Hn kena antar twin p school..
    so takut kelam kabut la pagi tuh..

    kena pakai buai..
    sbb senang ler my MIL nak buat kerja rumah..

    ReplyDelete
  3. hhmm..buai elec eh..dun worry...insyaAllah xda pape..harriz pn dh gune buai..kdg2 kita xleh dgr sgt pe org lain kata, sbb , lain org, lain citernye..cm sue, guna buai elec for harriz...org kata kalo gune buai elec susah nk bwk baby jln2 sbb asyk nk beruai je. tp so far harriz leh je tido n snyap kalo xda buai. he's not dependent on it, tp kalo dia mragam time kita bz, trpksa la letak...ikut ksesuaian..stakat ni kalo nk dktakan dlm sehari tu, summed up, harriz spend time dlm buai maximum 6jam je. the rest sumenye kat luar buai..hhhm..kalo sumenye nk ikut ragam baby, kita x pyh keje la. jaga dia je.. =P

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..