Skip to main content

something is about to change







esok dah nak mula sekolah balik...
hopefully everything will be ok...



yolah dah lama cuti nih..
risau jugak aku..

dah biasa dok tido balik pas subuh...
so esok mmg kena bangun awal pagi..
mana nak susukan Afi lagi..

siap2 nak gi sekolah lagi..
adeh...

bebarang Afi harus pack malam nih..
Hn kata nak gi antar umah mak..
ntah aku pun tak faham..
memula cakap nak antar umah jiran sebelah kami nih..
(ustaz nih satu sek ngan Hn... wife dia mmg dok ngasuh budak)

tapi tetiba Hn cakap nak gi antar umah mak pulak..
adehhh..

meaning..
things will change...
Afi akan mula tido dalam buai...
(yang aku mmg tak mau sangat)


aku tak baper bkenan
tdo buai nih..

tgk tdo tanpa buai pun nyenyak je..



apa boleh buat...
they are not me...



titik


Comments

  1. umah mak iena katne..? jauh ke..? xpe kot htr kat mak...nape kalo htr umah mak kene guna buai..?

    ReplyDelete
  2. ai sue..
    umah mak takdelah jauh sgt..
    tp sbb tadak sapa nak tlg pegang afi masa pegi antar tuh..
    some more.. pagi Hn kena antar twin p school..
    so takut kelam kabut la pagi tuh..

    kena pakai buai..
    sbb senang ler my MIL nak buat kerja rumah..

    ReplyDelete
  3. hhmm..buai elec eh..dun worry...insyaAllah xda pape..harriz pn dh gune buai..kdg2 kita xleh dgr sgt pe org lain kata, sbb , lain org, lain citernye..cm sue, guna buai elec for harriz...org kata kalo gune buai elec susah nk bwk baby jln2 sbb asyk nk beruai je. tp so far harriz leh je tido n snyap kalo xda buai. he's not dependent on it, tp kalo dia mragam time kita bz, trpksa la letak...ikut ksesuaian..stakat ni kalo nk dktakan dlm sehari tu, summed up, harriz spend time dlm buai maximum 6jam je. the rest sumenye kat luar buai..hhhm..kalo sumenye nk ikut ragam baby, kita x pyh keje la. jaga dia je.. =P

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata