Skip to main content

susu.. tuk Afi


selamat sampai Arau kemarin kul 7 malam...
mujur Afi (as usual) tido sepanjang perjalanan..
so our travel is much more easier..


sebelum sampai di rumah..
kami singgah C-Mart di Changlun..
beli barang rumah sikit..
yelah..
kat umah tuh dah tadak apa..

selain benda2 makan n minum (vitagen for the kids, biscuits)
aku beli beberapa barang tuk aku..
seperti susu Anlene, nesvita oat dan ini


pic credit to mama qaisara blog

hehe..
aku suka benor lah baca blog mommies yang berjaya bf anak2 dorang..
selain blog Lunatots.com
ini antara blog yang ak baca jugak..
jadi inspirasi buat ibu2 tuk terus bf anak2..
aku pun sama...

sejak baca blog2 cam gini..
aku jadi semakin bersemangat tuk bf Afi..
dan mmg setiap hari aku pastikan aku bf Afi lebih dari bagi dia FM (formula milk)

alhamdulillah..
skrg aku mmg lebihkan bf Afi..
dan satu yang aku nampak sekarang nih..
dia agak reject botol..
melainkan dia benar2 lapar..
dan aku terpaksa minta tolong kakak2nya tolong suapkan..

buat stok belum lagi..
sebab selalunya aku akan guna susu yang dah diperah
tuk bagi Afi minum..
risau gak nanti kalau dah masuk kerja..
tetiba Afi refuse his FM camner..

mana boleh aku nak lari balik ke rumah tuk bf dia...
so hoping sangat..
sblm aku masuk kerja..
dapatlah aku simpan sikit bekalan tuk dia..
huhu..

skrg pun aku tengok jumlah susu cam dah ok jer..
Afi boleh jer terus tido pas minum susu aku..
kalau sebelum nih..
harus kena top up dengan FM..
so lega..

skrg cuma nak usaha pam tuk bekalan Afi..
semoga sukses

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…