Skip to main content

uwaaaa.... sakitnya... kena cucuk....


ari Isnin punya cerita...
Afi had his 2nd checkup..

around 9 am..
kami gerak ke Klinik Kesihatan..

Ya Allah
manusia punyalah ramai..
dengan bebudak praktikal pun sumbat sekali dalam tuh..
adehh...
dahler ruang kat klinik tu kecik jer..

pas Hn daftar..
dia balik..
tak dapat tunggu sebab ada kelas...

so aku ngan Afi tunggu kat luar jer..
sebab orang ramai kat dalam tuh..


pas minum..
terlelap kejap dia...
mujur dah bawak susu siap2 dari rumah..
sebab cam boleh jangka je orang ramai...
hehe...

pastu bila sampai giliran Afi...
dorang panggil Arrayyan...

masuk ler tuh check up..
timbang...
naik berat Afi bulan nih..
dah 5.55kg...
prev was 4.5kg..

alhamdulillah...
Afi pun sihat jer...
tadak masalah...

then nurse bagitau..
harini nak kena cucuk..
okeh...
ada possibility tuk demam...
so dorang akan bagi ubat demam...

masuk bilik cucuk...
sorry ah aku tak leh ler nak amik gambar kan..
mana nak pegang Afi lagi...


sebelum kena cucuk tetiba dengar sora Hn...
eh ada kat luar tingkap..
aku suruh dia masuk pegang Afi..
tapi he refuse too..
sebab dia seriau...
haha...
apalah abah Afi tuh..

masa kena cucuk Afi cuma "ekk"
sekali jer...
pastu diam...
aku cam pelik pulak..
tak sakit ke anak aku nih..






















tapi malam tuh..
hah amik ko...
tak mo duduk langsung..
asyik nak berdukung jer..

tapi yelah aku pun paham..
kalau kita kena cucuk pun sakit..
inikan pulak dia..

demam jugak sikit..
mujur tak susah makan ubat..




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..