Skip to main content

what happen on the 33th and 34th day....



korang baca nih..
tolong jgn terkejut ke hapa ye..

kalau korang rasa apa2..
baca jelah.. aku taknak korang gaduh2 n pertikaikan pape ye..
huhu..
citer apakah...






okeh...
for your information..
me n me familiar...
had attended Hn's school family day..
yup..
wpun aku n afi baru jer 'berpantang' dalam 33 hari..
tapi kami dah pun pergi bersuka ria di satu tempat..
haha..

aku mmg tak bagitau sesapa pun..
tapi alhamdulillah nothing bad happen..
n we had fun at least the twin does...

ari jumaat petang around 53o ptg..
2 biji bas dari SMTA telah bergerak ke Tambun, Perak..
yup..
kami ke The Lost World of Tambun...



this is the first time for Afi.. naik bas..
sepanjang perjalanan Afi tido jer.. mujur..
hehe..
aku pun risau takut kot dia mengamuk ke apa.. tapi mujur tadak papa hal...

kami berhenti di hentian Bukit Merah...
tuk solat n makan malam..
i had only nasi putih, ikan kembung goreng n sayur...
mujur ada akak nih (wife kepada the PKHEM) tolong pegangkan Afi..
hehe..


Afi cuma 'ek..ek' minta susu... then sambung balik tido...
kami sampai Tambun dekat2 kul 11 lebih...
register jer motel terus masuk blik sebab Afi pun dah jaga...
n then...
he became a bit crancky... nangis2.. bagi susu tak mau...
mujur tak lama...

tapi malam tuh mmg aku tido tak lena lah..
yelah.. budak kecik tuh...
berubah tempat...
so biasalah kalau dia membuat perangai sikit kan.. aku mmg dah jangka...
so redha jelah..

esok pagi bangun..
around 7.. pass the duty to Hn..
dia uruskan Afi kejap.. while i took a nap...
ngantuk sangat weiiii...

kat motel tuh.. tadak heater la pulak kan..
so takkan nak bagi si kecik nih mandi air sejuk...
mujur dekat luar tuh ada water cooler.. so ada air panas..
amik satu termos... campur dengan air sejuk..
then mandikan Afi dalam sinki jer...
jangka nak bertolak ke LWOT kul 10..
tapi memandangkan..
besalah bebudak kan ramai (since banyak family yang pergi)
so teruja lah nak mandi kolam... so before 10am..
semua dah kelam kabut nak pegi...

kiranya kami lah the last family yang check out..
haha...
naik bas semua orang dah tunggu..
Afi pun dah selamat tido...




hehe..
motel tuh dekat jer ngan LWOT..
so sampai sana... turunkan stroller... masukkan Afi..
terus gerak masuk dalam.
mujur orang tak ramai.. so senang ler nak cari tempat nak parking kan...
twin.. pulak tak sabar nak mandi..
tukar seluar terus gi mandi.. huhu..

aku bertugas menjaga Afi n barang2 jer..
twin aku tak kisah sangat sebab ramai kakak2 n abang2 yg boleh jaga dorang..
hehe.. mmg Hn bawak bebudak asrama beberapa orang for that purpose
ehh... taklah.. kebetulan ada beberapa family tak pegi..

so bermandi mandalah dorang..
dari kul 10 lebih...
dan we decide to balik at 2pm..
bayangkan.. betapa mengantuk n bosannya aku menunggu dekat hut tuh..
mujur hp boleh browse internet..
tapi kejap je lah aku guna..


aku lega sgt sebab sepanjang2 berada dalam tuh..
Afi mmg tido jer..
bunyi tuk minum susu jer...
and owhhhh aku sempat jugak rasmi nursing cover yang aku beli
dari KedaiChomel tuh..
tapi tak sempat nak amik gambar...

aku makan kuay teow sup..
Hn belikan.. katanya ni jer yang aku leh makan..
hmm aku tak pasti dia confirmkan dengan sapa..
tapi sedap jer...

lepas dah puas mandi..
kul 2 ptg.. kami gerak balik..
tapi dorang nak singgah makan tengah hari kat Ipoh..
makan dekat stadium Ipoh.. laaaa
ingatkan nak gi makan kat ne lah..
tapi aku tak turun.. sebab
dah kenyang lagipun Afi tido...

sepanjang perjalanan balik tuh..
Afi tido jugak (alahai senangnya bawak berjalan si kecik nih)
cuma meragam sikit sebab either nak susu or diapers dia dah basah..
so hopefully senang le pasni kalau nak bawak anak2 gi jalan..
sebab Afi tak banyak meragam...

kami sampai rumah around 9 pm..
Afi meragam sikit.. sebab dia membuang...
pas dah tukar diapers semua... meragam jugak.. huhu...
dah pening.. tapi yelah sebab mungkin dia rasa lain kot kan..
tapi alhamdulillah tidakler melarat...

so
aku lega...
walaupun tidak sepatutnya kami gi berjalan2 sejauh tuh..
tapi kalau kita bersedia dari awal segala keperluan..
dan badan pun sihat..
rasanya tak salah kan...

so tulah..
apa yang berlaku pada hari ke 33 dan 34 aku berpantang..
kira ganas ler..
dengan stokin tak pakai.. (kena sound dengan sorang akak nih)
dengan tetiba kuat semacam jer kan.. boleh gi jalan sampai ke Tambun..

hehe


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…