Skip to main content

what happen on the 33th and 34th day....



korang baca nih..
tolong jgn terkejut ke hapa ye..

kalau korang rasa apa2..
baca jelah.. aku taknak korang gaduh2 n pertikaikan pape ye..
huhu..
citer apakah...






okeh...
for your information..
me n me familiar...
had attended Hn's school family day..
yup..
wpun aku n afi baru jer 'berpantang' dalam 33 hari..
tapi kami dah pun pergi bersuka ria di satu tempat..
haha..

aku mmg tak bagitau sesapa pun..
tapi alhamdulillah nothing bad happen..
n we had fun at least the twin does...

ari jumaat petang around 53o ptg..
2 biji bas dari SMTA telah bergerak ke Tambun, Perak..
yup..
kami ke The Lost World of Tambun...



this is the first time for Afi.. naik bas..
sepanjang perjalanan Afi tido jer.. mujur..
hehe..
aku pun risau takut kot dia mengamuk ke apa.. tapi mujur tadak papa hal...

kami berhenti di hentian Bukit Merah...
tuk solat n makan malam..
i had only nasi putih, ikan kembung goreng n sayur...
mujur ada akak nih (wife kepada the PKHEM) tolong pegangkan Afi..
hehe..


Afi cuma 'ek..ek' minta susu... then sambung balik tido...
kami sampai Tambun dekat2 kul 11 lebih...
register jer motel terus masuk blik sebab Afi pun dah jaga...
n then...
he became a bit crancky... nangis2.. bagi susu tak mau...
mujur tak lama...

tapi malam tuh mmg aku tido tak lena lah..
yelah.. budak kecik tuh...
berubah tempat...
so biasalah kalau dia membuat perangai sikit kan.. aku mmg dah jangka...
so redha jelah..

esok pagi bangun..
around 7.. pass the duty to Hn..
dia uruskan Afi kejap.. while i took a nap...
ngantuk sangat weiiii...

kat motel tuh.. tadak heater la pulak kan..
so takkan nak bagi si kecik nih mandi air sejuk...
mujur dekat luar tuh ada water cooler.. so ada air panas..
amik satu termos... campur dengan air sejuk..
then mandikan Afi dalam sinki jer...
jangka nak bertolak ke LWOT kul 10..
tapi memandangkan..
besalah bebudak kan ramai (since banyak family yang pergi)
so teruja lah nak mandi kolam... so before 10am..
semua dah kelam kabut nak pegi...

kiranya kami lah the last family yang check out..
haha...
naik bas semua orang dah tunggu..
Afi pun dah selamat tido...




hehe..
motel tuh dekat jer ngan LWOT..
so sampai sana... turunkan stroller... masukkan Afi..
terus gerak masuk dalam.
mujur orang tak ramai.. so senang ler nak cari tempat nak parking kan...
twin.. pulak tak sabar nak mandi..
tukar seluar terus gi mandi.. huhu..

aku bertugas menjaga Afi n barang2 jer..
twin aku tak kisah sangat sebab ramai kakak2 n abang2 yg boleh jaga dorang..
hehe.. mmg Hn bawak bebudak asrama beberapa orang for that purpose
ehh... taklah.. kebetulan ada beberapa family tak pegi..

so bermandi mandalah dorang..
dari kul 10 lebih...
dan we decide to balik at 2pm..
bayangkan.. betapa mengantuk n bosannya aku menunggu dekat hut tuh..
mujur hp boleh browse internet..
tapi kejap je lah aku guna..


aku lega sgt sebab sepanjang2 berada dalam tuh..
Afi mmg tido jer..
bunyi tuk minum susu jer...
and owhhhh aku sempat jugak rasmi nursing cover yang aku beli
dari KedaiChomel tuh..
tapi tak sempat nak amik gambar...

aku makan kuay teow sup..
Hn belikan.. katanya ni jer yang aku leh makan..
hmm aku tak pasti dia confirmkan dengan sapa..
tapi sedap jer...

lepas dah puas mandi..
kul 2 ptg.. kami gerak balik..
tapi dorang nak singgah makan tengah hari kat Ipoh..
makan dekat stadium Ipoh.. laaaa
ingatkan nak gi makan kat ne lah..
tapi aku tak turun.. sebab
dah kenyang lagipun Afi tido...

sepanjang perjalanan balik tuh..
Afi tido jugak (alahai senangnya bawak berjalan si kecik nih)
cuma meragam sikit sebab either nak susu or diapers dia dah basah..
so hopefully senang le pasni kalau nak bawak anak2 gi jalan..
sebab Afi tak banyak meragam...

kami sampai rumah around 9 pm..
Afi meragam sikit.. sebab dia membuang...
pas dah tukar diapers semua... meragam jugak.. huhu...
dah pening.. tapi yelah sebab mungkin dia rasa lain kot kan..
tapi alhamdulillah tidakler melarat...

so
aku lega...
walaupun tidak sepatutnya kami gi berjalan2 sejauh tuh..
tapi kalau kita bersedia dari awal segala keperluan..
dan badan pun sihat..
rasanya tak salah kan...

so tulah..
apa yang berlaku pada hari ke 33 dan 34 aku berpantang..
kira ganas ler..
dengan stokin tak pakai.. (kena sound dengan sorang akak nih)
dengan tetiba kuat semacam jer kan.. boleh gi jalan sampai ke Tambun..

hehe


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…