Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2009

tetiba jer bluetooth cannot..

something wrong with my laptop lah i guess..

how to get all the pictures taken from my phone hah ni yang buat tension nih
gegambar aku mmg semua amik guna Nokia aku.. so nih dah tadak gambar camner aku nak bercerita..



takpelah aku try dulu dload semula software tuh

on that very hour..

salam kemerdekaan buat semua ye.. me n family tadak sambut kat mana2 pun.. sebabnya
kami on the way pulang dari rumah my grandma..



aku suka negara ku Merdeka..
aku bangga menjadi warga Malaysia yang Merdeka..
aku berdoa semoga keMerdekaan ini berkekalan.. dan tiada lagi penjajahan..

diet aku betul2 terganggu..

adehhh balik Kulim nih..

mujurlah Usana come in hand.. tapi tetap ler tak boleh nak tolak makanan depan mata... jamah ler jugak...

tetambah bila dah ramai2 nih kan.. huhu..




but today we are going back to Arau.. hanya akan balik semula ke sini untuk berhari raya je nanti.. cause Hn will be busy the whole two weeks..


so maybe aku leh sambung diet aku secara lebih konsisten..
nyeh2..


owh which remind me my Usana Nutrimeal dah nak abis... am getting the second one... seriusly..
aku jarang stick to one product.. tapi hopefully aku akan kekal dengan yang satu nih


okeh.. nak gi semayang subuh..
tata

gatal2 tangan

dok belek vshub punya stores
alih2 terjumpa shop ini


cool kan.. the price is only $11.99



ada rona itam.. aku mmg dok carik kasut sepesen ini

camner tuh

yang ni pulak $29.00
semuanya below $30.00

jgn suspen nooo

okeh sekali lagi bersiaran dari umah mama aku di Kulim..


kami balik kalinih sebab kebetulan adik2 aku semua balik
yang duduk kl pun balik..
jadinya bila lagi nak balik jumpa semua kan...

last aku jumpa dorang
kalau tak silap masa kenduri Afi itu hari..

hah lama kan
bulan 6 haritu nih dah bulan 8



so
kami sampai tadi around 630pm
mujur sempat terjah pasar ramadhan
beli juadah pape yang patut..

sampai umah solat Asar sementara adik aku tengokkan Afi..
ropanya
mama pun beli jugak juadah berbuka...
nah amik ko
penuh meja makan dengan makanan..

murtabak jer sampai 6 keping...
haha...
abis pulak tuh...

alhamdulillah

murahnya.... harga sebuah...

seee kan aku dah cakap aku nak tulis paper.. kena carik gambar dulu...




hehe nih dah ada gambar mula ler menggigil tangan nih nak menaip



nih benda yang aku beli masa balik Kulim itu hari.. kan ke minggu nih asyik ujan jer kan.. so dijadikan cerita baju si kecik tuh.. dah tak berapa nak ada..
terpaksaler gi kedai carik baju baru hehe alasan jer tuh...

sebenarnya tangan nih dah gatal sangat nak membelanjakan duit..

bagus la ada orang cam aku nih
as usual kedai biasa yang kami selalu terpa tuk beli bebarang baby...

kedai tuh pada dasarnya mmg nampak cam 2 tingkat tapi alkisah aku tak penah ler naik tingkat atas..
so aritu sebab nak carik baju (harian) Afi aku naik ler bahagian atas..
banyak ler toys.. n baju2 kat situ... yang best tuh murah weeiiiii

nampak price tag tuh
hah rega sepasang baju n suar hanya RM 9.90 murah kan....
aku beli 3 pasang... ada yang RM10.90

nak tulis kena tengok gambar apa dulu yang ada dalam gallery gambar aku..

alkisah tadak gambar baru.. adehhh...



n to make things worst.. tetiba bluetooth dekat laptop aku pulak.. cam weng semacam... camno tuh..


hehe.... okeh ini antara gambar aku yang paling latest aku amik
ada nampak pape perubahan tak.. cepat2 bagitau sapa yang tau.. hehe...

okeh aku sebenarnya nak citer pasal benda alah kat bawah nih haaa... cuba korang teka air apakah itu..



oklah.. kalau korang jawab pun bukan aku leh dengar kan so baik aku bagitau jawapannya..

nih air soya brand home soy.. (sejak dua menjak nih Hn suka benoooorrr ngan Home soy) kami amik yang gula perang.. yummy...


sejak zaman guna Herbalife lagi aku suka campur ngan soya.. kekadang ngan susu anlene...

so di sini ada lebih kurang 250-300ml air soya

cuba tengok bekas apa yang aku guna yeeeee betul tu bekas HL...

senang sikit sebab dah ada sukatan.. kalau tak jenuh pulak nak guna botol Afi suka baper ml nak letak kan
then.. amik ler yang ni pulak.. uuuuu sedap oooo korang.. aku kan cam penggemar benda2 yang ala coklat gitu.. so aku beli lah choc flavour in…

benda2 yang panas di rumah...

harini kami di Arau.. Hn ada periksa PTK pagi tadi..



nasib baik ler harini agak panas.. sempat ler kering baju2 yang disidai tuh..




yelah kan ker sejak kebelakangan nih asyik ujan jer..

tapi syukur jugak hujan.. tak terasa sangat penat puasanya..
hehe..

owh nak cerita.. last week or is it 2 weeks ago..
aku ngan Hn membelikan twin their new bed..
kan dulu aku penah bagitau yang aku nak belikan dorang katil baru

so kami ke Courts Mammoth.. kira pi kira mai.. kami setuju tuk share bayar the installment for the bed
ni ropa katil baru dorang.. ada tiga tingkat...
so far kakak tido atas n adik tido bahagian tengah tuh..
yang bawah sekali digunakan bila my SIL datang temankan dorang..
sonok ler tuh ada katil baru.. tapi masih nak suruh mama or abah temankan tido.. duhhh.. padahal aritu dah janji kalau ada katil baru nih... dah tak yah temankan lagi.. hehe..

but being them.. hmmm harus nak suruh jugak kita tunggu dorang tido
ehhh kakak dok buat apa tuh.. main komputer ye...
ok takper since it is the school ho

jalan-jalan ke pasar ramadhan

salamsemua.. iguesswheniown a blog.. am free to write about everything i want to write

so alkisahnya.. n3 dalam blog aku nih.. kejap citer anak2 aku.. kejap citer kerja2 aku.. kejap citer sedih2 aku.. kejap citer marah2 aku..




so arini aku nak citer pasal aku gi pasar ramadhan pulak...
ari memula aku pegi.. aku duduk dalam kereta jer.. sebab Afi nak susu..


tapi ari kedua pi aku tak lepas peluang tuk ronda2..
ala bukannya besar mana pun satu baris jer...
tapi senang jugak... sebab kalau banyak sangat kedainya.. lagi pening kepala pk nak beli apa...

nih tak tau lah.. kalau balik Arau boleh ke idak gi pasar ramadhan..
sebabnya... Hn tak baper suka nak bawak kami gi sana... yelah.. aku kan sukar membuat pilihan..

dah masuk 5 hari Ramadhan..

alhamdulillah..

syukur semuanya berjalan lancar..
the twin.. dah 2 hari puasa penuh.. walaupun kekadang tuh bunyi jugak lapar lah... sakit perut lah... dahaga lah...
tapi ada ketikanya mereka cukup kuat semangat..

aku mengharapkan Ramadhan kali ini akan lebih baik buat aku dan keluarga... semoga jiwa aku lebih baik.. semoga perasaan aku lebih tenang...
semoga aku tidak lagi memberontak dari dalam... (kerna mmg itu aku) semoga Allah permudahkan setiap apa yang aku lakukan..
aku cuba elakkan n3 sebegini... aku tak mahu berada dalam keadaan tertekan, sedih, marah, moody... aku pohon doa kawan2 doakan aku tenang sentiasa dalam mengharungi setiap ujian yang mendatang..



me.. syukur masih boleh bf Afi.. walaupun dengan bantuan FM jugak.. tapi yang penting puas hati...

2 hari lepas Afi kena cucuk dos kedua.. malam tuh mmg dia demam skit... mujur tak susah sangat nak bagi dia makan ubat...



am not a good wife..

i know that...
i hurt his feeling alot.. i dont know why.. but it keep on happening..
i want to be a good person i want to be a good wife to him... but i guess i need to try harder..
things happen for a reason.. i believe in that.. but why not trying avoiding it.. why not trying hard so that it wont happen..
i guess i'm just a normal person.. who makes mistakes... in my case alot of mistakes..
maybe because of this is the real me..

i know i shouldn't hurt his feeling.. but it happen...
wish he will forgive me for doing wrong... because i know he is such a nice person..
something about him


You were born on 6th of June1978.

:: Originality.
:: Come with new idea.
:: Get something with your own way.
:: Honest and a quick learner.
:: Initiative and pick the best choice in everything.
:: Boss or a leader.
:: Self employed suit them best.
:: Good things to learn ; other idea and opinion are better; think wisely.




You were born on 6th day of June1978, Tuesday.

Never give up. Honesty and justice is the main reason th…