Skip to main content

benda2 yang panas di rumah...



harini kami di Arau..
Hn ada periksa PTK pagi tadi..




nasib baik ler harini agak panas..
sempat ler kering baju2 yang disidai tuh..





yelah kan ker sejak kebelakangan nih
asyik ujan jer..


tapi syukur jugak hujan..
tak terasa sangat penat puasanya..

hehe..


owh nak cerita..
last week or is it 2 weeks ago..

aku ngan Hn membelikan
twin their new bed..

kan dulu aku penah bagitau


so kami ke Courts Mammoth..
kira pi kira mai..
kami setuju tuk share bayar
the installment for the bed

ni ropa katil baru dorang..
ada tiga tingkat...

so far kakak tido atas
n adik tido bahagian tengah tuh..

yang bawah sekali digunakan
bila my SIL datang temankan dorang..

sonok ler tuh
ada katil baru..
tapi masih nak suruh mama or abah temankan tido..
duhhh..
padahal aritu dah janji kalau ada katil baru nih...
dah tak yah temankan lagi..
hehe..


but being them..
hmmm harus nak suruh jugak kita tunggu dorang tido

ehhh
kakak dok buat apa tuh..
main komputer ye...

ok takper
since it is the school holiday
so mama kasi can boleh main
janji jgn tak puasa ye..


owhhh
one more new thing
at our home..

jeng2..

hehe..
a new LCD to watch movie..
Hn yang nak sangat..
so angkut sekali harung dengan katil baru tuh


a free gift...


Comments

  1. kat sini skang tgh ujan lebat giler woo.. kalo m'tido nie mmg beshlah! he3..

    ReplyDelete
  2. btul kak ina mmg best puasa bila ujan..ehh..syoknya raya-beli lcd dapat hphone lagi..

    ReplyDelete
  3. areleez..
    sonok kan..
    tu pasal asyik nak tido jer..
    tak bagus tul.. bulan puasa asyik tido jer..
    heheh..


    lily..
    tak terasa sangat kan
    letih puasa.. sebab sejuk jer..
    a'ah
    wpun hp murah tapi cam bestnya dapat free
    (tak sedar nak bayar utang lcd tuh dah byk-hehe)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata