Skip to main content

benda2 yang panas di rumah...



harini kami di Arau..
Hn ada periksa PTK pagi tadi..




nasib baik ler harini agak panas..
sempat ler kering baju2 yang disidai tuh..





yelah kan ker sejak kebelakangan nih
asyik ujan jer..


tapi syukur jugak hujan..
tak terasa sangat penat puasanya..

hehe..


owh nak cerita..
last week or is it 2 weeks ago..

aku ngan Hn membelikan
twin their new bed..

kan dulu aku penah bagitau


so kami ke Courts Mammoth..
kira pi kira mai..
kami setuju tuk share bayar
the installment for the bed

ni ropa katil baru dorang..
ada tiga tingkat...

so far kakak tido atas
n adik tido bahagian tengah tuh..

yang bawah sekali digunakan
bila my SIL datang temankan dorang..

sonok ler tuh
ada katil baru..
tapi masih nak suruh mama or abah temankan tido..
duhhh..
padahal aritu dah janji kalau ada katil baru nih...
dah tak yah temankan lagi..
hehe..


but being them..
hmmm harus nak suruh jugak kita tunggu dorang tido

ehhh
kakak dok buat apa tuh..
main komputer ye...

ok takper
since it is the school holiday
so mama kasi can boleh main
janji jgn tak puasa ye..


owhhh
one more new thing
at our home..

jeng2..

hehe..
a new LCD to watch movie..
Hn yang nak sangat..
so angkut sekali harung dengan katil baru tuh


a free gift...


Comments

  1. kat sini skang tgh ujan lebat giler woo.. kalo m'tido nie mmg beshlah! he3..

    ReplyDelete
  2. btul kak ina mmg best puasa bila ujan..ehh..syoknya raya-beli lcd dapat hphone lagi..

    ReplyDelete
  3. areleez..
    sonok kan..
    tu pasal asyik nak tido jer..
    tak bagus tul.. bulan puasa asyik tido jer..
    heheh..


    lily..
    tak terasa sangat kan
    letih puasa.. sebab sejuk jer..
    a'ah
    wpun hp murah tapi cam bestnya dapat free
    (tak sedar nak bayar utang lcd tuh dah byk-hehe)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...