Skip to main content

benda2 yang panas di rumah...



harini kami di Arau..
Hn ada periksa PTK pagi tadi..




nasib baik ler harini agak panas..
sempat ler kering baju2 yang disidai tuh..





yelah kan ker sejak kebelakangan nih
asyik ujan jer..


tapi syukur jugak hujan..
tak terasa sangat penat puasanya..

hehe..


owh nak cerita..
last week or is it 2 weeks ago..

aku ngan Hn membelikan
twin their new bed..

kan dulu aku penah bagitau


so kami ke Courts Mammoth..
kira pi kira mai..
kami setuju tuk share bayar
the installment for the bed

ni ropa katil baru dorang..
ada tiga tingkat...

so far kakak tido atas
n adik tido bahagian tengah tuh..

yang bawah sekali digunakan
bila my SIL datang temankan dorang..

sonok ler tuh
ada katil baru..
tapi masih nak suruh mama or abah temankan tido..
duhhh..
padahal aritu dah janji kalau ada katil baru nih...
dah tak yah temankan lagi..
hehe..


but being them..
hmmm harus nak suruh jugak kita tunggu dorang tido

ehhh
kakak dok buat apa tuh..
main komputer ye...

ok takper
since it is the school holiday
so mama kasi can boleh main
janji jgn tak puasa ye..


owhhh
one more new thing
at our home..

jeng2..

hehe..
a new LCD to watch movie..
Hn yang nak sangat..
so angkut sekali harung dengan katil baru tuh


a free gift...


Comments

  1. kat sini skang tgh ujan lebat giler woo.. kalo m'tido nie mmg beshlah! he3..

    ReplyDelete
  2. btul kak ina mmg best puasa bila ujan..ehh..syoknya raya-beli lcd dapat hphone lagi..

    ReplyDelete
  3. areleez..
    sonok kan..
    tu pasal asyik nak tido jer..
    tak bagus tul.. bulan puasa asyik tido jer..
    heheh..


    lily..
    tak terasa sangat kan
    letih puasa.. sebab sejuk jer..
    a'ah
    wpun hp murah tapi cam bestnya dapat free
    (tak sedar nak bayar utang lcd tuh dah byk-hehe)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..