Skip to main content

ceritera Afi

story si kecik nih..
besalah...
tadak apa sangat..

cuma dah makin besar..
n makin cerdik..
n makin banyak karenahnya..

tapi alhamdulillah so far
semuanya masih terjangkau dek pengetahuan sedia ada aku..

now afi dah 2 bulan lebih..
alhamdulillah he is fine...

masih lagi bf..
tapi tak dapat lagi fully...
apapun.. tengoklah hasil campuran bf ngan frisolac..
dah..
berisi bangat dah baby Afi..

takpelah janji Afi sihat...


dia suka jer duduk dalam benda alah nih..
senang sikit
kalau kekadang tuh aku nak rehat...
tak larat dah nak dukung jer kan..
so aku letak jer kat situ..
goyang2 sikit..

then kekadang tuh dia terus tido..
wpun tak lama..
tapi lega sebab senang dapat tempatkan dia kat situ..

satu benda yang dia sangat suka buat sekarang
adalah..

jeng jeng..
isap sarung tangan dia..
hehe..
tuh antara tanda dia lapar..

tapi kalau dah lepas minum pun isap jugak..
pe cerita tuh...


uiksss besaunya mata..

hmm okeh...
dah ler citer pasal saya...
nanti cerita lagi..
sebab saya nak



















TIDO......

Comments

  1. semakin tembam afi skang nie..geram tgk

    ReplyDelete
  2. sies sama cm harriz..dia skrg asyk nk isap mittens..bg paci pn dia xnk...so skrg i x bg mak i pakaikan mittens dh..nt kang asyk isap sabun aje la..

    ReplyDelete
  3. Ena..
    yup Afi makin bulat..

    Sue...
    hehe..
    sama lagi..
    harizz nih.. dah pandai isap jari jugak ek..
    iena tak bagi pun paci dekat afi..
    kalau boleh taknak ajar...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…