Skip to main content

Clean hands protect against infection




jom jaga tangan kita

aku baru jer tengok2 website nih



Clean Care is Safer Care

senang jer nak jaga kebersihan nih
semuanya bermula dari tangan kita..
kalau tangan kita bersih
insyaallah..
semuanya akan baik..


dalam page tuh
ada gambar cara2 basuh tangan dengan betul


in order to protect yourself

1. clean your hands regularly
2. wash your hand with soap n water, and dry them thoroughly
3. use alcohol-based handrub if you dont have immediate access to soap and water

3 simple step..
cuba korang cakap
sapa yang tak tau nak buat 3 steps nih..




so dek kerana H1N1 nilah
aku mula berkenalan dengan hand gel, hand sanitizer nih




nak guna dia
ala kacang jer..
korang tuang jer atas tapak tangan
then cuci jer tangan cam biasa



sekarang aku dah ada 2 jenis nih

hovid QuicKlean

yang nih ada bau sikit
kan ke dia ada tulis tuh
Citrus Scent

so pas basuh dengan dia..
bau sedap jer tangan tuh.




ngan Dettol

hok nih..
dah lama aku beli..
time tuh ingat lagi bawak Afi for the first time gi Tesco


masuk2 Tesco terus nampak benda alah nih..
masa tuh tinggal satu ni jelah
kira mmg laku betul lah

aku simpan yang nih dalam travel bag Afi
senang kot nak guna ker apa kan

almaklum handling budak kecik nih
kena pay more attention
kepada aspek kebersihan

jadiknya
korang..

rerajinlah membasuh tangan noo..
sebab kalau ikut pembacaan Hn
from WHO

they expected in the year 2010 or 2011
the amount of death in Malaysia caused by H1N1
adalah sebanyak


24,000

bukan jumlah yang sedikit tuh

(aku tak tau betul ke tak.. tapi Hn cakap dia baca dekat WHO)

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata