Skip to main content

Clean hands protect against infection




jom jaga tangan kita

aku baru jer tengok2 website nih



Clean Care is Safer Care

senang jer nak jaga kebersihan nih
semuanya bermula dari tangan kita..
kalau tangan kita bersih
insyaallah..
semuanya akan baik..


dalam page tuh
ada gambar cara2 basuh tangan dengan betul


in order to protect yourself

1. clean your hands regularly
2. wash your hand with soap n water, and dry them thoroughly
3. use alcohol-based handrub if you dont have immediate access to soap and water

3 simple step..
cuba korang cakap
sapa yang tak tau nak buat 3 steps nih..




so dek kerana H1N1 nilah
aku mula berkenalan dengan hand gel, hand sanitizer nih




nak guna dia
ala kacang jer..
korang tuang jer atas tapak tangan
then cuci jer tangan cam biasa



sekarang aku dah ada 2 jenis nih

hovid QuicKlean

yang nih ada bau sikit
kan ke dia ada tulis tuh
Citrus Scent

so pas basuh dengan dia..
bau sedap jer tangan tuh.




ngan Dettol

hok nih..
dah lama aku beli..
time tuh ingat lagi bawak Afi for the first time gi Tesco


masuk2 Tesco terus nampak benda alah nih..
masa tuh tinggal satu ni jelah
kira mmg laku betul lah

aku simpan yang nih dalam travel bag Afi
senang kot nak guna ker apa kan

almaklum handling budak kecik nih
kena pay more attention
kepada aspek kebersihan

jadiknya
korang..

rerajinlah membasuh tangan noo..
sebab kalau ikut pembacaan Hn
from WHO

they expected in the year 2010 or 2011
the amount of death in Malaysia caused by H1N1
adalah sebanyak


24,000

bukan jumlah yang sedikit tuh

(aku tak tau betul ke tak.. tapi Hn cakap dia baca dekat WHO)

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..