Skip to main content

dah masuk 5 hari Ramadhan..

alhamdulillah..


syukur semuanya berjalan lancar..

the twin..
dah 2 hari puasa penuh..
walaupun kekadang tuh bunyi jugak
lapar lah... sakit perut lah... dahaga lah...

tapi ada ketikanya mereka cukup kuat semangat..


aku mengharapkan Ramadhan kali ini
akan lebih baik buat aku dan keluarga...
semoga jiwa aku lebih baik..
semoga perasaan aku lebih tenang...

semoga aku tidak lagi memberontak dari dalam...
(kerna mmg itu aku)
semoga Allah permudahkan setiap apa yang aku lakukan..

aku cuba elakkan n3 sebegini...
aku tak mahu berada dalam keadaan tertekan, sedih, marah, moody...
aku pohon doa kawan2
doakan aku tenang sentiasa dalam mengharungi setiap ujian yang mendatang..




me..
syukur masih boleh bf Afi..
walaupun dengan bantuan FM jugak..
tapi yang penting puas hati...


2 hari lepas Afi kena cucuk dos kedua..
malam tuh mmg dia demam skit...
mujur tak susah sangat nak bagi dia makan ubat...




Comments

  1. salam iena..mood dh ok ker..

    di harap di bulan yg mulia nie kita lebih mempunyai tahap kesabaran yg tggi kan..

    jgn cedih2 tau

    ReplyDelete
  2. bagusnye twin puasa!

    nanti auntie leed bagi duit raye ok ;)

    ReplyDelete
  3. ok dah Ena...
    hmmm emo tak tentu pasal kan...

    uuu auntie leed nak kasik duit raya..
    sonoknya...
    nak puasa lagi lah
    (from the twin)
    hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…