Skip to main content

dapat jugak kuar berdua


petang kemarin gi Alor Star..
berdua jer ngan Hn...

(adeh.. sungguh muka tak siap)


gi beli kain tuk baju raya..
yup aku tau dah lambat..

tapi aku dah minta tolong kawan aku reserved kan
mak dia tuk jahit baju aku n the twin..
insyaallah isnin nih aku bagi kain..



selain dari kain buat baju..
ada banyak jugak benda lain yang kami beli...
tapi yang paling banyak adalah air buah..
dari pelbagai brand





sebabnya Hn cakap
skrg kena banyakkan minum air buah...
one of the ways on how to make sure u are healthy..

dari air buah ke
barang2 lain

antaranya adalah..

3 packs of jalur gemilang plus states flags..
then 2 jalur gemilang (yg jenis letak kat kereta tuh)
ini tuk both my girls..
sebab cikgu dorang pesan suh bawak

air freshner tuk GL..
dah lama dah abis..
tapi asyik tak teringat jer nak beli


pastu ada
display rack nih..

kami ke Giant lepas Tesco..
sebab nak tengok kot ada sale diapers..
tapi nan adoo...

so pusing2 jalan2
aku terasa nak beli rak nih..
nak letak kat dapur..
senang sikit nak susun barang2 yang begitu banyak di situ..

kat umah nih..
tadak cabinet..
yang ada cuma 2 ruang tuk simpan barang di bawah tempat memasak..

so dek kerana..
sekarang dah bertambah sorang lagi ahli dalam rumah ni
dapur aku cam dah penuh sangat ngan barang..

hopefully benda alah nih dapat membantu

uishhh gambar dalam peti lagi..
tak abis2

ada susu yang aku perah dalam botol susu tuh..
esok nak bagi Afi..
tuh tengah cairkan dia..
sebelum nih duduk kat bahagian atas..
dah beku..


dan jugak beli Big Apple punya donut..
Hn dah gila dengan donut nih..
kalini dia beli 21 piece..
tapi dah tinggal 4 jer..





Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..