Skip to main content

gemuk??!!...


line 3G kat Arau nih dah pening kot...
cam tak baper ok jer kebelakangan nih..


tapi mujur masih boleh online..
kalau tak mati kutulah aku..
hehe...


skrg nih aku tinggal ngan Afi jer kat umah..
Hn bawak twin gi amik SIL aku...
tah kat mana..

setahu aku dia ada kursus..
then dorang nak gi umah PIL..


nak story pe ek..
owh...
ari jumaat aritu buat kesekian kalinya..
kengkawan kat sekolah bagitau aku kelihatan gemuk..
uwaaaa nak nangis rasa..

yolah...
mungkin mmg aku lambat skit turun beratnya..
especially pas dah bersalin kan..
(sebab dorang cakap orang lain pas bersalin semua dah kurus)..

huhu..
mungkinkah kerana korang dah penah tengok aku kurus sebelum ni..
tu pasal korang cakap aku masih besar sekarang..





tahukah kalian..
it took me 6 years utk berkeadaan sebegitu..
yelah pas bersalin twin kan..
my last weight was 58kg..
itupun masa 1month checkup (pregnancy)..

so skrg mmg ler agak besar badan aku..
tapi aku masih boleh pakai my old jeans..
yup pinggang 29 tuh..
tapi yolah stretchable...

insyaallah aku akan kurus semula...
aku sedang dalam proses tuk itu...
sayang weiii baju banyak yang baru beli
tapi tak sesuai lagi nak pakai..
sebab kang nampak cam sarung cempedak pulak..
bukan sebab terlalu besar badan aku..



tapi tak elok sangat kalau ianya nmpk cam sendat kan..

takpelah..
aku dengar apa yang korang kata..
semoga ianya menjadi satu pemangkin tuk aku terus
berusaha utk kurus..




Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…