Skip to main content

gemuk??!!...


line 3G kat Arau nih dah pening kot...
cam tak baper ok jer kebelakangan nih..


tapi mujur masih boleh online..
kalau tak mati kutulah aku..
hehe...


skrg nih aku tinggal ngan Afi jer kat umah..
Hn bawak twin gi amik SIL aku...
tah kat mana..

setahu aku dia ada kursus..
then dorang nak gi umah PIL..


nak story pe ek..
owh...
ari jumaat aritu buat kesekian kalinya..
kengkawan kat sekolah bagitau aku kelihatan gemuk..
uwaaaa nak nangis rasa..

yolah...
mungkin mmg aku lambat skit turun beratnya..
especially pas dah bersalin kan..
(sebab dorang cakap orang lain pas bersalin semua dah kurus)..

huhu..
mungkinkah kerana korang dah penah tengok aku kurus sebelum ni..
tu pasal korang cakap aku masih besar sekarang..





tahukah kalian..
it took me 6 years utk berkeadaan sebegitu..
yelah pas bersalin twin kan..
my last weight was 58kg..
itupun masa 1month checkup (pregnancy)..

so skrg mmg ler agak besar badan aku..
tapi aku masih boleh pakai my old jeans..
yup pinggang 29 tuh..
tapi yolah stretchable...

insyaallah aku akan kurus semula...
aku sedang dalam proses tuk itu...
sayang weiii baju banyak yang baru beli
tapi tak sesuai lagi nak pakai..
sebab kang nampak cam sarung cempedak pulak..
bukan sebab terlalu besar badan aku..



tapi tak elok sangat kalau ianya nmpk cam sendat kan..

takpelah..
aku dengar apa yang korang kata..
semoga ianya menjadi satu pemangkin tuk aku terus
berusaha utk kurus..




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...