Skip to main content

Kokurikulum... kah..

tiap ari Rabu..
sejak aku masuk kerja lah kan..
dah ada pekeliling baru kot..

setiap cikgu kena pakai uniform mana2 unit beruniform..
kiranya sama ngan budak ler...
dorang kan tetiap rabu kena pakai uniform

so sekarang jatuh kat cikgu pulak..
aku rasa benda nih dah lama
cuma tidak dipraktikkan jer...

so memandangkan aku dah ada uniform krs (yg ijau tebal tuh)
jadinya aku ingat nak terus pakai uniform tu jer..
tapi tidakler yang tebal tuh..
bukan uniform tuk kawad tuh..

kena pi tempah uniform yang lebih sesuai..
kalau tak silap aku cam blouse
kaler ijau muda..

bebudak pun mmg pakai uniform yang lebih lembut ni..
tak pakai baju kawad tuh
(alah tak ingat ler baju no baper)
dulu masa kat maktab mmg belajar benda2 nih..

so dengan peruntukkan yang telah diberi oleh
PK ...
jadi aku dalam misi menempah baju KRS yang baru..


ni akt masa ko ku..


buat pertandingan cipta pakaian guna suratkhabar..
happening jugak budak2 nih..
kalau buat akt2 mcam nih..

kumpulan campur2 unit uniformnya..
antara syarat yg dikenakan..

model lelaki harus berpakaian perempuan
dan begitu jugak sebaliknya..





nih waktu paginya..
akt ko-k pas sekolah..
pagi tuh kami ada program
kerjaya chef..


panggil pensyarah kolej komuniti kat sebelah sek tu jer
bg taklimat..


dan di bwk sekal beberapa pelatih dlm bidang
kulinari nih tuk buat demo..


bebudak punya seronok..
walhal sandwhich jer pun..





apapun pendedahan tu penting..
ramai jugak yg angkat tgn masa d tanya
sapa nak jd chef...

mudah-mudahan d makbulkan

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…