Skip to main content

lama punya hal da...

ni sebenarnya citer ari sabtu itu hari..
kan blog aku buat perangai..
(cam aku jugak)



so bila takleh nak upload gambar...
aku cam segan ler sikit nak menulis...
ni dah boleh..


so cargasss buat n3..



sabtu lepas...
lepas Hn buat training dia bagai..
kami sekeluarga bersama 2 keluarga lain..
telah memanjangkan langkah ke Alor Star..



kami ke Sentosa..
satu pasaraya yang kini dah bertukar jadi
pusat Handphone n ICT...

gila banyak sungguh booth jual hp kat ground floor tuh..
(tapi mmg ler tak boleh lawan kat KL nun)..

kami sampai agak lewat..
sebab all the way ujan sepanjang jalan....


bila sampai terus naik tingkat 6..
lerrrr aku
tak tahu plak kat sini ada bowling..
walhal dah 4-5 tahun aku kerja kat Alor Star..



aku gigihkan diri nak main jugak..
tak kira..
Afi mujur ok jer..

cuma sejak dua menjak nih kan
dah kurang tido siang..
so
mmg semedang ler dia dok melangut
tengok itu dan ini..



pompuan cuma dua orang jer yang main..
yang sorang tuh aku namakan kak M..
dia first time main..

dia datang ngan hubby dia jer..
(kawan Hnler semua nih)

tak bawak anak2 dia (satu school ngan anak aku)
dah lama tak main..
so agak tunggang langgang ler balingannya..
alah aku tak kisah sangat pun..

bukan nyer lawan nak dapat adiah..

teringat pulak dulu masa dekat maktab..
ada bowling punya game..

setiap kelas kena antar wakil..
kelas aku boleh semua pakat tak mau main..
aku mmg gian tak kira dah time tuh..
last2 mujur ada geng jugak..
wpun depa pun ler close friend aku..




nak dijadikan citer..
aku dapat second place tuk kategori pompuan..
tidak disangka-sangka...


hehe..
glamour kejap...



nih gambar bawah..
aku bf Afi..
tadak malu2 dah..
sebab ada nursing cover nih...

dah lama dah ada benda alah nih..
cuma tak sempat nak amik gambar jer..
hehe..





Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…