Skip to main content

lama tak story pasal budak berdua nih..


dah besar dah anak dara aku tau...

tengoklah tu..
besar kan..

kejap jer..
dan nak masuk tahun 1 next year...
ingat dulu susah camner nak jaga dorang berdua..
tapi aku bersyukur..
aku sayang sangat kat dorang..



nih nak cerita
aritu aku tanya dorang..
nak gunting rambut ke tak..

memandangkan dorang sekolah pagi..
so tetiap pagi mandi soheh basuh rambut..
n
nak dijadikan cerita..
rambut dorang nih semedang kusut..

so aku cam tension ler sikit kan..
yelah asal kalau abah dorang sikat rambut..

hah kejap lagi dengarlah
sora dok menangis teriak bagai..

so aku janji ngan dorang kalau potong rambut..
nanti mama bagi gift (erkss aku belum pun beli apa2 kat dorang)
tapi stationeries yang berlambak dapat tuh..
kira gift ler dulu ek..


eh sambung story..
ni masa dorang rambut panjang
(idak ler panjang mana pun.. paras bahu jer)


then gi kedai..potong..potong.. dan potong..
bob style..
hehe...

sesuai ler ngan dorang..
pas dah potong tuh...
sekali tengok eh...
cam dorang masa umur dalam 4-5 tahun ler pulak
fesyen rambutnya..



dorang kalau potong rambut..
mmg ngan auntie nih jer..
kedai gunting rambut Hn..
kini dah merangkap kedai gunting rambut
si kembar nih juga..


hasilnya...
seee dah pendek sikit..

bawah telinga...
senang sikit nak jaga...

pagi2 pun tak jenuh nak keringkan sangat..
sebab dorang nih..
kalau kita tak keringkan rambut tuh..
alamat



basah ler kolar baju tuh..
huhu...


comel kan dorang...
ishhh sayangnya aku kat dorang...



Comments

  1. Anak kita sure kita sayang;)
    Zaila teringat masa kecik2, mak xpernah bagi bela rambut panjang..agaknyer macam nilah kot..rimas tengok kan?? nak sikat pon susah..hihihi

    ReplyDelete
  2. zaila,
    iena dulu masa sek rendah.. rambut panjang..
    ingat dulu kalau nak ikat rambut kena guna riben warna itam, biru or putih jer..

    kalau warna lain harus kena ngan pengawas..
    then pastu..
    start potong rambut pendek..
    terus tak penah panjang lagi..

    rekod paling panjang lepas punggung..
    huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata