Skip to main content

lama tak story pasal budak berdua nih..


dah besar dah anak dara aku tau...

tengoklah tu..
besar kan..

kejap jer..
dan nak masuk tahun 1 next year...
ingat dulu susah camner nak jaga dorang berdua..
tapi aku bersyukur..
aku sayang sangat kat dorang..



nih nak cerita
aritu aku tanya dorang..
nak gunting rambut ke tak..

memandangkan dorang sekolah pagi..
so tetiap pagi mandi soheh basuh rambut..
n
nak dijadikan cerita..
rambut dorang nih semedang kusut..

so aku cam tension ler sikit kan..
yelah asal kalau abah dorang sikat rambut..

hah kejap lagi dengarlah
sora dok menangis teriak bagai..

so aku janji ngan dorang kalau potong rambut..
nanti mama bagi gift (erkss aku belum pun beli apa2 kat dorang)
tapi stationeries yang berlambak dapat tuh..
kira gift ler dulu ek..


eh sambung story..
ni masa dorang rambut panjang
(idak ler panjang mana pun.. paras bahu jer)


then gi kedai..potong..potong.. dan potong..
bob style..
hehe...

sesuai ler ngan dorang..
pas dah potong tuh...
sekali tengok eh...
cam dorang masa umur dalam 4-5 tahun ler pulak
fesyen rambutnya..



dorang kalau potong rambut..
mmg ngan auntie nih jer..
kedai gunting rambut Hn..
kini dah merangkap kedai gunting rambut
si kembar nih juga..


hasilnya...
seee dah pendek sikit..

bawah telinga...
senang sikit nak jaga...

pagi2 pun tak jenuh nak keringkan sangat..
sebab dorang nih..
kalau kita tak keringkan rambut tuh..
alamat



basah ler kolar baju tuh..
huhu...


comel kan dorang...
ishhh sayangnya aku kat dorang...



Comments

  1. Anak kita sure kita sayang;)
    Zaila teringat masa kecik2, mak xpernah bagi bela rambut panjang..agaknyer macam nilah kot..rimas tengok kan?? nak sikat pon susah..hihihi

    ReplyDelete
  2. zaila,
    iena dulu masa sek rendah.. rambut panjang..
    ingat dulu kalau nak ikat rambut kena guna riben warna itam, biru or putih jer..

    kalau warna lain harus kena ngan pengawas..
    then pastu..
    start potong rambut pendek..
    terus tak penah panjang lagi..

    rekod paling panjang lepas punggung..
    huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..