Skip to main content

main tag2...

okies nih tengah dok rajin..
so nak jawab tag dari Sue aka MommyHarizz


Complete these sentences below....
adeh sue..
taula cikgu BI..
takkan kena jawab guna BI jugak kot..
hehe...

tak retilah cikgu

What do you choose for your...


1) eyeshadow..?
~ cam sekarang kan dah ada 120 Manly pallete...


so mmg tonyoh yang tu jer..
campur MAC (imitation)


acilah kan... i baru belajar maaa

2) shoes..?
~ erkss.. cam tadak yang berjenama pun..
kot nak ada pun Vincci jelah.
yang lain..
hmm.. ada yang beli through catalog..
beli kat kedai kasut...

3) breakfast..?
~ Radix panas (kdg bantai ais jer)
ikutle nasi goreng ker
(apa yang dijual di kantin sekolah)..

4) car..?
~ am driving Grand Livina now.
mungkin tak tukar dah kot..
dah sesuai sangat nak kandungan isi rumah

5) lipstick..?
~ ada Avon punya, ada MAC punya
sama kes.. susah nak carik yang betul2 sesuai

6) eye-bag buster..?
~ erksss apakah.. aku nih jakun sikit bab2 kecantikan nih
baru nak belajar maaaa..

7) lip-liner..?
~ hmm tadak lagi.. tapi ingat nak carik jugak.

8) eye-liner..?
~ tadak lagi jugak..
tapi la ni dok guna kaler eyeshadow tuh..
sebagai eye liner..

9) handbag..?
~ hmm yg ada brand walaupun cap padang besar
adalah Guess (Hn bagi)
selebihnya walapun aku nih gila bag..
tapi tadak brand..
eh adalah..
bebaru nih kan aku ada beli beg jenama Fendi..


10) foundation..?
~ MAC jugak...

11) laptop / pc..?
~ am currently using Compaq..
tapi hajat hati nak cari Mini punya pulak pasnih..


12 ) facial cleanser..?
~ sekarang dok guna garnier aqua yang kaler ijau tuh..
bebaru nih aku beli cleanser, toner n moisturizer dia..
nah amik sekali harung...

dan aku juga beli Biore Cleansing Oil dari kak Red



13) nail color..?
~ inai masuk dalam kategori ini tak..
ishhh aku suka sungguh pakai inai tau...
tapi dah lama tak pakai

14) mascara..?
~ aaaa ni aku guna Maybeline punya..
pakai pun ikut mood dan kesempatan

15) lip gloss..?
~ jarang pakai.. tapi suka jer beli...
ada ler sebatang dua kot..
tak ingat brand apa..
asal masuk watson or guardian..
aku suka jer gi tengok2..
alih2 terbeli

16) sunnies..?
~ tadak lagi...

17) perfume..?
~ yang ada atas meja aku la nih
femme (brand apa tah) silky girl, vs body mist (beli ngan kak red)

n oso
one drop perfume (purple set)

18) vitamins..?
~ sekarang tengah makan produk dari HPA
adalah 2 jenis...

19) fastfood..?
~ Hmm..suka Pizza Hut, Kenny Rogers ngan Mc Donalds

20) Romantic place for a candelight dinner..?
~ hmm.. apa ek..
isssshhh... kat mana ye..
alalalalalala...


hmm tak taulah..
tak penah nak bercandle light dinner..
so tak tau nak imagine tempat mana yagn romantik tuk
candle light dinner

(apakah punya jawapan ini)


* okeh aku kena tag pulak mommy lain..
so sapa rasa dia mommy kepada bayi2 comel dan hensem...
tolong jawab nooo..



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata