Skip to main content

main tag2...

okies nih tengah dok rajin..
so nak jawab tag dari Sue aka MommyHarizz


Complete these sentences below....
adeh sue..
taula cikgu BI..
takkan kena jawab guna BI jugak kot..
hehe...

tak retilah cikgu

What do you choose for your...


1) eyeshadow..?
~ cam sekarang kan dah ada 120 Manly pallete...


so mmg tonyoh yang tu jer..
campur MAC (imitation)


acilah kan... i baru belajar maaa

2) shoes..?
~ erkss.. cam tadak yang berjenama pun..
kot nak ada pun Vincci jelah.
yang lain..
hmm.. ada yang beli through catalog..
beli kat kedai kasut...

3) breakfast..?
~ Radix panas (kdg bantai ais jer)
ikutle nasi goreng ker
(apa yang dijual di kantin sekolah)..

4) car..?
~ am driving Grand Livina now.
mungkin tak tukar dah kot..
dah sesuai sangat nak kandungan isi rumah

5) lipstick..?
~ ada Avon punya, ada MAC punya
sama kes.. susah nak carik yang betul2 sesuai

6) eye-bag buster..?
~ erksss apakah.. aku nih jakun sikit bab2 kecantikan nih
baru nak belajar maaaa..

7) lip-liner..?
~ hmm tadak lagi.. tapi ingat nak carik jugak.

8) eye-liner..?
~ tadak lagi jugak..
tapi la ni dok guna kaler eyeshadow tuh..
sebagai eye liner..

9) handbag..?
~ hmm yg ada brand walaupun cap padang besar
adalah Guess (Hn bagi)
selebihnya walapun aku nih gila bag..
tapi tadak brand..
eh adalah..
bebaru nih kan aku ada beli beg jenama Fendi..


10) foundation..?
~ MAC jugak...

11) laptop / pc..?
~ am currently using Compaq..
tapi hajat hati nak cari Mini punya pulak pasnih..


12 ) facial cleanser..?
~ sekarang dok guna garnier aqua yang kaler ijau tuh..
bebaru nih aku beli cleanser, toner n moisturizer dia..
nah amik sekali harung...

dan aku juga beli Biore Cleansing Oil dari kak Red



13) nail color..?
~ inai masuk dalam kategori ini tak..
ishhh aku suka sungguh pakai inai tau...
tapi dah lama tak pakai

14) mascara..?
~ aaaa ni aku guna Maybeline punya..
pakai pun ikut mood dan kesempatan

15) lip gloss..?
~ jarang pakai.. tapi suka jer beli...
ada ler sebatang dua kot..
tak ingat brand apa..
asal masuk watson or guardian..
aku suka jer gi tengok2..
alih2 terbeli

16) sunnies..?
~ tadak lagi...

17) perfume..?
~ yang ada atas meja aku la nih
femme (brand apa tah) silky girl, vs body mist (beli ngan kak red)

n oso
one drop perfume (purple set)

18) vitamins..?
~ sekarang tengah makan produk dari HPA
adalah 2 jenis...

19) fastfood..?
~ Hmm..suka Pizza Hut, Kenny Rogers ngan Mc Donalds

20) Romantic place for a candelight dinner..?
~ hmm.. apa ek..
isssshhh... kat mana ye..
alalalalalala...


hmm tak taulah..
tak penah nak bercandle light dinner..
so tak tau nak imagine tempat mana yagn romantik tuk
candle light dinner

(apakah punya jawapan ini)


* okeh aku kena tag pulak mommy lain..
so sapa rasa dia mommy kepada bayi2 comel dan hensem...
tolong jawab nooo..



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..