Skip to main content

Mask...

aku tlh menshopping kan diri lg
kalini beli barang tuk Afi..


bak kata Hn..
bertuah Afi..
banyak mama beli barang kot internet..
macam2 ada..

hehe..




the latest purchase was these two things..

a bottle and a toy..

sepatutnya botol lain..
tapi setelah aku order..
then they told me it is out of stock..
so dorang nak replace dengan botol lain..

aku ok jer..
bertambah ok bila dorang cakap..
no need to add the money..

toy tuh aku beli
sebab sian anak bujang aku nih..
belum ada toy lagi..

adalah yang dalam set ngan hadiah baju yang dia dapat..
cam teether tuh..
so aku beli dia..
zirafah Lamaze nih..





here is the pic of the mask yang Hn beli tuk bebudak asrama dia
aku rasa nih lebihan yang dibeli..

so dia letak kat atas tv tuh..
supaya senang nak amik..


dan twin pun tak kisah memakainya..
cuma aku belum lagi mula pakai bila ke sekolah..
(teruk kan)





Comments

  1. amboinya beruntung la afi...mamanya beli mcm2...mainan baby dh kena beli kaa kak ina??
    bb x beli pun lagi....umur berapa diorg kena main2 tu?? hehehe..

    kakina, lupa laa kakina kata kak ina beli baby car seat tu kat mana...hritu cr kat tesco takdak pun...& x secun afi-nya car seat....:D

    ReplyDelete
  2. hehe...
    bie sebenarnya mainan nih..
    belum sesuai lagi tuk dia..

    tapi beli sebab kita boleh stimulate dia dengan sound n touch..
    kalau nak suruh dia main mmg tak reti lagi..

    baby car seat tuh beli kat tesco..
    tapi bukan dalam tesco bie..
    dia ada dekat kedai opposite to popular kalau tak silap..
    mmg kedai tuh jual barang baby..

    tapi tak tauler ada lagi ke idak
    sebab yang rona biru nih arituh pun
    kami terpaksa amik yang display..
    tak tau le kot dah mai stok baru...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…