Skip to main content

Mask...

aku tlh menshopping kan diri lg
kalini beli barang tuk Afi..


bak kata Hn..
bertuah Afi..
banyak mama beli barang kot internet..
macam2 ada..

hehe..




the latest purchase was these two things..

a bottle and a toy..

sepatutnya botol lain..
tapi setelah aku order..
then they told me it is out of stock..
so dorang nak replace dengan botol lain..

aku ok jer..
bertambah ok bila dorang cakap..
no need to add the money..

toy tuh aku beli
sebab sian anak bujang aku nih..
belum ada toy lagi..

adalah yang dalam set ngan hadiah baju yang dia dapat..
cam teether tuh..
so aku beli dia..
zirafah Lamaze nih..





here is the pic of the mask yang Hn beli tuk bebudak asrama dia
aku rasa nih lebihan yang dibeli..

so dia letak kat atas tv tuh..
supaya senang nak amik..


dan twin pun tak kisah memakainya..
cuma aku belum lagi mula pakai bila ke sekolah..
(teruk kan)





Comments

  1. amboinya beruntung la afi...mamanya beli mcm2...mainan baby dh kena beli kaa kak ina??
    bb x beli pun lagi....umur berapa diorg kena main2 tu?? hehehe..

    kakina, lupa laa kakina kata kak ina beli baby car seat tu kat mana...hritu cr kat tesco takdak pun...& x secun afi-nya car seat....:D

    ReplyDelete
  2. hehe...
    bie sebenarnya mainan nih..
    belum sesuai lagi tuk dia..

    tapi beli sebab kita boleh stimulate dia dengan sound n touch..
    kalau nak suruh dia main mmg tak reti lagi..

    baby car seat tuh beli kat tesco..
    tapi bukan dalam tesco bie..
    dia ada dekat kedai opposite to popular kalau tak silap..
    mmg kedai tuh jual barang baby..

    tapi tak tauler ada lagi ke idak
    sebab yang rona biru nih arituh pun
    kami terpaksa amik yang display..
    tak tau le kot dah mai stok baru...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..