Skip to main content

nih citer ari Jumaat tau

korang..
ari Jumaat kan aku start keja semula...


cam tak boleh tido semalam tau..
kejap2 aku terjga...

yelah di samping bangun susukan Afi..
aku cam tak leh tido pulak..
excited pulak ..

yeke....
tak pun aku takut tak terjaga..
muahahahaha...



so nak dijadikan citer..
530am aku dah jaga...
awal lagi... hajatnya nak sambung tido balik..
tapi sorry...
Afi pulak bangun... bf him for a while..
then dengar Hn mandi..

ok boleh ler lelap kejap..
sempat tuh..


then aku pulak mandi...
nak semayang...
Afi merengek pulak dah...
tapi semayang jugak..
biarlah dia bunyi kejap...

siap2..
pastu touch up sikit muka..
hehe...
sejak kebelakangan nih..
suka pulak nak bermekap2...
cewah...

ala.. mekap ala2 budak baru belajar...
guna pallete yang aku beli arituh..


then at 7am (setelah sempat bfast n main2 kejap ngan Afi)
aku terus gerak gi sekolah..
sebabnya aku cam tak sure jam punch system kat sekolah..
dulu mmg aku set jam tangan aku ikut time sekolah..
tapi arituh terpaksa set semula jam aku..

so alkisah ler kan..

sampai sekolah..
bebudak dah tengok semacam..
adeh.. kenapa pulak..
something wrong some where ker..

terus naik punch.. then masuk staff room..
tengok meja aku agak tidak terurus..
adehh... takpelah dik.. ko sanggup ngajar bebdk time aku tadak pun
kira beruntung dah..

hehe...
ada rotan kat meja aku..
meaning mmg betul ler cikgu ganti aku tuh
bawak rotan masuk kelas....

kelas began at 745 until 945am..
nah amik ko...
direct tuh...
masuk waktu ketiga mengajar aku dah rasa tak selesa...

yelah tidak selalu Afi dok tolong isap susu..
nih....

huhu..
terpaksalah...


bebudak kelas aku ngajar cam suka jer aku balik..
hehe.. aku pun suka jugak..

then masuk kelas aku...
bebudak senyum jer memanjang...
hgehe..


then aku gi letak bag kat meja..
bebudak datang serbu...
ler... nak bagi hadiah...
aku cakap ler 'eh hari guru kan dah bagi...'
aku tengok dekat kad sorang budak tuh tulis...




SELAMAT KEMBALI TEACHER AZLINA...
aduhhhhh terharunya....

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...