Skip to main content

nih citer ari Jumaat tau

korang..
ari Jumaat kan aku start keja semula...


cam tak boleh tido semalam tau..
kejap2 aku terjga...

yelah di samping bangun susukan Afi..
aku cam tak leh tido pulak..
excited pulak ..

yeke....
tak pun aku takut tak terjaga..
muahahahaha...



so nak dijadikan citer..
530am aku dah jaga...
awal lagi... hajatnya nak sambung tido balik..
tapi sorry...
Afi pulak bangun... bf him for a while..
then dengar Hn mandi..

ok boleh ler lelap kejap..
sempat tuh..


then aku pulak mandi...
nak semayang...
Afi merengek pulak dah...
tapi semayang jugak..
biarlah dia bunyi kejap...

siap2..
pastu touch up sikit muka..
hehe...
sejak kebelakangan nih..
suka pulak nak bermekap2...
cewah...

ala.. mekap ala2 budak baru belajar...
guna pallete yang aku beli arituh..


then at 7am (setelah sempat bfast n main2 kejap ngan Afi)
aku terus gerak gi sekolah..
sebabnya aku cam tak sure jam punch system kat sekolah..
dulu mmg aku set jam tangan aku ikut time sekolah..
tapi arituh terpaksa set semula jam aku..

so alkisah ler kan..

sampai sekolah..
bebudak dah tengok semacam..
adeh.. kenapa pulak..
something wrong some where ker..

terus naik punch.. then masuk staff room..
tengok meja aku agak tidak terurus..
adehh... takpelah dik.. ko sanggup ngajar bebdk time aku tadak pun
kira beruntung dah..

hehe...
ada rotan kat meja aku..
meaning mmg betul ler cikgu ganti aku tuh
bawak rotan masuk kelas....

kelas began at 745 until 945am..
nah amik ko...
direct tuh...
masuk waktu ketiga mengajar aku dah rasa tak selesa...

yelah tidak selalu Afi dok tolong isap susu..
nih....

huhu..
terpaksalah...


bebudak kelas aku ngajar cam suka jer aku balik..
hehe.. aku pun suka jugak..

then masuk kelas aku...
bebudak senyum jer memanjang...
hgehe..


then aku gi letak bag kat meja..
bebudak datang serbu...
ler... nak bagi hadiah...
aku cakap ler 'eh hari guru kan dah bagi...'
aku tengok dekat kad sorang budak tuh tulis...




SELAMAT KEMBALI TEACHER AZLINA...
aduhhhhh terharunya....

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..