Skip to main content

positif H1N1.... arrrgggghhhhh

rilex nooo
korang jgn dok gabra pulak
baca title entry aku nih..



tadak kena mengena ngan aku sekeluarga..
alhamdulillah..

tapi sekolah ini telah mencatat 3 kes positif H1N1..
adehhhh penat sekejap bila Hn sampaikan berita nih


Hn pun dah pening sekarang..
sampai at one level..
dia nak amik cuti next week...
tak mau duduk di sekolah lagi..
sebab memikirkan anak2 kesayangan dia nih


aku pulak..
maintain biasa jer..
walau dalam hati sebenarnya cuak jugak..

ish sapa yang tak risau..
sila angkat tangan..
aku nak tengok..
sapalah yang hati batu tuh..





yup...
khabar mengatakan sekolah2 yang terlibat dengan H1N1
tidak akan lagi ditutup adalah benar..
ini kerana..
setelah sekolah ditutup dan pelajar dibenarkan balik ke kampung masing..
dah setelah pulang kembali ke sekolah aka asrama dsbnya..

jumlah jangkitan adalah bertambah..
so how..


from what i've heard from Hn
(dek kerana PK HEM adalah sangat rapat dengan dia..
so banyak info berkaitan yang perlu adalah tersangatlah
cepat sampai kepada Hn)

sekolah tidak akan lagi ditutup sebaliknya
bebudak or pelajar yang dikuarantin perlu di kuarantin
di sekolah (asrama punya kes ye)

tapi Hn cakap dia tak kira
nak suruh balik jugak.. (nih aku tak pasti sejauh mana lagi betulnya)
just now baru dengar pulak..
ada satu rumah or bilik yang mmg akan dijadikan tempat kuarantin

tentang kami pulak
Hn dah tak galakkan kami duduk dekat living room..
sebabnya dia selalu dok deal ngan bebudak kat depan rumah..
so mmg direct betul depan living room kami..

skrg nih kena lepak dalam bilik jer

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...