Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2009

ni dulu yerrrr.... nantikan kesudahannya

orang lain dah basi dah story raya nih tapi aku baru dok kalut nak buat..

hehe... ni pun.. bukan cerita raya pertama n persiapan sebelumnya...
tu kena tunggu sebab gambar dok dalam hp.. belum transfer..


ni cerita raya ke 3 dulu.. sebabnya gegambar nya aku puas hati tengok.. adik aku.. aka hubby Nurul Diana... telah mengambil gambar dengan begitu bersungguh2.. adik aku ler tuh..

so.. raya ke 3 kalau kebiasaannya kami akan gerak balik ke Tg Karang or mungkin beraya di Kulim jer..
tapi kali nih.. a bit special.. hmm selit gambar nih dulu..
my family... the whole family..
susah weiii nak dapat gambar beramai gini.. asyik2 terkurang sana.. terkurang sini.. thanks adik.. for the beautiful picture...

then gerak ke tempat arah tujuan kami.. apa punya ayat daaa..

tengah musykil nih.. naper tetiba jadi ijau gambar aku.. nih





tadaaaaaaa
see the banner.. haaaa

tulah aktiviti kitaorang pada raya ke 3.. kami generasi ke 2,3 dan 4 even 5 or 6 berkumpul di Butterworth.. ala sepoi2 bahasa kat tepi pantai tuk berhari keluarga...
sempoiiii…

bahana menjadi sorang budak cerdik IT

kabare semua..
hehe...



sihat kot noo..
kalau rasa tak sihat..
cepat2 gi klinik or spital ye..
jangan dok melangut tunggu lama2..

aku nih dok rasa sakit2 tekak nih...
habuan ler..
minum air ais tak ingat donia...
pulun sungguh aku...

hehe..
amik rasakan..
dah sakit..

owh..
am using my school's laptop..
kan ker cikgu bahasa inggeris dapat laptop..
hasil ehsan PPSMI punya project ler nih..

hmm bila nak kuar cerita raya nih.... sabaq nooo.. biar orang lain story the mory dulu.. hehe.. alasan jer tuh.. tapi tulah nanti jelah aku story.. sebab la nih aku dok pulun tolong Hn with something.. pastu.. kat sekolah pulak dok kalut dengan sistem baru ISIS.. adehlaaaaa sampai bila la dok nak bertukar sistem itu ini... mmg ler untuk memudahkan semua orang.. tapi hok dok kena awal nih yang agak pening nih.. hehe.. bahana menjadi sorang budak cerdik IT kwang... kwang... kwang..



Jom sihatkan diri dengan Usana.. Rugi tak cuba tau Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

sebenarnya tak tau pe nak ditaip..

tapi rasa bosan pulak tak buat pape..

Afi dah tido...
so do the twin..
mungkin kepenatan or maybe sebab
Hn asked them to sleep early
sebab esok plan to go back to Arau early..

hehe...

so did some surfing around here n there...
masih ramai yang belum update blog...
mungkin masih bercuti raya..




cerita raya aku
nantilah aku storykan..
sebab gambar semua dok dalam laptop aku
n hp aku jugak..

nih tengah guna laptop mama...
she is not here...
gi Penang ada jamuan raya Pandu Puteri..
hehe...








i think Afi is not feeling well lah..
badan dia agak suam2 sejak 2-3 ari nih...
aku rasa mungkin sebab jalan2 raya
yang bagi aku memenatkan jua...
dek kerana cuaca yang panas..
n then
kejap dalam aircond.. then panas balik...
(bukannya tak best gi beraya tapi kondisi badan si kecik nih mungkin
belum boleh adjust lagi)
so dia agak buat 'perangai' lah..

tapi masih boleh di kawal..
tadaklah meragam sepanjang2 hari...

alhamdulillah..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

tengok laptop masih on...

gambar pembuka bicara..









adalah sikit cerita raya dari aku kan.. dah lama tak update nih...
yolah semua ngah bercuti.. sesapa yg dok berjalan2 di laman blog soheh bosan yelah..
kurang orang dok memblog time2 raya nih ...

ada ker yg perasan... aku penah letak gmbr pakai bju nih dlm blog


aku pun tak ketinggalan.. tapi di waktu aku menaip nih aku di umah adik aku di puncah alam... anak2 semua ngan tido.. n aku jer yang dah bangun..
tengok laptop masih on... adik aku ler nih guna tapi tak tutup..

hehe.... masih nak salahkan orang lain.. walhal dia yg gedik nak mem'blog'

raya kalinih ok jer.. the twin and Afi pun ok jer.





they are having a great time.. going to places...

n the best part was.. Afi tersangatlah mudah tuk diuruskan.. sepanjang2 kami dok beraya ke sana ke mari..


Afi with both my nom n dad....


Independent Usana Distributor inz8799@yahoo.com 0194758739

korang punya raya camner

salam..
nih aku kat kulim nih...

beraya di umah mama kejap..
raya ke3 kami ada
family gathering adik beradik
sebelah my dad..

di Butterworth..

hehe....
first time nih
nak kumpul
adik beradik sebelah abah..


then
we are going to Tanjong Karang..
umah nenek sebelah my mom pulak..


cerita raya...
nantilah
aku kisahkan di sini..


nak upload gambar lagi..
ni aku guna
laptop mama aku..
so dia punya laptop
cannot bluetooth..


hehe..

korang punya raya camner
ada best ker...


musti best kan..

dont forget to story2 yer

lots of love


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

kedua puteriku

perggghhh hari raya tuhhh ada entry..
hehe... autopublish nooo

memandangkan tarikh ini agak cantik.. dan agak keramat bagi aku so aku nak tulis jugak.. walaupun cuma sebaris dua ayat...
Annisa will always be with her daddy.. tak tau kenapa...
tapi sekarang abah dia dok merajuk dengan dia..
sebab dia dah banyak karenah.. (kira beralih arah ler sekarang)
kalau Annisa with her daddy.. yang nih pulak asyik dok berkepit ngan aku lah..
hehe.. tapi tuh sebelum Afi ada.. bila Afi dah ada.. n Nisa dah beralih arah dari abahnya.. so Yana sekarang... mmg nampak sangat asyik nak berkepit dengan abahnya..
ishhh kalau ler korang boleh tengok.. kan..
hehe.. saje nak bagi si adik tuh sakit ati.. dia saja jer buat manja2 ngan abahnya..


tapi apapun they are both my dearest princess.. tadak sapa yang boleh ubah itu..
ramai yang cakap aku hebat sebab dapat melahirkan dan menjaga anak kembar.. (takdelah hebat mana pun)

tapi aku lebih bangga kerana mereka anak aku.. dan aku sayang mereka..

insyaallah dengan izin Allah.. aku harap aku dapat m…

walau kemeriahan mungkin berbeza

okeh aku tahu ramai yang dah mula balik kampung n bercuti..
yang balik memandu.. berhati2 di jalan raya yer.. ingatlah kita balik nak beraya bersama keluarga.. kita balik nak bergembira bersama mereka..
kepada yang beraya di bandar2 aka tak balik kg.. selamat berhari raya ye.. walau kemeriahan mungkin berbeza tapi merayakan nya tetap satu ibadah..

insyaallah aku dan keluarga akan berhari raya di Perlis... mmg begitu rutinnya.. tak payah nak bergaduh berebut kampung lagi..
dek kerana mama n abah serta adik2 yang lain akan beraya di Kepala Batas, Sbrg Prai Utara jadinya tiada masalah tuk berhari raya di sini dulu..
kalau tiada aral.. raya ke 2 kami akan gerak ke sana pulak.. dan raya ke 3 keluarga sebelah abah.. ada buat family day.. sesuatu yang baru buat kami sekeluarga..
kalau sebelah mama pulak di Tanjung Karang, Selangor.. family day atau lawatan dari rumah ke rumah or in Jawa's word "baraan'nya mmg sepanjang sebulan syawal..
itu pasal.. tidaklah ralat sangat kalau balik ke kg mama lewat sikit.. …

semua yang membaca blog aku

Salam Aidilfitri buat semua yang membaca blog aku..

aku dah dapat ramai kenalan baru through blog

kepada semua..
kalau lah ada salah dan silap.. kot ada penulisan aku yang mengguris or membuat kalian terganggu.
pohon ampun dan maaf
aku pun manusia biasa.. suami n anak2 aku pun manusia biasa jugak.. so mmg ada buat salah...
semoga lebaran ini akan lebih bermakna buat kalian semua... dan aku mendoakan yang terbaik buat semua..








Independent Usana Distributor inz8799@yahoo.com 0194758739

da siap ker semua persiapan raya

la tak lama dah nak raya.. korang da siap ker semua persiapan raya..

tuk anak2 aku rasa da siap.. da siap basuh baju2 tuh..
for Hn pun rasanya da siap.. tadi baru jer g carik butang bju melayu...
as for me.. hehe..
bju da... kasut da.. 2 pasang lg tuh.. tudung... belummmmmmm adeh.. bila nak pi carik nih.. mau kalau bgtau Hn ajak g carik dia akan bising punya..

camner nih takkan tadak tudung raya kot.. brooch dah beli bagai nak rak.. hmmm camner ye..
ada ke tudung dalam simpanan aku yang sesuai... - nantilah ku pikirkan nak buat camner...

ok bab kuih raya.. Hn dah borong sakan sampai RM150++ tuh kira sekali harung buat nak bagi dekat MIL lah.. then aku pun kat sekolah dok amik ler ada lebih2 yang cikgu2 dok jual kat sekolah tuh..
dan tadi buat kesekian kalinya.. gi bertandang ke rumah Kak Rani tuk amik kuih2 raya yang aku order..
mujur masih sempat order.. dan mujur jugak buat tempahan secara online..
hehe... sungguh memudahkan..
nasib baik aku tak buat kerja gila beli baju raya or kasut raya or tudung raya secara online l…

ada kot dalam separuh tu kuar balik..

nih nak story pasal Afi skit..
aku ada mention kan pasal Afi nih asyik muntahkan balik susu yang dia minum..
kalau dia muak aku rasa idakler sebanyak yang macam aku dok tengok nih.. tapi nih mmg banyak aku rasalah
kalau dia minum 4oz kan ada kot dalam separuh tu kuar balik..

so memula we suspect kembung... tapi Afi jarang meragam
setahu aku bebudak kalau kembung harus le asyik meragam je kan.. ke mmg ada kes budak tak meragam kalau kembung..
jadiknya.. we decide to change Afi's FM sekali lagi.. (yup he took FM during day time.. while i'm at work)
so this time around we gave him a selection from Dumex Dugro


nih kira susu yang ke 4 tapi for babies ler.. yang kat atas tu 1 year until 6 years n above kan..

hehe.. and lucky for Afi.. agaknya sesuai kot.. aku dah jarang tengok dia muntahkan susu dia...
and lucky for us.. the susu is cheaper..
ala bukan aku tak mampu nak beli yang mahal.. frisolac dulu pun quite expensive kan.. tapi aku dah tak sanggup nak tengok dia asyik muntahkan susu dia
tu pasal aku try …

hasil tangkapan

shopping raya kira last kopek lah ari Ahad itu ari..
hehe.. mmg Hn dah berhajat nak gi carik kasut raya for twin.. hmm
demam2 pun gagahkan jua diri tuh.. hehe.. sian kan kat suami ku itu..

Afi kami tinggalkan di rumah MIL.. senang sikit.. kalau usung sekali ngan Afi.. mau lagi kelam kabut dibuatnya..
yang dua orang nih pun tak terlayan dah... poning dah pala den.. hehe

arah tujuan ke Star Parade Alor Star.. dah lama tak jejak kaki ke situ.. manusia tok sah citerlah mmg la ramai...

so terus gi terpa kedai2 kasut yang ada.. kira puas hati ler.. tapi as usual.. aku cukup tak berkenan bila nak kena shopping kelam2 kabut nih..
aku mencari kasut.. kira satu penyeksaan... yolah.. kena carik cepat2.. so mmg capai ikut dan jer..
nantilah aku letak gambar hasil tangkapan ari tuh ye...


Independent Usana Distributor inz8799@yahoo.com 0194758739

bila teacher jadi ustazah

sepanjang minggu nih sekolah aku agak sibuk.. hehe..

orang kalut nak raya sekolah pun kalut jugak...
bukan kalut apa.. kalut dengan program Ehya Ramadhan..
anjuran Persatuan Agama Islam n JQaF.. mulai Isnin sampai ler Jumaat.. sarat dengan pelbagai aktiviti..
cam ari Isnin.. adalah perasmian ler kengkononnya... kami ada Kem Bestari Solat...

semua cikgu terlibat... no excuse...
(sorry aku tak dan nak amik gambar)
sebab aku pun kalut jugak dok jadi ustazah kat budak2 tuh.. hehe..
boleh depa nih kan cam expect bila kita ngajar depa BI.. so we cannot n dont know how to teach them Agama..
serius... bebudak nih ari cam terkejut bila aku terjemah soalan Agama depa yang dalam jawi ke rumi.. cam depa kata "eh teacher tau ka nih soalan apa"

boleh ke teacher ni nak ajar Agama huhu sadisss nooo

walhal depa sendiri pun tak boleh baca sebenarnya.. so aku cam.. adehhh napelah bebudak la nih cam susah noooo nak belajar nih..

jadiknya sepanjang ari nih aku n semua cikgu kat sekolah jadilah ustaz n ustazah.. cam teruja jer de…

seronok dapat pengalaman nih..

Afi yang dah montel.. aku pun tak tau baper berat dia sekarang..
tapi yang pasti dia makin chubby... alhamdulillah..

sekarang pun dah pandai banyak.. mcam2 karenahnya


sampai sekarang Afi masih lagi bf ngan aku seronok dapat pengalaman nih.. syukur jugak walaupun dah bercampur ngan susu formula tapi Afi masih menerima n mencari susu ibunya..

Independent Usana Distributor inz8799@yahoo.com 0194758739

makin kurus ler bebudak nih

ada kes nih..

anak aku the twin susah benor nak makan ler lately..
dorang dahler posa.... pastu time buka puasa tuh makan ler jugak..

tapi time sahur kurang sikit makan.. kalau time dorang tak puasa..
hmmm lebih baik jer suh dorang tuh puasa.. sebab susah nooo nak suruh makan.. macam harini..

aku ingatkan dorang puasa ler kan.. tapi time pi amik depa dekat Pasti tadi.. aku tengok mulut kakak cam baru lepas makan coklat.. so aku tanya je lah puasa ke idak.. dia dah takmo jawab.. so aku tahulah yang dia tak puasa.. aku tak kisah sangat.. tapi pastu bila suruh makan.. or minum tak mau..

katanya kena tunggu malam baru leh makan.. dah tu camna tuh...

adehhh pening kejap kepala otak aku




Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

sapa tak try rugi woooo

Assalamualaikum...

nih nak cerita sikit nooo.. tapi kot kalau rasa tak mau nak baca pun tak pa...
kalau teringin nak tau kotla kan mana nak pi tau.. terasa mcam ada faedahnya
teruskan lah membaca
hehe gila punya skema jawapan nooo nih nak story de morning glory pasal Usana...


let i said before lah kan.. aku la nih one of the independent distributor..
aku berminat nak try Usana bila aku mula sedar yang badan aku dah tak berfungsi dalam tahap yang terbaik..
u know what.. lepas aku bersalinkan Afi.. kondisi badan aku dah ler gemuk.. hehe ngaku tuh.. pastu aku dok sakit2 sendi...
kalau diingatkan balik.. dulu masa twin aku tak rasa sangat sakit2 badan nih.. tapi kalinih serius

nak bangun dari duduk.. mmg aku rasa sangat.. cam tulang aku dah tak cukup kuat..


so going through from one blog to another...
besalah kengkawan ramai
then aku jumpa blog
Mrs Imran..
bukan ler baru jumpa dah lama dok baca.. pastu dia dok story pasal Usana.. terjebak nak try.. tapi aku buy through Leed memula beli aku amik nutrimeal n fibergy n oso procos…