Skip to main content

ada kot dalam separuh tu kuar balik..





nih nak story pasal Afi skit..

aku ada mention kan pasal Afi nih
asyik muntahkan balik susu yang dia minum..

kalau dia muak
aku rasa idakler sebanyak yang macam aku dok tengok nih..
tapi nih
mmg banyak
aku rasalah

kalau dia minum 4oz kan
ada kot dalam separuh tu kuar balik..


so
memula we suspect kembung...
tapi
Afi jarang meragam

setahu aku bebudak kalau kembung
harus le asyik meragam je kan..
ke mmg ada kes budak tak meragam kalau kembung..

jadiknya..
we decide to change Afi's FM sekali lagi..
(yup he took FM during day time.. while i'm at work)

so this time around we gave him
a selection from Dumex Dugro


Dugro

nih kira susu yang ke 4
tapi for babies ler..
yang kat atas tu 1 year until 6 years n above kan..


hehe..
and lucky for Afi..
agaknya sesuai kot..
aku dah jarang tengok dia
muntahkan susu dia...

and lucky for us..
the susu is cheaper..

ala bukan aku tak mampu nak beli yang mahal..
frisolac dulu pun quite expensive kan..
tapi aku dah tak sanggup nak tengok dia
asyik muntahkan susu dia

tu pasal aku try ini pulak




harapnya mmg serasi dengan Afi

Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. harga bukan bandingan kak, yang penting adalah nutrisi yang dia dapat..lagipon afi kan breastfeed juga..yang tu lagilah banyak zat yang dia dapat;)

    ReplyDelete
  2. yup selagi termampu tuk bf afi..
    selagi itulah akan ku bf kan dia..
    hehe..

    yup
    setuju sgt rega bukan bandingan..
    apa yang terbaik
    didikan dan kasih sayang yang diberikan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata