Skip to main content

ada kot dalam separuh tu kuar balik..





nih nak story pasal Afi skit..

aku ada mention kan pasal Afi nih
asyik muntahkan balik susu yang dia minum..

kalau dia muak
aku rasa idakler sebanyak yang macam aku dok tengok nih..
tapi nih
mmg banyak
aku rasalah

kalau dia minum 4oz kan
ada kot dalam separuh tu kuar balik..


so
memula we suspect kembung...
tapi
Afi jarang meragam

setahu aku bebudak kalau kembung
harus le asyik meragam je kan..
ke mmg ada kes budak tak meragam kalau kembung..

jadiknya..
we decide to change Afi's FM sekali lagi..
(yup he took FM during day time.. while i'm at work)

so this time around we gave him
a selection from Dumex Dugro


Dugro

nih kira susu yang ke 4
tapi for babies ler..
yang kat atas tu 1 year until 6 years n above kan..


hehe..
and lucky for Afi..
agaknya sesuai kot..
aku dah jarang tengok dia
muntahkan susu dia...

and lucky for us..
the susu is cheaper..

ala bukan aku tak mampu nak beli yang mahal..
frisolac dulu pun quite expensive kan..
tapi aku dah tak sanggup nak tengok dia
asyik muntahkan susu dia

tu pasal aku try ini pulak




harapnya mmg serasi dengan Afi

Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. harga bukan bandingan kak, yang penting adalah nutrisi yang dia dapat..lagipon afi kan breastfeed juga..yang tu lagilah banyak zat yang dia dapat;)

    ReplyDelete
  2. yup selagi termampu tuk bf afi..
    selagi itulah akan ku bf kan dia..
    hehe..

    yup
    setuju sgt rega bukan bandingan..
    apa yang terbaik
    didikan dan kasih sayang yang diberikan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…