Skip to main content

ada kot dalam separuh tu kuar balik..





nih nak story pasal Afi skit..

aku ada mention kan pasal Afi nih
asyik muntahkan balik susu yang dia minum..

kalau dia muak
aku rasa idakler sebanyak yang macam aku dok tengok nih..
tapi nih
mmg banyak
aku rasalah

kalau dia minum 4oz kan
ada kot dalam separuh tu kuar balik..


so
memula we suspect kembung...
tapi
Afi jarang meragam

setahu aku bebudak kalau kembung
harus le asyik meragam je kan..
ke mmg ada kes budak tak meragam kalau kembung..

jadiknya..
we decide to change Afi's FM sekali lagi..
(yup he took FM during day time.. while i'm at work)

so this time around we gave him
a selection from Dumex Dugro


Dugro

nih kira susu yang ke 4
tapi for babies ler..
yang kat atas tu 1 year until 6 years n above kan..


hehe..
and lucky for Afi..
agaknya sesuai kot..
aku dah jarang tengok dia
muntahkan susu dia...

and lucky for us..
the susu is cheaper..

ala bukan aku tak mampu nak beli yang mahal..
frisolac dulu pun quite expensive kan..
tapi aku dah tak sanggup nak tengok dia
asyik muntahkan susu dia

tu pasal aku try ini pulak




harapnya mmg serasi dengan Afi

Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. harga bukan bandingan kak, yang penting adalah nutrisi yang dia dapat..lagipon afi kan breastfeed juga..yang tu lagilah banyak zat yang dia dapat;)

    ReplyDelete
  2. yup selagi termampu tuk bf afi..
    selagi itulah akan ku bf kan dia..
    hehe..

    yup
    setuju sgt rega bukan bandingan..
    apa yang terbaik
    didikan dan kasih sayang yang diberikan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...