Skip to main content

bila teacher jadi ustazah


sepanjang minggu nih
sekolah aku agak sibuk..
hehe..


orang kalut nak raya
sekolah pun kalut jugak...

bukan kalut apa..
kalut dengan program Ehya Ramadhan..

anjuran Persatuan Agama Islam n JQaF..
mulai Isnin sampai ler Jumaat..
sarat dengan pelbagai aktiviti..

cam ari Isnin..
adalah perasmian ler kengkononnya...
kami ada Kem Bestari Solat...


semua cikgu terlibat...
no excuse...

(sorry aku tak dan nak amik gambar)

sebab aku pun kalut jugak dok jadi ustazah
kat budak2 tuh..
hehe..

boleh depa nih kan
cam expect bila kita ngajar depa BI..
so we cannot n dont know how to teach them Agama..

serius...
bebudak nih ari cam terkejut bila aku terjemah
soalan Agama depa yang dalam jawi ke rumi..
cam depa kata
"eh teacher tau ka nih soalan apa"


boleh ke teacher ni nak ajar Agama
huhu sadisss nooo


walhal depa sendiri pun tak boleh baca sebenarnya..
so aku cam..
adehhh
napelah bebudak la nih
cam susah noooo nak belajar nih..


jadiknya sepanjang ari nih
aku n semua cikgu kat sekolah jadilah ustaz n ustazah..
cam teruja jer depa tengok
bila teacher jadi ustazah..




kwang.. kwang...kwang..

ari Selasa sampai Jumaat..
kelas hanya sampai waktu rehat saja..
pas rehat
ada pelbagai program sempena Ehya Ramadhan..
ada kuiz, hafazan, tilawah, dan sebagainya..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…