Skip to main content

bila teacher jadi ustazah


sepanjang minggu nih
sekolah aku agak sibuk..
hehe..


orang kalut nak raya
sekolah pun kalut jugak...

bukan kalut apa..
kalut dengan program Ehya Ramadhan..

anjuran Persatuan Agama Islam n JQaF..
mulai Isnin sampai ler Jumaat..
sarat dengan pelbagai aktiviti..

cam ari Isnin..
adalah perasmian ler kengkononnya...
kami ada Kem Bestari Solat...


semua cikgu terlibat...
no excuse...

(sorry aku tak dan nak amik gambar)

sebab aku pun kalut jugak dok jadi ustazah
kat budak2 tuh..
hehe..

boleh depa nih kan
cam expect bila kita ngajar depa BI..
so we cannot n dont know how to teach them Agama..

serius...
bebudak nih ari cam terkejut bila aku terjemah
soalan Agama depa yang dalam jawi ke rumi..
cam depa kata
"eh teacher tau ka nih soalan apa"


boleh ke teacher ni nak ajar Agama
huhu sadisss nooo


walhal depa sendiri pun tak boleh baca sebenarnya..
so aku cam..
adehhh
napelah bebudak la nih
cam susah noooo nak belajar nih..


jadiknya sepanjang ari nih
aku n semua cikgu kat sekolah jadilah ustaz n ustazah..
cam teruja jer depa tengok
bila teacher jadi ustazah..




kwang.. kwang...kwang..

ari Selasa sampai Jumaat..
kelas hanya sampai waktu rehat saja..
pas rehat
ada pelbagai program sempena Ehya Ramadhan..
ada kuiz, hafazan, tilawah, dan sebagainya..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata