Skip to main content

da siap ker semua persiapan raya





la tak lama dah nak raya..
korang da siap ker semua persiapan raya..


tuk anak2 aku rasa da siap..
da siap basuh baju2 tuh..

for Hn pun rasanya da siap..
tadi baru jer g carik butang bju melayu...

as for me..
hehe..

bju da...
kasut da.. 2 pasang lg tuh..
tudung... belummmmmmm
adeh..
bila nak pi carik nih..
mau kalau bgtau Hn ajak g carik
dia akan bising punya..


camner nih
takkan tadak tudung raya kot..
brooch dah beli bagai nak rak..
hmmm
camner ye..

ada ke tudung dalam simpanan aku yang sesuai...
- nantilah ku pikirkan nak buat camner...


ok
bab kuih raya..
Hn dah borong sakan sampai RM150++
tuh kira sekali harung buat nak bagi dekat MIL lah..
then aku pun kat sekolah dok
amik ler ada lebih2 yang cikgu2 dok jual kat sekolah tuh..

dan tadi buat
kesekian kalinya..
gi bertandang ke rumah Kak Rani
tuk amik kuih2 raya yang aku order..

mujur masih sempat order..
dan mujur jugak buat tempahan secara online..

hehe...
sungguh memudahkan..

nasib baik aku tak buat kerja gila
beli baju raya or kasut raya or tudung raya
secara online lagi..

rasa cam dah banyak shopping online
last month..
hehe





Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...