Skip to main content

da siap ker semua persiapan raya





la tak lama dah nak raya..
korang da siap ker semua persiapan raya..


tuk anak2 aku rasa da siap..
da siap basuh baju2 tuh..

for Hn pun rasanya da siap..
tadi baru jer g carik butang bju melayu...

as for me..
hehe..

bju da...
kasut da.. 2 pasang lg tuh..
tudung... belummmmmmm
adeh..
bila nak pi carik nih..
mau kalau bgtau Hn ajak g carik
dia akan bising punya..


camner nih
takkan tadak tudung raya kot..
brooch dah beli bagai nak rak..
hmmm
camner ye..

ada ke tudung dalam simpanan aku yang sesuai...
- nantilah ku pikirkan nak buat camner...


ok
bab kuih raya..
Hn dah borong sakan sampai RM150++
tuh kira sekali harung buat nak bagi dekat MIL lah..
then aku pun kat sekolah dok
amik ler ada lebih2 yang cikgu2 dok jual kat sekolah tuh..

dan tadi buat
kesekian kalinya..
gi bertandang ke rumah Kak Rani
tuk amik kuih2 raya yang aku order..

mujur masih sempat order..
dan mujur jugak buat tempahan secara online..

hehe...
sungguh memudahkan..

nasib baik aku tak buat kerja gila
beli baju raya or kasut raya or tudung raya
secara online lagi..

rasa cam dah banyak shopping online
last month..
hehe





Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata