Skip to main content

da siap ker semua persiapan raya





la tak lama dah nak raya..
korang da siap ker semua persiapan raya..


tuk anak2 aku rasa da siap..
da siap basuh baju2 tuh..

for Hn pun rasanya da siap..
tadi baru jer g carik butang bju melayu...

as for me..
hehe..

bju da...
kasut da.. 2 pasang lg tuh..
tudung... belummmmmmm
adeh..
bila nak pi carik nih..
mau kalau bgtau Hn ajak g carik
dia akan bising punya..


camner nih
takkan tadak tudung raya kot..
brooch dah beli bagai nak rak..
hmmm
camner ye..

ada ke tudung dalam simpanan aku yang sesuai...
- nantilah ku pikirkan nak buat camner...


ok
bab kuih raya..
Hn dah borong sakan sampai RM150++
tuh kira sekali harung buat nak bagi dekat MIL lah..
then aku pun kat sekolah dok
amik ler ada lebih2 yang cikgu2 dok jual kat sekolah tuh..

dan tadi buat
kesekian kalinya..
gi bertandang ke rumah Kak Rani
tuk amik kuih2 raya yang aku order..

mujur masih sempat order..
dan mujur jugak buat tempahan secara online..

hehe...
sungguh memudahkan..

nasib baik aku tak buat kerja gila
beli baju raya or kasut raya or tudung raya
secara online lagi..

rasa cam dah banyak shopping online
last month..
hehe





Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…