Skip to main content

korang tau ke MAPAN tuh apa..


okeh..

ni nak story
apa yang berlaku ari Jumaat lepas...


sekolah aku telah di pilih okeh KPM
tuk satu program anjuran bersama dengan MAPAN

korang tau ke MAPAN tuh apa..
aku ingat skit2 jer
Majlis Aspirasi ..... Negara
hehe..


kira oklah tuh kan..

so programnya
adalah
ha...
nampak tak title borang kat atas tuh..


itulah programnya
melibatkan 10 buah sekolah sekitar Tambun Tulang...
pelajar tahun 4 dan 5..

adalah dekat 600 orang jugak yang datang...

tapi majlis mmg sempoi jer..
tadak perasmian apa pun..

haaaa
nilah muka2 urusetia peringkat sekolah
termasuklah yang dok tengah menaip nih..


aku kena jaga pendaftaran..
tapi boleh jer lari2 kejap amik gambar
sebab hanya cikgu yang perlu mendaftar pelajar sekolah...
so setakat 2 orang pun dah cukup tuk jaga..

hehe...

ngelat ye iena...
takmau buat kerja nooo


taklah..
orang nak amik gambar...
tuk dokumentasi..

haaaa
tu bebudak sekolah aku..
kiranya penyertaan teramailah...
dekat 150 orang
abissss tu bantai semua
budak tahun 4 ngan 5 kena masuk dewan...

sonok ler depa
tak yah belajar ari Jumaat tuh



haaa rombongan pertama dah sampai...
tujuan program nih
antara lain adalah tuk motivate n memberi pendedahan
kepada pelajar tentang masalah disiplin
yang kerapkali berlaku di sekolah..

ala
bukan depa tak tau..
tapi tulah...
bila ada program cam gini at least
tak banyak pun sikit..
depa ada kesedaran


siap ada kupon tuh...
ni tuk claim adiah..
waktu nak balik nanti..

owh sambung sikit
program nih..
melibatkan Pegawai dari bahagian HEM
dan jugak PDRM...


memememememe
amik gambar sendiri nampak...
tu tadak kerja lah tuh..


tudung baru tuh..
hehe...
sukalah tudung tuh..


haaa
tu lah serba sikit bahan2 pameran...

cuba bayangkan...
ikut program tuh kan..
dalam masa 30 min jer
bebudak yang dekat 600 orang tuh
diberi kesempatan tuk lawat pameran yang hanya beberapa
papan maklumat tuh..


adehhhh
tak denya bebudak tuh baca...
aku tengok depa dok seronok...

amik badge yang disediakan jer...
siap ada yang mai amik 2x ooooo


hehe...
uiiikkkkssss
terselit pulak gambar buku ringkasan aku..
hehe...


bukan per...
alang2 da tak masuk kelas kan
yolah..
bebudak kelas dok tengah khusyuk dengar ceramah..

so boleh ler
aku buat ringkasan tuk hari2 tertentu..

amboiiiii rajin aiiihhhh
dok buat lesson hari apa tuh...

harinilah... dengan hari selasa nanti...


saja je kan nak bagi orang sakit hati
geng2 yang paling best
n happening..
aku suka...


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata