Skip to main content

korang tau ke MAPAN tuh apa..


okeh..

ni nak story
apa yang berlaku ari Jumaat lepas...


sekolah aku telah di pilih okeh KPM
tuk satu program anjuran bersama dengan MAPAN

korang tau ke MAPAN tuh apa..
aku ingat skit2 jer
Majlis Aspirasi ..... Negara
hehe..


kira oklah tuh kan..

so programnya
adalah
ha...
nampak tak title borang kat atas tuh..


itulah programnya
melibatkan 10 buah sekolah sekitar Tambun Tulang...
pelajar tahun 4 dan 5..

adalah dekat 600 orang jugak yang datang...

tapi majlis mmg sempoi jer..
tadak perasmian apa pun..

haaaa
nilah muka2 urusetia peringkat sekolah
termasuklah yang dok tengah menaip nih..


aku kena jaga pendaftaran..
tapi boleh jer lari2 kejap amik gambar
sebab hanya cikgu yang perlu mendaftar pelajar sekolah...
so setakat 2 orang pun dah cukup tuk jaga..

hehe...

ngelat ye iena...
takmau buat kerja nooo


taklah..
orang nak amik gambar...
tuk dokumentasi..

haaaa
tu bebudak sekolah aku..
kiranya penyertaan teramailah...
dekat 150 orang
abissss tu bantai semua
budak tahun 4 ngan 5 kena masuk dewan...

sonok ler depa
tak yah belajar ari Jumaat tuh



haaa rombongan pertama dah sampai...
tujuan program nih
antara lain adalah tuk motivate n memberi pendedahan
kepada pelajar tentang masalah disiplin
yang kerapkali berlaku di sekolah..

ala
bukan depa tak tau..
tapi tulah...
bila ada program cam gini at least
tak banyak pun sikit..
depa ada kesedaran


siap ada kupon tuh...
ni tuk claim adiah..
waktu nak balik nanti..

owh sambung sikit
program nih..
melibatkan Pegawai dari bahagian HEM
dan jugak PDRM...


memememememe
amik gambar sendiri nampak...
tu tadak kerja lah tuh..


tudung baru tuh..
hehe...
sukalah tudung tuh..


haaa
tu lah serba sikit bahan2 pameran...

cuba bayangkan...
ikut program tuh kan..
dalam masa 30 min jer
bebudak yang dekat 600 orang tuh
diberi kesempatan tuk lawat pameran yang hanya beberapa
papan maklumat tuh..


adehhhh
tak denya bebudak tuh baca...
aku tengok depa dok seronok...

amik badge yang disediakan jer...
siap ada yang mai amik 2x ooooo


hehe...
uiiikkkkssss
terselit pulak gambar buku ringkasan aku..
hehe...


bukan per...
alang2 da tak masuk kelas kan
yolah..
bebudak kelas dok tengah khusyuk dengar ceramah..

so boleh ler
aku buat ringkasan tuk hari2 tertentu..

amboiiiii rajin aiiihhhh
dok buat lesson hari apa tuh...

harinilah... dengan hari selasa nanti...


saja je kan nak bagi orang sakit hati
geng2 yang paling best
n happening..
aku suka...


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…