Skip to main content

walau kemeriahan mungkin berbeza




okeh
aku tahu ramai yang dah mula balik kampung n bercuti..

yang balik memandu..
berhati2 di jalan raya yer..
ingatlah
kita balik nak beraya bersama keluarga..
kita balik nak bergembira bersama mereka..

kepada yang beraya di bandar2 aka tak balik kg..
selamat berhari raya ye..
walau kemeriahan mungkin berbeza
tapi merayakan nya tetap satu ibadah..


insyaallah
aku dan keluarga akan berhari raya di Perlis...
mmg begitu rutinnya..
tak payah nak bergaduh berebut kampung lagi..

dek kerana mama n abah serta adik2 yang lain
akan beraya di Kepala Batas, Sbrg Prai Utara
jadinya tiada masalah tuk berhari raya di sini dulu..

kalau tiada aral..
raya ke 2 kami akan gerak ke sana pulak..
dan raya ke 3
keluarga sebelah abah..
ada buat family day..
sesuatu yang baru buat kami sekeluarga..

kalau sebelah mama pulak
di Tanjung Karang, Selangor..
family day atau lawatan dari rumah ke rumah or in Jawa's word "baraan'nya
mmg sepanjang sebulan syawal..

itu pasal..
tidaklah ralat sangat kalau
balik ke kg mama
lewat sikit..
sebab kemeriahannya tetap sama

alhamdulillah persiapan raya
semuanya dah selesai aku rasa..
walaubagaimanapun..
hehe

Hn ada suarakan
bertanyakan actually..
nak atau tidak ke Bazaar Aidilfitri
- senyum sampai telinga..

oklah..
kepada semua



Lots of love,

Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. selamat hari raya
    maaf zahir & batin
    klu turun selangor habaq mai la
    blh kita berjumpa kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..