Skip to main content

yang pentingkan kesihatan..


am officially
an Independent USANA Distributor now...


hehe...
sebenarnya dah masuk quite a few days ago..
tapi saja nak tunggu segala mak nenek kits dia sampai dulu..
baru leh
announce...





hehe...
so dengan bangganya nih..
aku nak mengesyorkan kepada kengkawan aku
yang dok baca blog nih...


yang pentingkan kesihatan..
yang pentingkan makanan bernutrisi...
yang pentingkan kecantikan (eh dah nama pun pompuan kan.. takkan ler takmo cantik)
yang inginkan produk yang tidak terlalu mahal..
berkhasiat..
dan yang penting..
sedap di makan eh silap...
sedap di minum..



jom...
kita sama2 menelan...
produk dari USANA..

(sorry noooo aku lum amik gambar kits aku.. so tadak ler gambar.. yang ada nih pun aku amik dari Boss aku...)

owh kalinih..
aku borong sekali (acehhh borong.. camler banyak sangat membelinya)
Nutrimeal perisa French Vanilla..
aritu kan aku amik
Dutch Chocolate...
yummy..
sedap...


tapi nih dah abis..
so aku nak try the second flavour..
hehe...

senang ler aku nak story..
yang mana paling sedap kan..

tapilah aku rasa...
bab flavour nih..
korang ada kesukaan sendiri...


as for the other product yang aku try
which is


nih pun bagus tuk orang yang sakit2 sendi..
sebab aku mmg mengalami kesakitan itu...


seriousss.... umur baru mencecah 29 tahun (ewaaaahhhh)
tapi dah dok sakit2 tulang sendi...
tak sesuai kan..

so dengan Procosa II nih...
ada sedikit improvement...
rasa sakit dah kurang..
walaupun masih ada..
yelah...
benda sakit2 nih bukan boleh baik dengan sekali makan ubat..

betuiiiii dakkk..

kalau hak lain aku belum try lagi..
so nantilah kalau aku dah cuba ...
aku akan citer..


tapi idakler dalam bahasa ilmiah...
sebab aku bab2 nak review produk nih...
aku tak reti nak buat dalam bahasa ilmiah..
kira buat bahasa yang aku senang nak cerita n korang senang nak faham
itu aku retilah kan..



so nantikan..
more updates on USANA

kalau ler kan korang berminat nak tahu pasal USANA nih...
boleh jer email aku...
inz8799@yahoo.com

or
kalau korang suka nak baca pasal story USANA nih..

korang boleh gi

MrsImran punya blog
or

Comments

  1. best eh usana ni..? mmg u recommend ke..?

    ReplyDelete
  2. owh..shilashower pon jual ni jugak..best ke rasa dia???

    ReplyDelete
  3. sue, zaila n Ena...
    Usana mmg best ah...
    jom arrrr try...

    nutrimeal tu mmg iena recommend..
    hehe..

    jom arrr try

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…