Skip to main content

Afi


harini aku gi sekolah dalam 2 jam jer..
pastu terus minta balik awal tuk bawak Afi gi klinik...
dek kerana diarrhea

so aku cargassss gi umah MIL..
amik both of them
terus gi klinik..


sampai around 10am..
register bagai.. then wait...




memula mmg dukung jer si kecik nih..
dgn pakai heel lagi
adehhh penat lak rasanya..


walaupun nan ada orang ramai di dalam klinik..
(hanya 3 orang jer patient)
tapi berkurun tunggunya..



aku tgk ada lah 2-3 mainan for kids dalam klinik tuh..
pastu ada satu benda nih..
it's not a walker..
sebab kalau walker normally 4 wheels kan...
nih dua jer..
tu pun kat belah belakang..

n full with things to play with..


aku pun try letak Afi kat dalam tuh..

sonok ke main dok tekan2 mainan tuh..
hehe..

walaupun kaki dah jejak lantai..
tapi dia tidak boleh bergerak lagi






seee nice kan the toy...
it's Fisher Price..
musti mahal kan..






sonoknya anak mama main..
yep walaupun he had diarrhea tapi
dia tidak meragam...

he can play whenever he wants to play...












geram le tuh...



then had his diaper changed..
tunggu lagi..
dekat kul 11 baru kami masuk check..
(lama kan...)


alkisah doktor pulak..
cam nak tak nak je check nyer...
aku tahulah si kecik nih tak boleh nak cakap yang dia sakit..

aku nih explain cam beria jer...
pasal his condition..
because i'm worried..
tapi jawapan doktor
hanyalah



'tadak apa nih.. besalah budak nak besar...'

aku cam
eh itu jer ke nak bagitau aku..


then aku tanya jugak if it ok to continue his FM
dia cakap
'takpe teruskan.. dia pun mmg minum susu kan... kalau tak minum nanti lain pulak jadinya'


alahai doktor...
bagilah statement yang boleh buat aku tenang skit..

then terus balik umah...




thanks Ena for the tips n help.. Ena punya info lagi compact than the doctor lah..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…