Skip to main content

aku baru nak mula...


arinih aku puasa..
haha da ujung2 Syawal baru kalut...
tarak hal lah kan...
sebulan Ramadhan itu hari boleh jer puasa
takkan ler 6 hari pun susah...


Hn da sudah puasa 6..
'raya' ari jumaat lepas..
aku pulak bru nak start... insyaallah sampai sabtu nih..



Berpuasa enam hari di bulan Syawal sangat dianjurkan Nabi Muhammad SAW. "Boleh berturut-turut enam hari atau boleh diselang-seling selama di bulan Syawal," Berdasarkan sabda Nabi Muhammad SAW, enam hari berpuasa di bulan Syawal berarti dianggap berpuasa satu tahun. "Atau seolah-olah sudah berpuasa selama setahun,"

Orang yang berpuasa enam hari di bulan Syawal sangat bermanfaat dan baik bagi kesehatan. Selama enam hari perut dan jiwanya digembleng untuk menghadapi satu tahun ke depan setelah Ramadan


- memula rasa penat jugak... mmg balik dr sek tuh.. pas perah susu, mandi n solat
aku tertido kejap.... baru gaya nak lelap Hn call
cakap nak bawak mak g klinik...


mujur da siap mandi semua.. so terus g amik Afi n mak... then g klinik..
lepas da selesai check up semua.. we headed home..
tp singgah jap kat kedai beli sayur skit n ikan...

plan to cook Asam Pedas... (instant ingredient)


tadak pulak gambar perencah yg aku guna.. aku lupa pulak nak amik gmbr..
da slmt masuk tong smph bru aku teringat..
jadiknya tak yah.. len kali blh amik..

hasilnya quiet ok lah...
memula rasa cam pedas skit tp lepas tuh rasa ok jer..
pastu goreng telur mix with daging burger yg aku cincang n carrot..
since Nisa suka telur goreng so aku ingat dia nak la mkn...
tp dia tak mau..
nak telur mata jugak...

sempat suruh Hn g beli nescafe ais... sebab tetiba aku rasa kandungan caffein aku
tidak mencukupi... haha blh gitu...






Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...