Skip to main content

aku baru nak mula...


arinih aku puasa..
haha da ujung2 Syawal baru kalut...
tarak hal lah kan...
sebulan Ramadhan itu hari boleh jer puasa
takkan ler 6 hari pun susah...


Hn da sudah puasa 6..
'raya' ari jumaat lepas..
aku pulak bru nak start... insyaallah sampai sabtu nih..



Berpuasa enam hari di bulan Syawal sangat dianjurkan Nabi Muhammad SAW. "Boleh berturut-turut enam hari atau boleh diselang-seling selama di bulan Syawal," Berdasarkan sabda Nabi Muhammad SAW, enam hari berpuasa di bulan Syawal berarti dianggap berpuasa satu tahun. "Atau seolah-olah sudah berpuasa selama setahun,"

Orang yang berpuasa enam hari di bulan Syawal sangat bermanfaat dan baik bagi kesehatan. Selama enam hari perut dan jiwanya digembleng untuk menghadapi satu tahun ke depan setelah Ramadan


- memula rasa penat jugak... mmg balik dr sek tuh.. pas perah susu, mandi n solat
aku tertido kejap.... baru gaya nak lelap Hn call
cakap nak bawak mak g klinik...


mujur da siap mandi semua.. so terus g amik Afi n mak... then g klinik..
lepas da selesai check up semua.. we headed home..
tp singgah jap kat kedai beli sayur skit n ikan...

plan to cook Asam Pedas... (instant ingredient)


tadak pulak gambar perencah yg aku guna.. aku lupa pulak nak amik gmbr..
da slmt masuk tong smph bru aku teringat..
jadiknya tak yah.. len kali blh amik..

hasilnya quiet ok lah...
memula rasa cam pedas skit tp lepas tuh rasa ok jer..
pastu goreng telur mix with daging burger yg aku cincang n carrot..
since Nisa suka telur goreng so aku ingat dia nak la mkn...
tp dia tak mau..
nak telur mata jugak...

sempat suruh Hn g beli nescafe ais... sebab tetiba aku rasa kandungan caffein aku
tidak mencukupi... haha blh gitu...






Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata