Skip to main content

aku baru nak mula...


arinih aku puasa..
haha da ujung2 Syawal baru kalut...
tarak hal lah kan...
sebulan Ramadhan itu hari boleh jer puasa
takkan ler 6 hari pun susah...


Hn da sudah puasa 6..
'raya' ari jumaat lepas..
aku pulak bru nak start... insyaallah sampai sabtu nih..



Berpuasa enam hari di bulan Syawal sangat dianjurkan Nabi Muhammad SAW. "Boleh berturut-turut enam hari atau boleh diselang-seling selama di bulan Syawal," Berdasarkan sabda Nabi Muhammad SAW, enam hari berpuasa di bulan Syawal berarti dianggap berpuasa satu tahun. "Atau seolah-olah sudah berpuasa selama setahun,"

Orang yang berpuasa enam hari di bulan Syawal sangat bermanfaat dan baik bagi kesehatan. Selama enam hari perut dan jiwanya digembleng untuk menghadapi satu tahun ke depan setelah Ramadan


- memula rasa penat jugak... mmg balik dr sek tuh.. pas perah susu, mandi n solat
aku tertido kejap.... baru gaya nak lelap Hn call
cakap nak bawak mak g klinik...


mujur da siap mandi semua.. so terus g amik Afi n mak... then g klinik..
lepas da selesai check up semua.. we headed home..
tp singgah jap kat kedai beli sayur skit n ikan...

plan to cook Asam Pedas... (instant ingredient)


tadak pulak gambar perencah yg aku guna.. aku lupa pulak nak amik gmbr..
da slmt masuk tong smph bru aku teringat..
jadiknya tak yah.. len kali blh amik..

hasilnya quiet ok lah...
memula rasa cam pedas skit tp lepas tuh rasa ok jer..
pastu goreng telur mix with daging burger yg aku cincang n carrot..
since Nisa suka telur goreng so aku ingat dia nak la mkn...
tp dia tak mau..
nak telur mata jugak...

sempat suruh Hn g beli nescafe ais... sebab tetiba aku rasa kandungan caffein aku
tidak mencukupi... haha blh gitu...






Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..