Skip to main content

bila dah makin besar...


da lama tak update pasal bebudak berdua nih kan..
hehe...
they are ok.. fine n healthy...
cuma 2-3 hari lepas..
both of them kena selesema n batuk2...

aku rasa musim demam dah kembali menyerang...


masa aku dok menulis nih
bedudak berdua belum balik lagi
dari sekolah Pasti dorang...


aku tak tahu kat mana silapnya dengan dorang berdua nih..
selalu sangat dok lawan cakap aku...
ok lah bukan every time.. tapi lately dah makin kerap dok melawan..

selalunya bila aku suruh buat apa2
nanti adalah alasan yang dorang nak bagi..

pastu boleh duk buat lambat2..

cam semalam aku mmg angggggiiiinn sangat dekat dorang...
wpun kitaorg dah belikan katil yang tingkat2 tuh dekat dorang..
namun masih lagi kalau
my SIL tak mai...
tak mahunya dorang tido sendirian dalam bilik dorang..

so semalam mmg aku basuh dorang.. tak tau lah dorang faham ke idak..
aku sampai cakap
'mama jual lah balik katil tuh.. bukannya adik ngan kakak nak tido dalam bilik'

then they started to cry..
and then si kakak gerak masuk bilik dia...
si adik.. dok menangis lagi dalam bilik aku...

lepas sesi itu dan ini...
then aku paksa adik gi masuk bilik dia...
meraung2 ler adik...
tapi aku perlu buat begitu...
kalau tak membazir jer beli...
tapi tak guna..

aku temankan dorang sampai la dorang tertido dgn sendirinya...
then aku kiss them good night...
n mula pulak operasi menidurkan ...







Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. salam iena..

    leed ni nak bagi pendapat/cadangan/nasihat pun leed takde anak pun lagi, but tau la serba sedikit sebab anak sulung to 6 adik yang lain kan, dok tgk cara mak abah leed besarkan kami, memang dari kecik sampai besar takde la sorang pun pernah berani melawan. Sebab both mak abah memang tegas, and kalau buat salah memang kena pukul, hanger, penabuh tu biasa la, but takde plak kitorang benci bila kena pukul, memang insaf dan sedar akan kesalahan.

    So iena kena tegas, husband pun kena tegas, sebab diorang kecik lagi, masih boleh dibentuk, takut nanti bila besar diorang rasa tak salah melawan ibu-bapa,

    Ermm leed pun tak berani nak ckp byk2, better iena refer pada yang berpengalaman..masih belum terlambat rasanya :)

    ReplyDelete
  2. thanks leed...
    yup mmg setuju sangat dengan apa yagn leed tulis..
    budak2 nih pun kena cubit tuh dah besa dah..
    tinggal tak guna tali pinggang je lagi..

    ish kalau zaman iena dulu..
    mmg salah sikit .. sakit ler jawabnya...

    heehee..
    leed from experience we learnt.. so tak salah kalau leed sampaikan some parenting tips wpun leed belum lagi berkeluarga ( i mean have kids )

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…