Skip to main content

bila kunci PA system di bawa orang


okeh nih cerita masa Sambutan Hari Raya di sekolah itu hari..

memula plan mmg nak buat dengan grand.. tapi last minute change the plan to something simple (as usual)
hahaha..




awal pagi tuh..
ada perhimpunan pagi..
sepatutnya ada majlis penyampaian duit raya..
tapi our GB tak mau amik masa terlalu lama so end up..
our PK dah siap bagi duit raya kat budak2 class by class..


masa nih bebudak dok berhimpun kat dewan besar.. nak bergerak ke dewan terbuka due to.. the keys to the PA System telah selamat sampai ke SK Bintong.. boleh gitu



ni semua gara2 dewan tengah renovation.. wiring tengah di buat semula dan nak dijadikan cerita
contractor yang buat wiring tuh pi bawak sekali kunci lemari PA System ke sana..


tadak PA system so kena pindah pi dewan terbuka...


kuih raya mmg dah susun siap atas meja kat dewan jadiknya nanti nak makan bebudak akan bergerak semula ke dewan besar




yang tak best sambutan kalinih sebab tadak lagu raya langsung di mainkan sepanjang program tuh.. aku dok sound jugak dekat kawan2 tanya kenapa tadak lagu raya.. tapi semua cam dah no mood to sambut the program dek kerana satu insiden yang berlaku awalnya..



kat dewan terbuka nih.. mmg le open so tadak la panas sangat.. time nih budak2 dok dengar taklimat dari PK..

aku tak ingat amanat apa yang disampaikan..
kejap jer.. then pindah balik ke dewan besar..
makan2... then around 11am dah siap kemas semua..

ada jamuan tuk guru2 pulak.. tapi aku ngan one akak nih makan awal sebab kami kena pantau budak2 yang dikumpulkan semua di dewan terbuka..



(yolah kalau semua cikgu pi makan sapa nak tengok budak) and yes we did volunteer for this task... alah bukan susah pun.. pasang je lagu.. budak2 pun nyanyi sakan.. later before the day end semua cikgu da datang ke dewan terbuka dan lepak2 sambil tunggu waktu balik.. tak lama pun kejap jer..











Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata