Skip to main content

bila kunci PA system di bawa orang


okeh nih cerita masa Sambutan Hari Raya di sekolah itu hari..

memula plan mmg nak buat dengan grand.. tapi last minute change the plan to something simple (as usual)
hahaha..




awal pagi tuh..
ada perhimpunan pagi..
sepatutnya ada majlis penyampaian duit raya..
tapi our GB tak mau amik masa terlalu lama so end up..
our PK dah siap bagi duit raya kat budak2 class by class..


masa nih bebudak dok berhimpun kat dewan besar.. nak bergerak ke dewan terbuka due to.. the keys to the PA System telah selamat sampai ke SK Bintong.. boleh gitu



ni semua gara2 dewan tengah renovation.. wiring tengah di buat semula dan nak dijadikan cerita
contractor yang buat wiring tuh pi bawak sekali kunci lemari PA System ke sana..


tadak PA system so kena pindah pi dewan terbuka...


kuih raya mmg dah susun siap atas meja kat dewan jadiknya nanti nak makan bebudak akan bergerak semula ke dewan besar




yang tak best sambutan kalinih sebab tadak lagu raya langsung di mainkan sepanjang program tuh.. aku dok sound jugak dekat kawan2 tanya kenapa tadak lagu raya.. tapi semua cam dah no mood to sambut the program dek kerana satu insiden yang berlaku awalnya..



kat dewan terbuka nih.. mmg le open so tadak la panas sangat.. time nih budak2 dok dengar taklimat dari PK..

aku tak ingat amanat apa yang disampaikan..
kejap jer.. then pindah balik ke dewan besar..
makan2... then around 11am dah siap kemas semua..

ada jamuan tuk guru2 pulak.. tapi aku ngan one akak nih makan awal sebab kami kena pantau budak2 yang dikumpulkan semua di dewan terbuka..



(yolah kalau semua cikgu pi makan sapa nak tengok budak) and yes we did volunteer for this task... alah bukan susah pun.. pasang je lagu.. budak2 pun nyanyi sakan.. later before the day end semua cikgu da datang ke dewan terbuka dan lepak2 sambil tunggu waktu balik.. tak lama pun kejap jer..











Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...