Skip to main content

cukup betul ker nutrisi yang diperlukan oleh badan..





memandangkan aku masih lagi Bf kan Afi..
so i need something/supplement yang tidak mengganggu gugat kandungan susu aku..

dan syukur Usana sangat sesuai untuk both pregnant women and breast feeding mom..
sebagaimana yang kita sedia maklum..
susu ibu adalah yang terbaik sebab mengandungi segala nutrien utk bayi...

tapi pastikan kita bila..
pemakanan kita tidak menentu...
persekitaran kita tidak menentu...
keadaan diri tidak menentu..

jadi bagaimana penghasilan susu yang penuh nutrien akan terhasil..



aku akui kebenaran itu..
sebab aku makan pun tak ketahuan...
kekadang makan nasi... kekadang tidak..
so mcmmana nak dapat all the nutrients...


my alternative now is Essentials from Usana...


Can I take USANA Nutritionals if I am pregnant or breast-feeding?

The Essentials, taken as directed, can be a good prenatal vitamin because they contain adequate amounts of folic acid, zinc, and other important vitamins and minerals which are needed in higher levels during pregnancy. It is important for women who are planning to become pregnant and those who are pregnant to get at least 400 mcg (100% of Daily Value) of folic acid per day. With the full dosage of the Essentials, 1,000 mcg of folic acid are included. If the mother does not have adequate intake of folic acid within the first few months of pregnancy, the fetus may develop neural tube defects (such as spina bifida). Studies show that taking at least 400 mcg of folic acid can reduce the risk of these birth defects by as much as 70%.

It is important for a woman to talk with their doctor about taking an iron supplement during their pregnancy, as iron is not included in the Essentials. During pregnancy, women should generally supplement with between 28-90 mg of elemental iron per day.

The Essentials use beta-carotene instead of pre-formed vitamin A, so toxicities are not an issue. (Just a side note: the amount of beta-carotene in a daily dose of the Essentials is roughly equivalent to the amount contained in one carrot.)

Research has shown that essential fatty acids are also important for the developing baby. It may be a good idea to supplement with OptOmega or BiOmega during pregnancy. Before taking any additional or different supplements, discuss them fully with your doctor, as it is important to protect the growing baby and mother.

READ VERY CAREFULLY - The following products, taken as directed, are strongly recommended for women who are pregnant or lactating:

Essentials
Active Calcium
OptOmega or BiOmega
Fibergy


The following products, taken as directed, are generally recommended for women who are pregnant or lactating, based on individual needs:

Macro-optimizers (Nutrimeal, Nutrition Bar, Fibergy)
The following products, taken as directed, are recommended for women who are pregnant or lactating ONLY on the advice of a physician:

Proflavanol & Proflavanol 90
E-Prime
Poly C
Ginkgo-PS
Visionex

The following products are NOT generally for use by pregnant or lactating women:

CoQuinone 30
Hepasil DTX
Procosa II
PhytoEstrin
Palmetto Plus
(thanks Leed for the info... )



jadi kalau mahukan yang terbaik buat diri sendiri dan waris anda..
take a moment.. and give it a think...
tak salah membuat pelaburan sedikit..

demi masa depan kita..
demi kesihatan kita..
demi anak2 kita...



Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...