Skip to main content

cukup betul ker nutrisi yang diperlukan oleh badan..





memandangkan aku masih lagi Bf kan Afi..
so i need something/supplement yang tidak mengganggu gugat kandungan susu aku..

dan syukur Usana sangat sesuai untuk both pregnant women and breast feeding mom..
sebagaimana yang kita sedia maklum..
susu ibu adalah yang terbaik sebab mengandungi segala nutrien utk bayi...

tapi pastikan kita bila..
pemakanan kita tidak menentu...
persekitaran kita tidak menentu...
keadaan diri tidak menentu..

jadi bagaimana penghasilan susu yang penuh nutrien akan terhasil..



aku akui kebenaran itu..
sebab aku makan pun tak ketahuan...
kekadang makan nasi... kekadang tidak..
so mcmmana nak dapat all the nutrients...


my alternative now is Essentials from Usana...


Can I take USANA Nutritionals if I am pregnant or breast-feeding?

The Essentials, taken as directed, can be a good prenatal vitamin because they contain adequate amounts of folic acid, zinc, and other important vitamins and minerals which are needed in higher levels during pregnancy. It is important for women who are planning to become pregnant and those who are pregnant to get at least 400 mcg (100% of Daily Value) of folic acid per day. With the full dosage of the Essentials, 1,000 mcg of folic acid are included. If the mother does not have adequate intake of folic acid within the first few months of pregnancy, the fetus may develop neural tube defects (such as spina bifida). Studies show that taking at least 400 mcg of folic acid can reduce the risk of these birth defects by as much as 70%.

It is important for a woman to talk with their doctor about taking an iron supplement during their pregnancy, as iron is not included in the Essentials. During pregnancy, women should generally supplement with between 28-90 mg of elemental iron per day.

The Essentials use beta-carotene instead of pre-formed vitamin A, so toxicities are not an issue. (Just a side note: the amount of beta-carotene in a daily dose of the Essentials is roughly equivalent to the amount contained in one carrot.)

Research has shown that essential fatty acids are also important for the developing baby. It may be a good idea to supplement with OptOmega or BiOmega during pregnancy. Before taking any additional or different supplements, discuss them fully with your doctor, as it is important to protect the growing baby and mother.

READ VERY CAREFULLY - The following products, taken as directed, are strongly recommended for women who are pregnant or lactating:

Essentials
Active Calcium
OptOmega or BiOmega
Fibergy


The following products, taken as directed, are generally recommended for women who are pregnant or lactating, based on individual needs:

Macro-optimizers (Nutrimeal, Nutrition Bar, Fibergy)
The following products, taken as directed, are recommended for women who are pregnant or lactating ONLY on the advice of a physician:

Proflavanol & Proflavanol 90
E-Prime
Poly C
Ginkgo-PS
Visionex

The following products are NOT generally for use by pregnant or lactating women:

CoQuinone 30
Hepasil DTX
Procosa II
PhytoEstrin
Palmetto Plus
(thanks Leed for the info... )



jadi kalau mahukan yang terbaik buat diri sendiri dan waris anda..
take a moment.. and give it a think...
tak salah membuat pelaburan sedikit..

demi masa depan kita..
demi kesihatan kita..
demi anak2 kita...



Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata