Skip to main content

gabra kejap...


okeh
nak tulis pe nih..

harini
awal2 pgi tadi dapat berita my MIL pitam...
belum ler jatuh lagi
but going to..

adeh..
quite worried bout her...
ylah..
i'm guessing she is not feeling well due to
taking care of Afi while i'm not around recently..
2 malam soheh tido tak cukup
terpaksa melayan si kecik tuh...

tried to talk to Hn about sending Afi to our neighbour..
well she did mention that they are willing to take care of Afi..
waysss before i delivered..
but Hn tak mo awal2 tuh sebab risau kot
budak2 yang dijaga oleh our neighbour 'buat' Afi..
okey...
aku turutkan jer awal tuh..
but now since MIL is not feeling well...
kot kalau tetiba she fainted ke apa ker
and nobody is around except for Afi
camner tuh..
(bukan minta tapi things happen kan)

so when i told Hn the idea...
the good thing is he told MIL about it...
dah sah2 ler orang tua tu tak kasik..
adehlaaa....
bukan aku tak percaya mak nak jaga Afi...
tapi is possible aku taknak ler dengar mak sakit
while she is taking care of Afi..

but then
since both of them berkeras dont want to send Afi
to our neighbour..
so i'm not going to say anything anymore...

am praying for the best..





note: am not in a good mood.. its hard for me to even smile nowadays..
i'm hurt inside... but no one knows why...
am hoping that this feeling will go away..
and i'm going to smile again




Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata