Skip to main content

i'm pissed off...


hmm harini sedih sangat kat sekolah tadi..
sedih sebab bukan ada something happen at me
tapi sedih sebab budak2 aku..

the story goes like this...
as u all might know.. aku ngajar darjah 3 n darjah 5
each 1 class yang good n the other is the last class...
aku tak nak mengeluh sebab kena ajar kelas2 nih
sebab aku mmg nak dorang pandai..
kalau boleh biarlah dengan ilmu tuh dorang boleh berjaya skit... walau tak banyak...

tapi tadi something really trigger my heart..
around 11am..
waktu tuh aku tengah gap sebelum my last class.. aku nampak
budak kelas 5C (the last class of year 5) adalah dalam 4-5 orang dah siap galas bag menuju
ke pintu pagar sekolah..
aku panggil n tanya dorang nak kemana...
dorang jalan buat dek jer n i did called them again..
kalinih agak tinggi sora aku...
sebab aku nak tahu where they are going...
sambil dok berjalan nih... dengan muka selambanya cakap
'kami nak pi tolong buat kerja kat depan tuh'
aku tanya balik 'sapa suruh'
depa jawab sambil dok berjalan ke depan
'cikgu..... suruh'

aku dah panas hati
1- sebab depa boleh berjalan tanpa berhenti tuk jawab soalan aku...
2- boleh siap galas beg tuh.. walhal waktu balik 135pm..
meaning dorang mmg da plan to buat kerja sampai waktu akhir
or better yet.. dorang tuang kelas...

and yg buat aku angin tuh sebab .... kelas aku adalah kelas yang terakhir tuh
so takper
aku biarkan jer


then
around 100pm aku naik ke bilik guru...
sambil tunggu bunyi loceng... dah bunyi aku saja je tak masuk lagi..
then bebudak kelas 5C datang.. takper aku ikut dorang gi kelas..
on the way to class...
budak yang sama.. aku jumpa di kantin (citer yg atas)
aku jumpa pulak depa dok kalut nak naik ke tingkat atas..

same thing happen...
sambil dok jawab soalan aku sambil dok kalut naik tangga...
okeh... that's it...
my patience pun ada limitnya...
aku suruh semua turun...
tp ada jugak yang aku rasa naik ke atas...

masuk kelas...
i just ignored what happen just now n start bagi kerja...
because its only a 30 min class...



adalah dalam 15 min pastu..
tetiba jer...
5 orang budak masuk kelas...
yes.. i let them sit.. n let them do nothing for a while...
i'm hoping they would take their exercise book out n ask their friend what to do...
but nada....



aiiii betul2 mencabar aku nih..
so i started to sound them..
my very first point was what happen at the canteen..
soalan aku mudah..
kenapa jawab soalan aku tanpa berhenti berjalan...
semua cam diam membisu...
lagilah angin satu badan..
i kept on asking each of them sampai ler dorang jawab..

banyak lagi benda yang aku sound...
aku tanya depa..
tujuan depa mai sek.. nak buat kerja welfare ker nak belajar...
semua tunduk muka...



Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..