Skip to main content

i'm pissed off...


hmm harini sedih sangat kat sekolah tadi..
sedih sebab bukan ada something happen at me
tapi sedih sebab budak2 aku..

the story goes like this...
as u all might know.. aku ngajar darjah 3 n darjah 5
each 1 class yang good n the other is the last class...
aku tak nak mengeluh sebab kena ajar kelas2 nih
sebab aku mmg nak dorang pandai..
kalau boleh biarlah dengan ilmu tuh dorang boleh berjaya skit... walau tak banyak...

tapi tadi something really trigger my heart..
around 11am..
waktu tuh aku tengah gap sebelum my last class.. aku nampak
budak kelas 5C (the last class of year 5) adalah dalam 4-5 orang dah siap galas bag menuju
ke pintu pagar sekolah..
aku panggil n tanya dorang nak kemana...
dorang jalan buat dek jer n i did called them again..
kalinih agak tinggi sora aku...
sebab aku nak tahu where they are going...
sambil dok berjalan nih... dengan muka selambanya cakap
'kami nak pi tolong buat kerja kat depan tuh'
aku tanya balik 'sapa suruh'
depa jawab sambil dok berjalan ke depan
'cikgu..... suruh'

aku dah panas hati
1- sebab depa boleh berjalan tanpa berhenti tuk jawab soalan aku...
2- boleh siap galas beg tuh.. walhal waktu balik 135pm..
meaning dorang mmg da plan to buat kerja sampai waktu akhir
or better yet.. dorang tuang kelas...

and yg buat aku angin tuh sebab .... kelas aku adalah kelas yang terakhir tuh
so takper
aku biarkan jer


then
around 100pm aku naik ke bilik guru...
sambil tunggu bunyi loceng... dah bunyi aku saja je tak masuk lagi..
then bebudak kelas 5C datang.. takper aku ikut dorang gi kelas..
on the way to class...
budak yang sama.. aku jumpa di kantin (citer yg atas)
aku jumpa pulak depa dok kalut nak naik ke tingkat atas..

same thing happen...
sambil dok jawab soalan aku sambil dok kalut naik tangga...
okeh... that's it...
my patience pun ada limitnya...
aku suruh semua turun...
tp ada jugak yang aku rasa naik ke atas...

masuk kelas...
i just ignored what happen just now n start bagi kerja...
because its only a 30 min class...



adalah dalam 15 min pastu..
tetiba jer...
5 orang budak masuk kelas...
yes.. i let them sit.. n let them do nothing for a while...
i'm hoping they would take their exercise book out n ask their friend what to do...
but nada....



aiiii betul2 mencabar aku nih..
so i started to sound them..
my very first point was what happen at the canteen..
soalan aku mudah..
kenapa jawab soalan aku tanpa berhenti berjalan...
semua cam diam membisu...
lagilah angin satu badan..
i kept on asking each of them sampai ler dorang jawab..

banyak lagi benda yang aku sound...
aku tanya depa..
tujuan depa mai sek.. nak buat kerja welfare ker nak belajar...
semua tunduk muka...



Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...