Skip to main content

i'm pissed off...


hmm harini sedih sangat kat sekolah tadi..
sedih sebab bukan ada something happen at me
tapi sedih sebab budak2 aku..

the story goes like this...
as u all might know.. aku ngajar darjah 3 n darjah 5
each 1 class yang good n the other is the last class...
aku tak nak mengeluh sebab kena ajar kelas2 nih
sebab aku mmg nak dorang pandai..
kalau boleh biarlah dengan ilmu tuh dorang boleh berjaya skit... walau tak banyak...

tapi tadi something really trigger my heart..
around 11am..
waktu tuh aku tengah gap sebelum my last class.. aku nampak
budak kelas 5C (the last class of year 5) adalah dalam 4-5 orang dah siap galas bag menuju
ke pintu pagar sekolah..
aku panggil n tanya dorang nak kemana...
dorang jalan buat dek jer n i did called them again..
kalinih agak tinggi sora aku...
sebab aku nak tahu where they are going...
sambil dok berjalan nih... dengan muka selambanya cakap
'kami nak pi tolong buat kerja kat depan tuh'
aku tanya balik 'sapa suruh'
depa jawab sambil dok berjalan ke depan
'cikgu..... suruh'

aku dah panas hati
1- sebab depa boleh berjalan tanpa berhenti tuk jawab soalan aku...
2- boleh siap galas beg tuh.. walhal waktu balik 135pm..
meaning dorang mmg da plan to buat kerja sampai waktu akhir
or better yet.. dorang tuang kelas...

and yg buat aku angin tuh sebab .... kelas aku adalah kelas yang terakhir tuh
so takper
aku biarkan jer


then
around 100pm aku naik ke bilik guru...
sambil tunggu bunyi loceng... dah bunyi aku saja je tak masuk lagi..
then bebudak kelas 5C datang.. takper aku ikut dorang gi kelas..
on the way to class...
budak yang sama.. aku jumpa di kantin (citer yg atas)
aku jumpa pulak depa dok kalut nak naik ke tingkat atas..

same thing happen...
sambil dok jawab soalan aku sambil dok kalut naik tangga...
okeh... that's it...
my patience pun ada limitnya...
aku suruh semua turun...
tp ada jugak yang aku rasa naik ke atas...

masuk kelas...
i just ignored what happen just now n start bagi kerja...
because its only a 30 min class...



adalah dalam 15 min pastu..
tetiba jer...
5 orang budak masuk kelas...
yes.. i let them sit.. n let them do nothing for a while...
i'm hoping they would take their exercise book out n ask their friend what to do...
but nada....



aiiii betul2 mencabar aku nih..
so i started to sound them..
my very first point was what happen at the canteen..
soalan aku mudah..
kenapa jawab soalan aku tanpa berhenti berjalan...
semua cam diam membisu...
lagilah angin satu badan..
i kept on asking each of them sampai ler dorang jawab..

banyak lagi benda yang aku sound...
aku tanya depa..
tujuan depa mai sek.. nak buat kerja welfare ker nak belajar...
semua tunduk muka...



Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata