Skip to main content

kalau boleh nak semua orang sihat so




today nak cerita sikit pasal Usana ler pulak...
hah..
ada lagi ke yang tak tau pasal Usana nih..

aku rasa dalam dunia blog nih dah agak
meluas liputan pasal Usana
by Nuffnang kan..

so this are some extract from Usana.com.my


USANA Health Sciences produces the highest quality nutritional and personal care products available. Whether it's a complete, balanced spectrum of nutrients and antioxidants to protect our bodies from free radicals or science-based personal care products that replenish and rejuvenate skin and hair, USANA's premier products simply make you feel and look wonderful.

Produk utama yang diperkenalkan oleh Usana adalah Essentials..

the advanced nutritional products that everyone needs to take every day. They are designed to provide optimal nutritional support. The ESSENTIALS for adults are a combination of two products packaged as one:

AO PRO, a comprehensive formula of vitamins, antioxidants, and other important nutrients that every adult needs every day for efficient cellular metabolism and to counteract the damaging effects of free radicals.


- ha kan bagus benda alah nih.. elok tuk badan2 yang dah tercemar dek benda2 yang tak elok tuk badan.. badan kalau tak cukup nutrien yang bagus mulalah nak sakit sana sini


CHELATED MINERAL, a full-spectrum blend of essential minerals and trace elements in a balanced, highly bioavailable formulation. When taken together with AO PRO, these supplements complete the nutritional foundation for every adult.


- supplement yang kita amik haruslah complete in order to make sure.. semua vitamin2 nih dapat saling bekerjasama bantu membantu menyihatkan badan kita.. kalau dok bantai sejenih jer vitamin... tak jalan jugak sebabnya kita kena tahu yang benda apa pun tak boleh berfungsi dengan sendirinya.. perlu ada pemangkin or pendorong tuk ianya bekerja.. kalau nak kesan yang terbaik ler kan.. kalau tak itu kena fikir sendirilah.. bak kata Nabil 'lu pikir lah sendiri' hahahaha




Mega Antioxidant


Antioxidants are a popular subject when it comes to long-term health. That’s because they fight oxidative stress—the cell-damaging process resulting from environmental pollutants and natural aging. With all the antioxidant products on the market, you want to make sure you are getting the nutrition you’re paying for. Mega Antioxidant is a safe and advanced formula of powerful antioxidants in tablet form. It provides an unparalleled range of free-radical fighting antioxidants that can easily be added to your daily diet. You’ll feel better knowing you are getting important antioxidants that are critical to healthy living—every day.* Also, USANA has the only products on the market with the benefits of patented Olivol®. Taken daily combined with Chelated Mineral, Mega Antioxidant is part of the Essentials™ of great nutrition. New USANA customers start with the Essentials in order to build a strong foundation of health.*


Chelated Mineral


Fast food is all about convenience, and very little about nutrition. That’s why it’s important to choose fresh fruits and vegetables, natural or organic meats, and whole-grain everything. Supplements are a great way to add the minerals you need to your daily diet, especially if you are not sure you are getting the right amounts. Minerals are important because they help your body turn food into energy, keeping your body functioning properly. Chelated Mineral is effective because it contains high-quality minerals in highly bioavailable forms. Taken daily combined with Mega Antioxidant, Chelated Mineral is part of the Essentials™ of great nutrition. New USANA customers start with the Essentials in order to build a strong foundation of health.*


Health Benefits:

- Contains full range of antioxidants for comprehensive, "full-body protection" from oxidative stress.
sapa yang nak jaga badan dia n bagi full body protection amiklah Usana.. dah terbukti.. tak percaya gi tengok testimonial yang ada kat sini tak pun kat sini
- Repair and regenerate damaged cells and last a lifetime.
- Maintains healthy glucose metabolism.
- Improve immune system.
- Promotes cardiovascular health.
- Combats cellular damage caused by free radicals.
- Maintains healthy glucose metabolism.
- Helps to avoid chronic degenerative diseases i.e. hypertension, diabetes, stroke, cancer, etc


so apa tunggu lagi
jomler sama2 jaga kesihatan badan kita...
bukan tuk orang lain tapi tuk kita jugak..

Rega member RM 194 (ahli)
Rega tak ahli RM 233


True Health,True Wealth

Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…