Skip to main content

kekadang kita perlu jadi lebih prihatin


ingat tak aku penah citer aku kena attend one course last week..
course itu adalah berkenaan dengan pengurusan data murid..
dan juga pencapaian mereka dalam peperiksaan...
the system was quite ok..



coretan dan contengan tatkala kebosanan melanda..
dont blame me..
wpun aku agak mahir dengan IT... but programming really made me pening..
sungguh aku tak suka dengan programming...
dan kalau dah buat database
programming language itu perlu.. dan the system used SQL...

okleh am ok with that...
tapi cara si pembuat sistem tu memberi penjelasan
as if...
semua orang dalam dewan tu faham apa itu SQL..


seriusly...
yang datang kursus tuh..
most of them adalah guru2 yang senior...
yelah... guru data n guru peperiksaan ini
adalah satu jawatan yang cukup sukar untuk ditukar ganti...

one of the reason
sebab susah tuk train other people to be familiar with the system..

ok back to the story.. so bila si pembuat sistem mengeluarkan statement
'semua cikgu mesti dah biasa dengan SQL kan.. semua masuk U'
aku macam.. eh dia nih biar betul...
berulang kali ok
dia guna statement itu...


hmm apa pun...
i learnt something from the course...
aku harap
si pembuat sistem tidak lagi treat teachers like that...
yeah i know...
u are proud other people are using your system...
tapi jgn ler expect semua cikgu masuk Universiti...

jgn expect semua cikgu tahu apa itu SQL
dan tahu mcam mana nak menggunakan all the programming language...

aku bukan benci or sakit hati dengan
orang2 yang pandai programming..
NO...
cumanya...
u need to understand other people's feeling...
mungkin ada yang berkecil hati dan kita tidak tahu..



luahan hati.. seorang penuntut jurusan Sains Komputer, bekas pensyarah Sains Komputer yang kini bergelar guru...

Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. speaker tu main pukul rata jer kot! he3..

    ReplyDelete
  2. buat andaian semua org tau tu yg buat masalah tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...