Skip to main content

kena disiplinkan diri



alkisah.. nak story ler pasal bebarang Usana yang aku order itu hari...
kalau sebelum nih dok try Nutrimeal saja... (and i really do lost some inches here and there)
so sekarang aku nak try pulak
their supplement..

sejujurnya aku nih jenih yang susah sikit nak disiplinkan diri amik pills...
tapi aku sekarang berjanji dengan diri aku yang aku perlu jadi
seorang yang lebih sihat...
dan aku perlu disiplinkan diri mengambil supplement
bagi memastikan badan aku cukup keperluan nutrientnya...

dan aku mencuba Essentials sebagaimana yang pernah aku tulis di sini
produk terbaik dari Usana...

bukan susah pun nak buat pesanan...
hanya online.. masuk ke laman web Usana...
click2 benda apa yang nak beli... then tunggu jelah...

haaa ni barang aku dah sampai.. bungkusan yang rapi
dan mmg puas hati dengan servis yang digunakan
dah le murah..
RM 4 jer tau





inilah barang2 yang aku beli itu hari... Nutrimeal (Chocolate) and the Essentials..
aku sedang cuba disiplinkan diri aku tuk makan..
so kekdahnya...
walaupun di sarankan tuk amik 3 pills daily... tapi aku cuma amik 2 jer..

pagi lepas breakfast n malam sebelum tido...
aku bukan takmau ikut.. tapi kalau waktu tengah hari tuh...
aku cam kelam kabut sikit kat umah...
so takpelah...



apapun yang pasti aku cuba menjaga kesihatan aku... the reason why aku join Usana...
sejujurnya aku nih bukan ler orang yg pandai nak ajak orang masuk n join or to try the product...
tapi kalaupun tidak dapat menjual kepada orang lain..

dapat untuk kesihatan diri apa salahnya kan...


so buat semua yang membaca blog aku nih...
kalau korang teringin nak try Nutrimeal or nak amik supplement nih
do email me or buzz me when u see me online...

setakat yang aku mampu bantu aku akan cuba...
korang boleh baca testimonial dekat blog MrsImran n Leed..

aku hanya boleh menulis berdasarkan apa yang berlaku pada aku..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…