Skip to main content

kena disiplinkan diri



alkisah.. nak story ler pasal bebarang Usana yang aku order itu hari...
kalau sebelum nih dok try Nutrimeal saja... (and i really do lost some inches here and there)
so sekarang aku nak try pulak
their supplement..

sejujurnya aku nih jenih yang susah sikit nak disiplinkan diri amik pills...
tapi aku sekarang berjanji dengan diri aku yang aku perlu jadi
seorang yang lebih sihat...
dan aku perlu disiplinkan diri mengambil supplement
bagi memastikan badan aku cukup keperluan nutrientnya...

dan aku mencuba Essentials sebagaimana yang pernah aku tulis di sini
produk terbaik dari Usana...

bukan susah pun nak buat pesanan...
hanya online.. masuk ke laman web Usana...
click2 benda apa yang nak beli... then tunggu jelah...

haaa ni barang aku dah sampai.. bungkusan yang rapi
dan mmg puas hati dengan servis yang digunakan
dah le murah..
RM 4 jer tau





inilah barang2 yang aku beli itu hari... Nutrimeal (Chocolate) and the Essentials..
aku sedang cuba disiplinkan diri aku tuk makan..
so kekdahnya...
walaupun di sarankan tuk amik 3 pills daily... tapi aku cuma amik 2 jer..

pagi lepas breakfast n malam sebelum tido...
aku bukan takmau ikut.. tapi kalau waktu tengah hari tuh...
aku cam kelam kabut sikit kat umah...
so takpelah...



apapun yang pasti aku cuba menjaga kesihatan aku... the reason why aku join Usana...
sejujurnya aku nih bukan ler orang yg pandai nak ajak orang masuk n join or to try the product...
tapi kalaupun tidak dapat menjual kepada orang lain..

dapat untuk kesihatan diri apa salahnya kan...


so buat semua yang membaca blog aku nih...
kalau korang teringin nak try Nutrimeal or nak amik supplement nih
do email me or buzz me when u see me online...

setakat yang aku mampu bantu aku akan cuba...
korang boleh baca testimonial dekat blog MrsImran n Leed..

aku hanya boleh menulis berdasarkan apa yang berlaku pada aku..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…