Skip to main content

korang suka tak... aku suka




eh korang suka tak pakai inai..
aku suka...

ish ingat lagi kalau dulu zaman kecik2..
mmg kalau balik umah tok aku jer...
musti nak pakai inai..
sebab umah mak long aku ada pokok inai..

so mmg geng dengan sepupu2 pakai dok tumbuk or giling daun inai tuh...
hehe..
then project waktu malam pakai inai ramai2..
sonoknya..





makin meningkat usia...
namun aku masih suka dengan inai..
seriiousss..
dan sekarang tambah hebat dengan pelbagai bentuk lakaran dan corak inai..
aku suka sangat tengok..

dulu waktu kawin..
inai aku pun dilukis dan amat sayang bila ianya makin pudar dan terus hilang..


time tadak anak dulu
suka lagi pakai inai..
ala sekarang senang je nak pakai..
beli yang bentuk kiub tuh kan..
picit jer da siap pakai...

tapi aku suka kalau ada orang yg pandai lukis kan corak
hehe...

masa Nurul kawin dulu.. sepupu aku yang tukang pakaikan inai..
dia pandai.. siap bleh lukis lagi..
hehe...

aku nak sangat cuba corak2 yang ada dalam entry aku nih..
nice kan..


dan sekarang.. twin cukup pantang kalau nampak inai (kiub) tuh
dia nak pakai jugak..
hmmm... ikut sapa lagi kalau bukan mama dia kan..




Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. ena pun suka pakai inai..suka inai yg di tumbuk sendiri tu..pas dh basuh tangan suka cium jari2 tu..wangi jea

    ReplyDelete
  2. a'ah iena pun suka.. sedap jer bau dia kan..
    dah tu tahan agak lama jugak bau tuh..
    hehe..

    bilalah nak pakai inai lagi nih

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…