Skip to main content

korang suka tak... aku suka




eh korang suka tak pakai inai..
aku suka...

ish ingat lagi kalau dulu zaman kecik2..
mmg kalau balik umah tok aku jer...
musti nak pakai inai..
sebab umah mak long aku ada pokok inai..

so mmg geng dengan sepupu2 pakai dok tumbuk or giling daun inai tuh...
hehe..
then project waktu malam pakai inai ramai2..
sonoknya..





makin meningkat usia...
namun aku masih suka dengan inai..
seriiousss..
dan sekarang tambah hebat dengan pelbagai bentuk lakaran dan corak inai..
aku suka sangat tengok..

dulu waktu kawin..
inai aku pun dilukis dan amat sayang bila ianya makin pudar dan terus hilang..


time tadak anak dulu
suka lagi pakai inai..
ala sekarang senang je nak pakai..
beli yang bentuk kiub tuh kan..
picit jer da siap pakai...

tapi aku suka kalau ada orang yg pandai lukis kan corak
hehe...

masa Nurul kawin dulu.. sepupu aku yang tukang pakaikan inai..
dia pandai.. siap bleh lukis lagi..
hehe...

aku nak sangat cuba corak2 yang ada dalam entry aku nih..
nice kan..


dan sekarang.. twin cukup pantang kalau nampak inai (kiub) tuh
dia nak pakai jugak..
hmmm... ikut sapa lagi kalau bukan mama dia kan..




Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. ena pun suka pakai inai..suka inai yg di tumbuk sendiri tu..pas dh basuh tangan suka cium jari2 tu..wangi jea

    ReplyDelete
  2. a'ah iena pun suka.. sedap jer bau dia kan..
    dah tu tahan agak lama jugak bau tuh..
    hehe..

    bilalah nak pakai inai lagi nih

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata