Skip to main content

mengantuk tahap gaban... zzzz potong 2




lepas jer balik dari bawak Afi ke klinik..
aku cargas balik Arau n picked up the twin sebabnya aku kena hantar dorang balik ke umah MIL...
aku ada program di IPG Perlis petang tuh...

so around 1230.. aku sampai semula di Arau..
Hn dah belikan nasi tuk aku... kiranya kami lunch berdua lepas Hn balik dari semayang Jumaat...
at 2pm aku gerak gi umah sorang lagi cikgu sekolah aku.. (aku panggil dia Mak sebab umur dia dah lebih dari umur my mama)..
takkan pulak aku nak panggil kak kan...
hehe.. tak sesuai..




so we reached IPG around 230.. ada lagi 15 minit...
pusing2 IPG tapi tak nampak pun kat mana tempat program tuh..
IPG cam sunyi jer.. tadak banyak kereta..
aku dah gabra.. Mak pun sama...
then she called her friend.. and what happen was..
the venue was changed..
adehhhh...
kenapa kami tak tahu pun...



mujurlah tempat tu dekat sebelah IPG jer..
so terus ke sana...

sampai.. register.. then wait..


muka aku sungguh bosan kan
mana taknya...
program yang sepatutnya mula 245..
315 pun dok huru hara tak ketahuan punca lagi...

aku dah mmg ngantuk tahap gaban dah waktu nih..
mmg tersengguk2 dah kiranya...

boleh bilang baper kali aku 'lost'


nak bagi ilang ngantuk..
kuarkan phone then snap itu ini..
haaaa siap kuar buku lagi nak conteng2..
tapi tengoklah hasilnya..



erkssss malunya...
tapi mmg 'terseksa' duduk dalam tuh...
kena dengar ucapan lagi..
huarrggghhh lagi ngantuk..


owh..
lupa nak bagitau..
programnya adalah penganugerahan cenderamata buat penggubal soalan
peperiksaan MGB Negeri Perlis...



aku penah story pasal nih...
n at that time..
aku mmg dok dgr ngomel2 kata tak penah dapat token of appreciation..

tapi apa yang aku tahu dari Mak..
katanya every year... guru2 penggubal soalan nih
akan di bawa bercuti (Langkawi) sebagai penghargaan kepada
kerja yang dibuat..



hmm does that not considered as a token..


see how bored i am...

then tibalah masa tuk penganugerahan sijil n cenderamata..
dapat la sijil ngan pendrive 2Gb

syukur..







Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…