Skip to main content

mengantuk tahap gaban... zzzz potong 2




lepas jer balik dari bawak Afi ke klinik..
aku cargas balik Arau n picked up the twin sebabnya aku kena hantar dorang balik ke umah MIL...
aku ada program di IPG Perlis petang tuh...

so around 1230.. aku sampai semula di Arau..
Hn dah belikan nasi tuk aku... kiranya kami lunch berdua lepas Hn balik dari semayang Jumaat...
at 2pm aku gerak gi umah sorang lagi cikgu sekolah aku.. (aku panggil dia Mak sebab umur dia dah lebih dari umur my mama)..
takkan pulak aku nak panggil kak kan...
hehe.. tak sesuai..




so we reached IPG around 230.. ada lagi 15 minit...
pusing2 IPG tapi tak nampak pun kat mana tempat program tuh..
IPG cam sunyi jer.. tadak banyak kereta..
aku dah gabra.. Mak pun sama...
then she called her friend.. and what happen was..
the venue was changed..
adehhhh...
kenapa kami tak tahu pun...



mujurlah tempat tu dekat sebelah IPG jer..
so terus ke sana...

sampai.. register.. then wait..


muka aku sungguh bosan kan
mana taknya...
program yang sepatutnya mula 245..
315 pun dok huru hara tak ketahuan punca lagi...

aku dah mmg ngantuk tahap gaban dah waktu nih..
mmg tersengguk2 dah kiranya...

boleh bilang baper kali aku 'lost'


nak bagi ilang ngantuk..
kuarkan phone then snap itu ini..
haaaa siap kuar buku lagi nak conteng2..
tapi tengoklah hasilnya..



erkssss malunya...
tapi mmg 'terseksa' duduk dalam tuh...
kena dengar ucapan lagi..
huarrggghhh lagi ngantuk..


owh..
lupa nak bagitau..
programnya adalah penganugerahan cenderamata buat penggubal soalan
peperiksaan MGB Negeri Perlis...



aku penah story pasal nih...
n at that time..
aku mmg dok dgr ngomel2 kata tak penah dapat token of appreciation..

tapi apa yang aku tahu dari Mak..
katanya every year... guru2 penggubal soalan nih
akan di bawa bercuti (Langkawi) sebagai penghargaan kepada
kerja yang dibuat..



hmm does that not considered as a token..


see how bored i am...

then tibalah masa tuk penganugerahan sijil n cenderamata..
dapat la sijil ngan pendrive 2Gb

syukur..







Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…