Skip to main content

mistik betul....

ni nak story what happen to me lately..
its about Afi...
n also the twin..
adehh..
since 1st Oct..Afi dah 4 mo..
kejap je kan...
sejak balik dari raya itu hari..
almost every night dia akan meragam..
nih bukan meragam style nangis sikit2 tuh...










kekadang sampai abis suara..
adehhh
mmg pening kepala aku lately..
(tu pasal kot aku dok sakit kepala kan)
n bila dia start meragam..
dia takmo duduk2 nih..
dia nak orang dukung dia bawak gi jalan2..
so just imagine me tawaf satu umah..
in order to make him comfortable n quite..








masih berlarutan sampai ke harini
semalam before Hn went out..
he said something...
dia cakap
suh aku baca yasin dalam bilik..
his friend cakap maybe ada benda dok ganggu Afi..
erkssss me was like...
'seriusssssss ke nih'



aku sangat berharap ianya tidak
dan ianya hanyalah disebabkan oleh
ketidak selesaan Afi...
tapi tak salah kan..
alah bukan susah sangat pun nak mengaji tuh
nak dengan tidak jer..
insyaallah mungkin ini menjadi titik permulaan
aku membaca al-Quran semula
(da lama tinggal)
semalam kurang sikit ragamnya..
walaupun masih ada..
cuma sedikit berkurang..
ku sangkakan reda sampai ke siangnya...







rupanya tidak..
tengah pagi..around 2am..
he started crying...
i tried to bf him... but he refused..
aku cam...
eh kenapa plak nih..


takkan dah lapar tapi takmo minum pulak...
so try jugak sampai last2 aku
kejut Hn suh dia bancuh susu..
bagi Afi minum...
abis.... then dia nak lagi..
aku try bf pulak..
sambil dok nyonyot tuh...
dia tertido..






around 4-530am..
same thing happen...
tapi mujur time nih
dia dah mahu di'bf'kan...


so senang le sikit...






bangun pagi tadi..
i was actually a bit late
sebab ada kelas tuisyen at 830am..
around 7 gitu..Afi nak susu...
so i tried to bf him..
alhamdulillah dia nak..


tapi kejap2 jer...
then dia dah tertido..


sebelum aku gi tuh
he was a bit ok...
senyum2 n seronok di agah2..


apakah itu petanda ianya akan berakhir...








Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…