Skip to main content

mistik betul....

ni nak story what happen to me lately..
its about Afi...
n also the twin..
adehh..
since 1st Oct..Afi dah 4 mo..
kejap je kan...
sejak balik dari raya itu hari..
almost every night dia akan meragam..
nih bukan meragam style nangis sikit2 tuh...










kekadang sampai abis suara..
adehhh
mmg pening kepala aku lately..
(tu pasal kot aku dok sakit kepala kan)
n bila dia start meragam..
dia takmo duduk2 nih..
dia nak orang dukung dia bawak gi jalan2..
so just imagine me tawaf satu umah..
in order to make him comfortable n quite..








masih berlarutan sampai ke harini
semalam before Hn went out..
he said something...
dia cakap
suh aku baca yasin dalam bilik..
his friend cakap maybe ada benda dok ganggu Afi..
erkssss me was like...
'seriusssssss ke nih'



aku sangat berharap ianya tidak
dan ianya hanyalah disebabkan oleh
ketidak selesaan Afi...
tapi tak salah kan..
alah bukan susah sangat pun nak mengaji tuh
nak dengan tidak jer..
insyaallah mungkin ini menjadi titik permulaan
aku membaca al-Quran semula
(da lama tinggal)
semalam kurang sikit ragamnya..
walaupun masih ada..
cuma sedikit berkurang..
ku sangkakan reda sampai ke siangnya...







rupanya tidak..
tengah pagi..around 2am..
he started crying...
i tried to bf him... but he refused..
aku cam...
eh kenapa plak nih..


takkan dah lapar tapi takmo minum pulak...
so try jugak sampai last2 aku
kejut Hn suh dia bancuh susu..
bagi Afi minum...
abis.... then dia nak lagi..
aku try bf pulak..
sambil dok nyonyot tuh...
dia tertido..






around 4-530am..
same thing happen...
tapi mujur time nih
dia dah mahu di'bf'kan...


so senang le sikit...






bangun pagi tadi..
i was actually a bit late
sebab ada kelas tuisyen at 830am..
around 7 gitu..Afi nak susu...
so i tried to bf him..
alhamdulillah dia nak..


tapi kejap2 jer...
then dia dah tertido..


sebelum aku gi tuh
he was a bit ok...
senyum2 n seronok di agah2..


apakah itu petanda ianya akan berakhir...








Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…