Skip to main content

my twin

cam entry tadi aku story pasal Afi kan..
now in this entry aku nak story pulak pasal
my twin...
adeh...
let i told u before..
they are officially 6 years old
on 20092009 itu hari...
and i realized that...
nowadays...
cukup susah ler tuk aku
membuatkan dorang mendengar setiap
kata2 aku...
boleh dikatakan almost everyday
kitaorang kan bergaduh...
bukan ler bertumbuk ke apa
tidak ler
eh aku sayang ler anak2 aku..
tpi tulah dok marah2 jer...
aku pun letih ini macam...
i want to be firm with them
but i dont quite know how...
tegas bukan garang kan...

ingat lagi kalau zaman aku dulu..
aiiiii tengok muka abah aku jer pun
dah takut..
tu belum kena tibai ngan tali pinggang lagi
kalau buat salah..
huhu...

tapi ngan dorang..
adehlah siap boleh dorang menjawab lagi tuh

mana aku tak angin satu badan
belum campur bab Nisa dok suka buat2 muka lgi
adoiiiii la bikin mama pening jer lah

aku pun tak pasti kat mana silapnya...
setiap kali mesti ada jer benda yang membuatkan
either aku tak puas hati
or depa sendiri yang buat hal...


cam nak tengok cd
contoh ler kan
bukannya aku tak bagi depa nak tengok cd

tapi bagi aku biarlah berpada...
ni start balik sekolah petang..
kekadang sampai sebelum nak tdo
which is around 10pm dok mengadap ler tv tuh


dan lebih men'tension'kan aku adalah
bila kita suruh buat something
they tend to lengah2kan sebab dok asyik tengok cd..

tak ke mengamuk aku time2 tu jugak..

korang ada tips tak.
nak buat macam mana
aku taknak ler rotan, tibai or pukul dorang

kang tetiba dorang buat repot... tak ke haru

walaupun benda tuh perlu
tuk mendidik dorang...

tapi camner ye..
napelah mak pak kita dulu
kita bukan main takut...

toksah ler dok berani angkat muka
kalau time depa dok marah...
sakit ler jawabnya...


tapi bebudak la nih..
adeh....
siap boleh dok menjawab tuh...
aku aku pun tak terkecuali...
dah pandai dok buat2 muka kot belakang..

siap dah kena sebat sebab buat2 muka bila Hn marah itu hari

tapi time tu jelah
promise tak buat lagi...
itu ini..


alih2 buat jugak...
camner tuh...




Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. suami ena bacakan ayat........lupa plak ayat aper..nnti ena ingat ena msg iena erkk..baca 7x setiap 1x baca tiup pd ubun ank2 kita tu

    isyaAllah ank2 akan ikut ckp ibu bapa nie

    ReplyDelete
  2. owh yeke..
    thanks for the info..
    kalau jumpa jgn lupa antar ek...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata