Skip to main content

my twin

cam entry tadi aku story pasal Afi kan..
now in this entry aku nak story pulak pasal
my twin...
adeh...
let i told u before..
they are officially 6 years old
on 20092009 itu hari...
and i realized that...
nowadays...
cukup susah ler tuk aku
membuatkan dorang mendengar setiap
kata2 aku...
boleh dikatakan almost everyday
kitaorang kan bergaduh...
bukan ler bertumbuk ke apa
tidak ler
eh aku sayang ler anak2 aku..
tpi tulah dok marah2 jer...
aku pun letih ini macam...
i want to be firm with them
but i dont quite know how...
tegas bukan garang kan...

ingat lagi kalau zaman aku dulu..
aiiiii tengok muka abah aku jer pun
dah takut..
tu belum kena tibai ngan tali pinggang lagi
kalau buat salah..
huhu...

tapi ngan dorang..
adehlah siap boleh dorang menjawab lagi tuh

mana aku tak angin satu badan
belum campur bab Nisa dok suka buat2 muka lgi
adoiiiii la bikin mama pening jer lah

aku pun tak pasti kat mana silapnya...
setiap kali mesti ada jer benda yang membuatkan
either aku tak puas hati
or depa sendiri yang buat hal...


cam nak tengok cd
contoh ler kan
bukannya aku tak bagi depa nak tengok cd

tapi bagi aku biarlah berpada...
ni start balik sekolah petang..
kekadang sampai sebelum nak tdo
which is around 10pm dok mengadap ler tv tuh


dan lebih men'tension'kan aku adalah
bila kita suruh buat something
they tend to lengah2kan sebab dok asyik tengok cd..

tak ke mengamuk aku time2 tu jugak..

korang ada tips tak.
nak buat macam mana
aku taknak ler rotan, tibai or pukul dorang

kang tetiba dorang buat repot... tak ke haru

walaupun benda tuh perlu
tuk mendidik dorang...

tapi camner ye..
napelah mak pak kita dulu
kita bukan main takut...

toksah ler dok berani angkat muka
kalau time depa dok marah...
sakit ler jawabnya...


tapi bebudak la nih..
adeh....
siap boleh dok menjawab tuh...
aku aku pun tak terkecuali...
dah pandai dok buat2 muka kot belakang..

siap dah kena sebat sebab buat2 muka bila Hn marah itu hari

tapi time tu jelah
promise tak buat lagi...
itu ini..


alih2 buat jugak...
camner tuh...




Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. suami ena bacakan ayat........lupa plak ayat aper..nnti ena ingat ena msg iena erkk..baca 7x setiap 1x baca tiup pd ubun ank2 kita tu

    isyaAllah ank2 akan ikut ckp ibu bapa nie

    ReplyDelete
  2. owh yeke..
    thanks for the info..
    kalau jumpa jgn lupa antar ek...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…