Skip to main content

nih cerita apa pulak nih...









Afi sekarang dah tukar guna susu dumex dulac..
hehe..

the reason for this tukar2 thing
adalah dek kerana
dia asyik dok muntah2kan susu dia tuh
aka muak..

tapi nih muak mmg banyak ler..
ada yang cakap maybe sebab kembung..
tapi alhamdulilah so far dia jarang meragam



cuma masalah dekat muak jer..
rasanya susu nih pun quite good for Afi..

haaaa..
cuba teka nih bunga apa...


ye..
nih bunga yer...
bukan daun ker apa
tapi bunga...



mama aku cakap bunga nih cukup susah
nak berbunga...
dalam setahun sekali jer kalau tak silap...
n it happen to be
ianya berbunga waktu kami balik dari Tg Karang (masa raya aritu tu)


unik kan bunga dia
terjuntai2 gitu..
hehe..




mama cakap nih
spesis bunga orkid..
tapi tak macam orkid pun kan...
hehe..



Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. wahhh ..afi dh tukar susu eh..dia muak lg x? dulu dia mnum susu ape, eh?

    ReplyDelete
  2. hmm
    so far da ok..
    maybe sbb dia pun da mula isap pacifier..
    had to give tho..
    kalau tak dia dok suka masuk jari dlm mulut..
    one of the reason muak tuh...

    b4 this dia penah try frisolac, novalac

    ReplyDelete
  3. ohh...myb sbb dia tonyoh tgn dlm mulut kot...kalo dia dh okay, bagus la kan..? harriz pn suke masuk tgn dlm mulut jgk..haha! normal le tu kot

    ReplyDelete
  4. masuk tangan dalam mulut itu mmg normal
    hehe...
    one of the phase in baby development..
    itu takde hal ler..

    hehe how is hariz doing...
    bila la nak boleh jumpa ye

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…