Skip to main content

nih cerita apa pulak nih...









Afi sekarang dah tukar guna susu dumex dulac..
hehe..

the reason for this tukar2 thing
adalah dek kerana
dia asyik dok muntah2kan susu dia tuh
aka muak..

tapi nih muak mmg banyak ler..
ada yang cakap maybe sebab kembung..
tapi alhamdulilah so far dia jarang meragam



cuma masalah dekat muak jer..
rasanya susu nih pun quite good for Afi..

haaaa..
cuba teka nih bunga apa...


ye..
nih bunga yer...
bukan daun ker apa
tapi bunga...



mama aku cakap bunga nih cukup susah
nak berbunga...
dalam setahun sekali jer kalau tak silap...
n it happen to be
ianya berbunga waktu kami balik dari Tg Karang (masa raya aritu tu)


unik kan bunga dia
terjuntai2 gitu..
hehe..




mama cakap nih
spesis bunga orkid..
tapi tak macam orkid pun kan...
hehe..



Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. wahhh ..afi dh tukar susu eh..dia muak lg x? dulu dia mnum susu ape, eh?

    ReplyDelete
  2. hmm
    so far da ok..
    maybe sbb dia pun da mula isap pacifier..
    had to give tho..
    kalau tak dia dok suka masuk jari dlm mulut..
    one of the reason muak tuh...

    b4 this dia penah try frisolac, novalac

    ReplyDelete
  3. ohh...myb sbb dia tonyoh tgn dlm mulut kot...kalo dia dh okay, bagus la kan..? harriz pn suke masuk tgn dlm mulut jgk..haha! normal le tu kot

    ReplyDelete
  4. masuk tangan dalam mulut itu mmg normal
    hehe...
    one of the phase in baby development..
    itu takde hal ler..

    hehe how is hariz doing...
    bila la nak boleh jumpa ye

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata