Skip to main content

no ubat tuk baby bawah 2 tahun...


kemarin aku amik cuti rehat..
memandangkan Afi kena gi check up dekat klinik..



so lebih kurang kul 8 kami gerak ke klinik...
Afi was doing fine..
cuma these few days.. dia dapat selesema..

so sampai je klinik.. timbang
berat Afi dah 7.5kg.. loooooorrr hanya nak 200g jer sepanjang 1 bulan..
sebelum nih dok naik more than 1 kg...
mungkin sebab dia demam itu hari... dan mungkin jugak sebab dia dah agak lasak...

so bagitau le kat misi yang Afi selesema...
dan dia kena datang balik minggu depan tuk cucuk.. sebab 1 Afi selesema n 2 sebab Afi next week baru cukup 5 mo...
pulak dah.. sebelum nih dok cucuk ok jer..
takdelah pulak kena tunggu lepas 1hb each month baru boleh cucuk...

misi suruh gi jumpa doktor tuk amik ubat...
so kena tunggu lagi dekat klinik...
adehhh
dah la ramai umat manusia kat situ...
besalah kan klinik mmg ramai orang... dah banyak le penyakitnya...
aku tengok ramai orang tua kat situ..
mungkin check darah tinggi or kencing manis kot..

adalah 2-3 orang budak yang sama demam n selesema cam Afi...
lama jugak tunggu nak buka kad semua bagai...
then dapat jumpa doktor... story lebih kurang..
then doktor suh gi amik ubat..





tunggu lagi...
hmm....

agak lama dan aku tengok ada orang yang lepas dari aku pun dah amik ubat...
aiikkkk pe hal pulak nih..
so aku gi tunggu depan kaunter...
then nampak ada sorang lelaki nih banyak slip ubat Afi...
huhu nape pulak dah.. ada masalah ker...


then ...
dia panggil nama Afi...
time nih Afi dah gi tunggu dalam kereta dengan Hn.. cian dia...
nak tunggu lama2 kat dalam tempat menunggu tuh...



aku d beritahu yg budak bwh 2 thn tdk dbenarkan amik ubat selesema..
due to that reason.. Afi hanya dberi syrup paracetamol...
aku tanya balik..
perlu ke aku bagi sebenarnya ubat nih...
then dia cakap... tak perlu.. sebab nanti akan baik jugak selesema nih...
ok...
enough said..
so ubat yang dapat tuh aku tak bagi pun pada Afi..

lagipun selesema Afi tidaklah terlalu teruk..
kekadang jer adanya.. so insyaallah dengan bf Afi aku yakin Afi akan segera sembuh..






Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…