Skip to main content

no ubat tuk baby bawah 2 tahun...


kemarin aku amik cuti rehat..
memandangkan Afi kena gi check up dekat klinik..



so lebih kurang kul 8 kami gerak ke klinik...
Afi was doing fine..
cuma these few days.. dia dapat selesema..

so sampai je klinik.. timbang
berat Afi dah 7.5kg.. loooooorrr hanya nak 200g jer sepanjang 1 bulan..
sebelum nih dok naik more than 1 kg...
mungkin sebab dia demam itu hari... dan mungkin jugak sebab dia dah agak lasak...

so bagitau le kat misi yang Afi selesema...
dan dia kena datang balik minggu depan tuk cucuk.. sebab 1 Afi selesema n 2 sebab Afi next week baru cukup 5 mo...
pulak dah.. sebelum nih dok cucuk ok jer..
takdelah pulak kena tunggu lepas 1hb each month baru boleh cucuk...

misi suruh gi jumpa doktor tuk amik ubat...
so kena tunggu lagi dekat klinik...
adehhh
dah la ramai umat manusia kat situ...
besalah kan klinik mmg ramai orang... dah banyak le penyakitnya...
aku tengok ramai orang tua kat situ..
mungkin check darah tinggi or kencing manis kot..

adalah 2-3 orang budak yang sama demam n selesema cam Afi...
lama jugak tunggu nak buka kad semua bagai...
then dapat jumpa doktor... story lebih kurang..
then doktor suh gi amik ubat..





tunggu lagi...
hmm....

agak lama dan aku tengok ada orang yang lepas dari aku pun dah amik ubat...
aiikkkk pe hal pulak nih..
so aku gi tunggu depan kaunter...
then nampak ada sorang lelaki nih banyak slip ubat Afi...
huhu nape pulak dah.. ada masalah ker...


then ...
dia panggil nama Afi...
time nih Afi dah gi tunggu dalam kereta dengan Hn.. cian dia...
nak tunggu lama2 kat dalam tempat menunggu tuh...



aku d beritahu yg budak bwh 2 thn tdk dbenarkan amik ubat selesema..
due to that reason.. Afi hanya dberi syrup paracetamol...
aku tanya balik..
perlu ke aku bagi sebenarnya ubat nih...
then dia cakap... tak perlu.. sebab nanti akan baik jugak selesema nih...
ok...
enough said..
so ubat yang dapat tuh aku tak bagi pun pada Afi..

lagipun selesema Afi tidaklah terlalu teruk..
kekadang jer adanya.. so insyaallah dengan bf Afi aku yakin Afi akan segera sembuh..






Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...