Skip to main content

of this and that....


sorry for the silence in the blog...
happen to be that the laptop is with my Hn..
so i dont have any laptop with me since
yg sekolah punya pun dah masuk klinik...


ok just a quick updates on things happen
  1. Afi is down with fever... alkisah sejak 2-3 hari lepas dia agak meragam n susah nak tido.. aku dok perasan nih sejak aku balik kursus itu hari... last 2 day... dia tido around 11++ at night... n suddenly around 1 am onward asyik dok meragam... nih bukan meragam sikit2 tapi mmg berkumandang ler suara dia di seantero rumah tuh... at one point dia jadi cam tercekik something... tapi waktu tuh he didn't drink or bf yet... then pastu lagi dia meragam.. sampai kul 4 pagi masih lagi dok meragam.. just imagine betapa weng nya aku esok hari tuh di sekolah... the next day pun sama.. tapi kalini lagi best.. dekat kul 1 baru dia mau tido.. tu pun setelah di masukkan ke dalam buai (aku terpaksa membenarkan Hn bawak buai balik ke rumah.. sebab dia cakap maybe sebab dah biasa tido buai kot - eh baru 2 malam dia belajar tido buai ok, waktu aku gi kursus).. tapi nak dijadikan cerita letak je dalam buai bertambah kuat dia menjerit...huhu camner tuh.... same thing around 430am baru dia tido nyenyak... sebelum tuh kejap2 jaga.. aku pun bertambah ler peningnya.. mujur on Friday cuti...
  2. now that we are at Kulim.. last night sebelum sampai umah mama.. kami gi MegaFarmachy.. beli uba batuk tuk YanaNisa.. then check suhu Afi mmg agak panas.. so mmg dia dah start demam... sikti lagi sampai 38'C.. beli ubat demam... balik umah... terus bagi Afi minum ubat batuk... pastu bagi dia minum air masak sikit (sbb aku ada terbaca kalau bb minum susu formula, elok lepas tuh bagi dia minum air masak) so lepas beberapa ketika.. dia mula berpeluh.. i think that is a good sign kan.. - will update his condition more later...
  3. am still waiting for my Essentials from Usana.. hehe.. dan jugak Nutrimeal aku.. bila mau sampai nih.. tak sabar dah nak minum balik... sebab itu hari dah abis.. tapi aku dok kelam kabut itu ini lupa nak order... hehe.. ala bukannya susah pun nak beli Usananyer produk.. online jer.. tak percaya.. hah contact ler aku.. nanti aku bagitau camner nak buat..
  4. wpun berat aku masih belum turun secara drastik.. haha... tapi aku rasa aku dah makin susut ler... by inches kot kan.. sebabnya jeans yang aku dok besa pakai sebelum aku pregnant dulu sudah boleh pakai dengan sedikit rasa loose di sana-sini.. seriussss weeeeehhhh. (taknak cakap bombastic words la) tapi things happen since aku dok amik Nutrimeal.. mmg dia sekat aku punya selera makan.. bukan sekat tak bagi makan langsung tapi sekat dalam erti kata... aku dah rasa kurang nak makan... kalau aku terlebih makan jer mulalah aku rasa badan aku cam 'not feeling well' punya rasa.. which is good ler kan.. aku perlu makan hanya bila ku lapar... dan kalaupun aku makan tuh tak cukup kandungan nutrisinya.. aku yakin all the nutrients dalam Nutrimeal boleh backup keperluan nutrisi aku.. so nak tau lebih lanjut... do contact me..
  5. susu badan aku dah makin susut aku rasa.. (tapi takmau putus asa) nih semua sejak aku mula amik pil perancang.. adehhh.. i dont like this... i know i need the pills tapi kenapa pulak susu badan aku boleh mengurang nih... camner ye..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. kesian baby Afi.get well soon ya sayang...kesian mama risau...

    ReplyDelete
  2. sarah.. mujur da feeling better.. cuak jugak sbb 1st time demam...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…