Skip to main content

of this and that....


sorry for the silence in the blog...
happen to be that the laptop is with my Hn..
so i dont have any laptop with me since
yg sekolah punya pun dah masuk klinik...


ok just a quick updates on things happen
  1. Afi is down with fever... alkisah sejak 2-3 hari lepas dia agak meragam n susah nak tido.. aku dok perasan nih sejak aku balik kursus itu hari... last 2 day... dia tido around 11++ at night... n suddenly around 1 am onward asyik dok meragam... nih bukan meragam sikit2 tapi mmg berkumandang ler suara dia di seantero rumah tuh... at one point dia jadi cam tercekik something... tapi waktu tuh he didn't drink or bf yet... then pastu lagi dia meragam.. sampai kul 4 pagi masih lagi dok meragam.. just imagine betapa weng nya aku esok hari tuh di sekolah... the next day pun sama.. tapi kalini lagi best.. dekat kul 1 baru dia mau tido.. tu pun setelah di masukkan ke dalam buai (aku terpaksa membenarkan Hn bawak buai balik ke rumah.. sebab dia cakap maybe sebab dah biasa tido buai kot - eh baru 2 malam dia belajar tido buai ok, waktu aku gi kursus).. tapi nak dijadikan cerita letak je dalam buai bertambah kuat dia menjerit...huhu camner tuh.... same thing around 430am baru dia tido nyenyak... sebelum tuh kejap2 jaga.. aku pun bertambah ler peningnya.. mujur on Friday cuti...
  2. now that we are at Kulim.. last night sebelum sampai umah mama.. kami gi MegaFarmachy.. beli uba batuk tuk YanaNisa.. then check suhu Afi mmg agak panas.. so mmg dia dah start demam... sikti lagi sampai 38'C.. beli ubat demam... balik umah... terus bagi Afi minum ubat batuk... pastu bagi dia minum air masak sikit (sbb aku ada terbaca kalau bb minum susu formula, elok lepas tuh bagi dia minum air masak) so lepas beberapa ketika.. dia mula berpeluh.. i think that is a good sign kan.. - will update his condition more later...
  3. am still waiting for my Essentials from Usana.. hehe.. dan jugak Nutrimeal aku.. bila mau sampai nih.. tak sabar dah nak minum balik... sebab itu hari dah abis.. tapi aku dok kelam kabut itu ini lupa nak order... hehe.. ala bukannya susah pun nak beli Usananyer produk.. online jer.. tak percaya.. hah contact ler aku.. nanti aku bagitau camner nak buat..
  4. wpun berat aku masih belum turun secara drastik.. haha... tapi aku rasa aku dah makin susut ler... by inches kot kan.. sebabnya jeans yang aku dok besa pakai sebelum aku pregnant dulu sudah boleh pakai dengan sedikit rasa loose di sana-sini.. seriussss weeeeehhhh. (taknak cakap bombastic words la) tapi things happen since aku dok amik Nutrimeal.. mmg dia sekat aku punya selera makan.. bukan sekat tak bagi makan langsung tapi sekat dalam erti kata... aku dah rasa kurang nak makan... kalau aku terlebih makan jer mulalah aku rasa badan aku cam 'not feeling well' punya rasa.. which is good ler kan.. aku perlu makan hanya bila ku lapar... dan kalaupun aku makan tuh tak cukup kandungan nutrisinya.. aku yakin all the nutrients dalam Nutrimeal boleh backup keperluan nutrisi aku.. so nak tau lebih lanjut... do contact me..
  5. susu badan aku dah makin susut aku rasa.. (tapi takmau putus asa) nih semua sejak aku mula amik pil perancang.. adehhh.. i dont like this... i know i need the pills tapi kenapa pulak susu badan aku boleh mengurang nih... camner ye..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. kesian baby Afi.get well soon ya sayang...kesian mama risau...

    ReplyDelete
  2. sarah.. mujur da feeling better.. cuak jugak sbb 1st time demam...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…