Skip to main content

of this and that....


sorry for the silence in the blog...
happen to be that the laptop is with my Hn..
so i dont have any laptop with me since
yg sekolah punya pun dah masuk klinik...


ok just a quick updates on things happen
  1. Afi is down with fever... alkisah sejak 2-3 hari lepas dia agak meragam n susah nak tido.. aku dok perasan nih sejak aku balik kursus itu hari... last 2 day... dia tido around 11++ at night... n suddenly around 1 am onward asyik dok meragam... nih bukan meragam sikit2 tapi mmg berkumandang ler suara dia di seantero rumah tuh... at one point dia jadi cam tercekik something... tapi waktu tuh he didn't drink or bf yet... then pastu lagi dia meragam.. sampai kul 4 pagi masih lagi dok meragam.. just imagine betapa weng nya aku esok hari tuh di sekolah... the next day pun sama.. tapi kalini lagi best.. dekat kul 1 baru dia mau tido.. tu pun setelah di masukkan ke dalam buai (aku terpaksa membenarkan Hn bawak buai balik ke rumah.. sebab dia cakap maybe sebab dah biasa tido buai kot - eh baru 2 malam dia belajar tido buai ok, waktu aku gi kursus).. tapi nak dijadikan cerita letak je dalam buai bertambah kuat dia menjerit...huhu camner tuh.... same thing around 430am baru dia tido nyenyak... sebelum tuh kejap2 jaga.. aku pun bertambah ler peningnya.. mujur on Friday cuti...
  2. now that we are at Kulim.. last night sebelum sampai umah mama.. kami gi MegaFarmachy.. beli uba batuk tuk YanaNisa.. then check suhu Afi mmg agak panas.. so mmg dia dah start demam... sikti lagi sampai 38'C.. beli ubat demam... balik umah... terus bagi Afi minum ubat batuk... pastu bagi dia minum air masak sikit (sbb aku ada terbaca kalau bb minum susu formula, elok lepas tuh bagi dia minum air masak) so lepas beberapa ketika.. dia mula berpeluh.. i think that is a good sign kan.. - will update his condition more later...
  3. am still waiting for my Essentials from Usana.. hehe.. dan jugak Nutrimeal aku.. bila mau sampai nih.. tak sabar dah nak minum balik... sebab itu hari dah abis.. tapi aku dok kelam kabut itu ini lupa nak order... hehe.. ala bukannya susah pun nak beli Usananyer produk.. online jer.. tak percaya.. hah contact ler aku.. nanti aku bagitau camner nak buat..
  4. wpun berat aku masih belum turun secara drastik.. haha... tapi aku rasa aku dah makin susut ler... by inches kot kan.. sebabnya jeans yang aku dok besa pakai sebelum aku pregnant dulu sudah boleh pakai dengan sedikit rasa loose di sana-sini.. seriussss weeeeehhhh. (taknak cakap bombastic words la) tapi things happen since aku dok amik Nutrimeal.. mmg dia sekat aku punya selera makan.. bukan sekat tak bagi makan langsung tapi sekat dalam erti kata... aku dah rasa kurang nak makan... kalau aku terlebih makan jer mulalah aku rasa badan aku cam 'not feeling well' punya rasa.. which is good ler kan.. aku perlu makan hanya bila ku lapar... dan kalaupun aku makan tuh tak cukup kandungan nutrisinya.. aku yakin all the nutrients dalam Nutrimeal boleh backup keperluan nutrisi aku.. so nak tau lebih lanjut... do contact me..
  5. susu badan aku dah makin susut aku rasa.. (tapi takmau putus asa) nih semua sejak aku mula amik pil perancang.. adehhh.. i dont like this... i know i need the pills tapi kenapa pulak susu badan aku boleh mengurang nih... camner ye..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

  1. kesian baby Afi.get well soon ya sayang...kesian mama risau...

    ReplyDelete
  2. sarah.. mujur da feeling better.. cuak jugak sbb 1st time demam...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...