Skip to main content

orang lain dah basi dah


cerita raya nih
tapi aku baru nak kuar..
hehe..


baru sempat nak edit all the pictures..
hak nih..
idak ler cantik sangat
sebab aku guna hp Nokia aku jer tuk amik the pictures..


beberapa hari sebelum raya

hmmm
himpun baju anak2 tuk di basuh..
yolah baju pun dok bau supermarket lagi..
so kumpul semua then sumbat masuk dalam
washing machine...


letak softener skit..
kasik harum..

and bila Seri datang
our helper tu kan

dialah yang tolong gosokkan all the bajus..
termasuk baju yang dok gantung nih hah..

hehe
our theme is green this year..
n Hn sebab the baju melayu is not the same colour as ours..
he bought his baju melayu earlier..
and it turn out to be blue..

so kekdahnya dia telah menggunakan kuasa vetonya
membeli baju melayu rona ijau (yg gantung tuh)
sebagai baju melayu rasmi tuk semua warden asrama SMTA

haha..
senang cerita kan..
bertuah ler hai suami aku tuh


malam raya kami di rumah MIL...
mmg gitu tiap2 kali raya..
the act was going out to the souq eid fitri di Kangar..
bought few things...

sempat jugak rembat cekak rambut for my twin n me oso
then new sunglass for me n Hn
aku tak penah ada sunglass....
seingat aku le kan.. dulu penah ada pun tinted sekali to my glasses


esoknya aku angkut the twin gi semayang raya..
hmm boleh ler semayang cara dorang...
ishhhh..


then beraya di umah..
with all the family members...
touch up skit
then terus gi umah tok Hn..
tidak jauh dari umah MIL

naper monyok jer kakak.. sebab ilang gigi kot

seee kakak da tadak gigi ler...

juadah raya kat sini
ada laksa, kuay teow tomyam n oso kuih muih...


the budak nakal
inilah dia...


nah amik ko
sekali dia hirup terus kuah laksa dari dalam mangkuk

Nisa... laksa is her favourite..
kalau jumpa mmg cam ginilah
boleh sampai hirup kuah..

Yana... bihun sup (putih yer.. kuning punya bihun tidak mahu)
so that day..
dia cuma makan kuay teow jer dengan aku..
then dia amik ketupat..

tetiba raya kalinih
dia berkenan sungguh makan ketupat..
hehe


kakak..
kekadang boleh tahan temper jugak budak kecik nih


alahaiiii
a very loving daddy..
sanggup tuh... masuk tengokkan Afi..
hehe...
Afi dan Abah...
di pagi raya....


at this time actually
we were done with eating
so lepak2 while waiting
for the rest of the family members to be at tok's house..

ada sesi amik gambar
family sebelah Hn..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…