Skip to main content

orang lain dah basi dah


cerita raya nih
tapi aku baru nak kuar..
hehe..


baru sempat nak edit all the pictures..
hak nih..
idak ler cantik sangat
sebab aku guna hp Nokia aku jer tuk amik the pictures..


beberapa hari sebelum raya

hmmm
himpun baju anak2 tuk di basuh..
yolah baju pun dok bau supermarket lagi..
so kumpul semua then sumbat masuk dalam
washing machine...


letak softener skit..
kasik harum..

and bila Seri datang
our helper tu kan

dialah yang tolong gosokkan all the bajus..
termasuk baju yang dok gantung nih hah..

hehe
our theme is green this year..
n Hn sebab the baju melayu is not the same colour as ours..
he bought his baju melayu earlier..
and it turn out to be blue..

so kekdahnya dia telah menggunakan kuasa vetonya
membeli baju melayu rona ijau (yg gantung tuh)
sebagai baju melayu rasmi tuk semua warden asrama SMTA

haha..
senang cerita kan..
bertuah ler hai suami aku tuh


malam raya kami di rumah MIL...
mmg gitu tiap2 kali raya..
the act was going out to the souq eid fitri di Kangar..
bought few things...

sempat jugak rembat cekak rambut for my twin n me oso
then new sunglass for me n Hn
aku tak penah ada sunglass....
seingat aku le kan.. dulu penah ada pun tinted sekali to my glasses


esoknya aku angkut the twin gi semayang raya..
hmm boleh ler semayang cara dorang...
ishhhh..


then beraya di umah..
with all the family members...
touch up skit
then terus gi umah tok Hn..
tidak jauh dari umah MIL

naper monyok jer kakak.. sebab ilang gigi kot

seee kakak da tadak gigi ler...

juadah raya kat sini
ada laksa, kuay teow tomyam n oso kuih muih...


the budak nakal
inilah dia...


nah amik ko
sekali dia hirup terus kuah laksa dari dalam mangkuk

Nisa... laksa is her favourite..
kalau jumpa mmg cam ginilah
boleh sampai hirup kuah..

Yana... bihun sup (putih yer.. kuning punya bihun tidak mahu)
so that day..
dia cuma makan kuay teow jer dengan aku..
then dia amik ketupat..

tetiba raya kalinih
dia berkenan sungguh makan ketupat..
hehe


kakak..
kekadang boleh tahan temper jugak budak kecik nih


alahaiiii
a very loving daddy..
sanggup tuh... masuk tengokkan Afi..
hehe...
Afi dan Abah...
di pagi raya....


at this time actually
we were done with eating
so lepak2 while waiting
for the rest of the family members to be at tok's house..

ada sesi amik gambar
family sebelah Hn..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...