Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2009

macam mana tuh..

ingatkan bercuti nih best.. tp idak juga.. bosan ya rabbi


Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

Try guna hp

Salam semua, how was Aidiladha... Harapnya semua ok.. Aku ni sbnrnya otw ke KL tgk baby Aidil... Hehe anak sapa... Cuba teka... Ni tgh bhenti kat masjid junjong tuk solat Maghrib tp aku x trun sbb Afi ngah tdo...

K lah nanti tulis lg..

Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

bila nak sampai nih..

aku ada beli botol tuk Afi tapi tak sampai lagi























Tommee Tippee: Closer To Nature - PP Bottle 150ml / 5oz ( BPA free )







bila nak sampai nih

Nak try Nutrimeal (berkesan n value for money) or Essential (the best supplement ever)just email me at inz8799@yahoo.com or 0194758739

sedapnya...

cuba tengok gambar2 nih.. dan rehatkan minda anda yang mungkin tengah berserabut itu..




























































angkat tangan sapa kata tak sedap... haaaaa....


selamat ler korang...





Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

perut oh perut...

tengok blog Lily..
hehe dia citer pasal masalah orang perempuan.. besalah masalah kat bahagian perut tuh.. i've to admit mmg betul masalah tuh akan timbul.. masalah apa korang tanya... masalah perut buncit.... 


hmm ada orang kata spare tyre... spare part lah bagai.. macam2 sungguh nooo... tapi aku akui mmg ada masalah gitu... bak kata lily... dulu dok buat jugak sit up... tapi makin lama makin segan.. besalah kalau dah start tinggal.. pastu mmg dah makin segan nak buat... hmm thinking of doing it again...
sebab so far berat aku pun dah turun let seee.... lepas deliver Afi itu hari.. 72kg (makkkk aaiii punyalah berat) and now dah tinggal 66kg.. more kg to go.... (syukur berkat amik Nutrimeal n supplement terbaik Essentials) tapi lemak2 tepu tuh.. susah sungguh nak kurang... so better do something... 
haaaa ni something yang aku baru dapat dari email aku
Just for Mom Your Postpartum Weight-Loss Plan: 4 Ways to Stick To ItFrustrated with losing the baby weight? Here are some postpartum mot…

cuti2 di SP Inn

cerita ceriti cuti ujung minggu lepas...
like i told u guys earlier.. kami ke Sungai Petani... ada family day anjuran sekolah aku kan... so ari Sabtu lepas kami balik ke Kulim dulu... sebabnya ingat nak balik lepas family day.. Hn dah kena ada kat sekolah.. yelah bebudak asrama kan ada lagi sebab SPM.. so balik Kulim tido sana semalam then the next day terus gerak ke SP..
walaupun sepatutnya check in kul 1-2pm tapi kami tiba agak lewat.. hehe around 4pm baru sampai kat hotel... no worries.. sebab mmg tadak apa2 akt n no lunch so lebih baik bertolak lewat sikit.. sempat ler makan dulu kat umah... then lepas check in bagi can dulu kat anak2 mandi kat swimming pool.. then arond 430pm siap2 nak gerak gi Central Square.. sebab ada bowling tournament.. hehe.. kiranya semua lepas gian ler main bowling hari tuh.. mujur Afi tido jer.. n tak meragam.. lega... boleh ler mama dia main sungguh2.. tapi dek kerana cam dah lama tak main so tune pun dah lari.. asyik tak menjadi jer.. bila lah kat Perli…

cedera....

sorry for being silence these days... hmm for several reasons..
1. hp aku dah weng... camera da tak boleh guna.. aku pun tak tau kenapa... this happen sejak balik dari family day di SP itu hari...
2. ingatkan cuti nih dapatler nak ber'online'.. ropanya lagi susah.. time cuti ni lah tetiba si kembar aku tuh.. rajin bebenor nak membelek buku.. so kekdahnya aku kenalah ngajar... sebab dorang dok pulun nak buat math n science... buku baru aku beli itu hari... huhu.. tapi kot mana pun ada bagusnya jugak.. dari dok ngadap tv 24 jam..
3. keadaan umah yang agak huru hara.. membuatkan aku rasa cam i need the time to clean n do some spring cleaning... banyak benda perlu di bersihkan dan di'buang'.. ikut cakap adik ipar aku kalau beli 1 benda baru mesti kena buang beberapa barang lama... so mmg banyak benda yang aku nak kena 'buang' esp nota2, kertas2 zaman belajar dulu
4. aku mengalami kecederaan di ibu jari kanan aku.. kena berus dawai yang dok guna buat basuh periuk tuh.. …

pray for her

skrg ada di kulim.. umah mama.. esok akan berada di sg petani pulak... ada family day anjuran sekolah aku...
tadi adik aku call.. dia dah worried.. mana taknya adik ipar aku tuh.. elok2 da plan nak besalin normal.. alih2 lepas dah 8 jam masuk ubat... masih belum buka lagi.. then the docs decide to operate her.. adehhh...

semoga semuanya baik2 belaka hendaknya.. nanti aku update lagi.. ni pun amik kesempatan sebab Afi abah aku tolong pegang.. n twin sedang makan nasi..


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

risau pun ada...

wah lama jugak tak update... agak sibuk.. as usual... dan aku rasa aku cam dah sedikit wengggg sebabnya terlalu banyak benda nak kena buat.. housework lagi.. kids lagi... schoolworks lagi... huhu...

tapi insyaallah masih mampu.. cumanya.. kalau ada yang boleh bantu lagi best kan... takpelah takat mana yang termampu buat aku akan usahakan...
alhamdulillah kep UPSR pun dah kuar... walaupun kep kat sek tidaklah se'gah' mana... tapi dengan sedikit peningkatan.. tetap jua bersyukur.. cumanya BI tahun nih agak turun the percentage.. and semua orang dah mula tunjuk aku... sebab tahun depan depa mau orang yang opsyen BI ngajar budak year 6..
kebetulan pulak aku mmg nak follow bebudak year 5 aku sekarang.. so worried sekarang nih.. yelah aku dalam bidang pendidikan esp teaching english nih baru je 2 tahun... manalah aku ada kemahiran yang canggih2 tuk dikongsi kepada bebudak tuh nanti...
semua cikgu2 dah cakap next year akan ada peningkatan dalam BI sebabnya cikgu2 opsyen yang akan ngajar... yelah ci…

jam dah menunjukkan 11.22pm..

da lama tak update berserta dengan gambar kan.. adehh laaa... sejak 2 menjak nih.. aku mmg tak sempat da nak update blog.. mana taknya... Afi dah makin lasak.. walaupun belum boleh berdiri, berjalan atau pun merangkak lagi.. tapi mmg sekarang masa aku amatler terhadnya..
kalau nak update blog or nak jalan2 ke blog kawan kena tunggu time dia tido.. cam skrg nih.. jam dah menunjukkan 11.22pm..
banyak kejadian yang berlaku sejak kebelakangan nih dalam family aku.. bebaru nih Nisa kami bawak ke KMC.. sebab demam panas yang agak tinggi which is 39.8.. tinggi kan..

Hn walaupun agak sibuk sebab dia ada Arau 7 on friday itu hari... tetap jugak bawak anak kesayangan ke KMC... ntahlah kenapa lately mmg kalau sakit2 jer anak2 nih aku ngan Hn terus hadap ke KMC.. sejak2 kes Afi cirit-birit itu hari n the doc (satu klinik di Kangar) said nothing happen to him aku rasa cam.. takpelah guna duit sikit.. tuk pastikan anak2 aku sihat.. i dont really mind about that...
so ke KMC.. jumpa paed yang sama dengan kes Afi itu …

one last week..

kejap jer.. pejam celik pejam celik dah nak sampai ujung tahun dah.. dan aku rasa tahun ini agak memenatkan tapi penuh dengan pelbagai agendanya...

jom cerita bab sekolah sikit.. kat sekolah tahun nih despite of me being pregnant.. keja tetap kerja.. n terkujat jugak aku nengok jumlah MC aku sepanjang tahun nih... boleh tahan banyak noo.. hehe... tapi bukan sesaja nak MC maaa.. ada masanya mmg aku cannot go sesangat n ada masanya dek kerana kesihatan anak2 aku..
tapi nih dah nak abis dah sekolah.. one last week.. yang bagi aku agak kelam kabut... aku perlu proses keputusan peperiksaan akhir bagi menentukan kedudukan pelajar next year.. aku jugak mungkin akan ditugaskan tuk key in dan update result upsr (bila diumumkan kelak) aku jugak nak kena update fail peribadi murid2 kelas aku... n the list will go on... hopefully will manage to complete all..

bab family.. esok twin ada ujian.. n aku dah pening mengajar dorang... huhu.... lain sungguh tensionnya mengajar anak sendiri dengan mengajar anak orang.. hop…

bila Afi mula makan

skrg Afi bru 5 bulan... tp dia da start makan... like i said before... so smp skrg aku masih prepare his meal... last week adalah bubur nasi... blend... this week plan to give him something fruity.. buat puree... senang skit.. tgk macam mana reaksi dia..

so far ok.. he likes his food.. cumanya i'm having difficulties masa nak suapkan dia mkn.. Afi blum blh duduk dgn btl... so i need to hold him.. n to feed him jd agak susah.. shud i get him a high chair or not..



Baby Solid Food Preparing for First Feedings
Ready…set…spit! A sense of timing and a sense of humor are key to introducing solid food to your baby. Here, some rules to eat by. Set up for success. Before your baby actually takes a bite, let her practice sitting in her high chair or feeding seat for a couple of days, adjusting the height of the tray or seat so it fits just right. And don't forget how wiggly your little worm can be — always fasten the safety straps, including the one around the crotch.Get your gear. Skip the silve…

cakap2 dgn baby....

amik peluang Afi tgh tdo nih..
just sharing something related to our babies..

Baby Playtime Let's Chat: Four Ways to Talk to BabyAs your baby starts to babble, here's how to keep the conversation flowing. It can be hard sometimes to keep the conversational ball rolling when your baby is still too little to answer.

But it's important to keep chatting with her — she needs to hear lots of words and sounds so that she can produce her own someday. (Plus, she understands more than you realize!) You don't have to come up with a sonnet worthy of Shakespeare; simple descriptions of your daily activities go a long way. Anything you say will be fascinating to your audience of one, but these four things will expand your baby's repertoire: Songs. Singing helps teach phonemic awareness, the understanding that words are made up of distinct sounds that can be manipulated and combined. Anything from "Mary Had a Little Lamb" to Christmas carols to your favorite pop tune will wor…

the first 5 day...

sekadar berkongsi the best and safe way to reduce weight..
and at the same time dapat semua nutrient yang diperlukan oleh badan..


tak salah kan mencuba



Independent Usana Distributor inz8799@yahoo.com 0194758739

aku masih dengan Usana

da lama tak story pasal Usana kan... haaa jgn ada yg kata aku dah stop guna... NO..NO..NO
aku masih menggunakan produk Usana... Nutrimeal and Essential.. mana boleh tinggal...
Nutrimeal is my meal replacement.. and Essential is my supplement...
alhamdulillah.. rasa makin sihat... walaupun asyik tak cukup rehat... tak cukup tido.. tapi aku jarang rasa penat or letih.. maybe sebab dua2 produk nih...

and syukur jugak sampai sekarang aku masih bf Afi.. mungkin jugak berkat amik supplement tuh... yolah kalau nak harap pemakanan aku.. tak tau le cukup ke idak nutrisi yang aku bagi pada Afi.. tapi dengan Essentials aku yakin.. semuanya yang perlu pada Afi dia akan dapat...

and owh... kalau korang rasa Usana nih sama macam MLM yang lain.. then go read this article written by one of Usana's Distributor she studied it and simplified it.. to make it easy for everyone to understand what Usana is about
so korang.. kalau yang nak dapatkan kesihatan yang lebih baik berbanding sebelumnya.. why not give Usana a try.. da r…

sick again

dah lama tak story pasal my kids kan..



Afi.. dah ok dah.. and now dia da start makan.. i made him bubur nasi (di blend).. day 1 dia agak suka.. maybe sebab dapat makan something new... mai day 2.. dia da agak rejected the puree.. hehe... takper for me itu normal lah kan... kekadang dia berselera kekadang idak..
bermulanya kisah nak bagi dia makan nih dalam minggu ni jugak... sebabnya dia asyk dok main2 gigit lidah dia dengan gusi yang tidak bergigi itu.. hehe.. so cute bila dia buat gitu... wpun mulanya aku plan to start feeding him at 6mo.. tapi cam kesian je tengok dia dok buat muka sedih tiap kali tengok orang lain makan...
with him i promised to introduce fruits and veges.. sebabnya masa twin dulu.. aku tak sempat nak buat... MIL yang dah siapkan all their foods...


Adriana.. so far so good... wpun dia agak ketinggalan dalam bab membaca nih.. compared to Nisa... tapi as long as dia sudah boleh membaca aku cukup lega... yup need more training n drilling.. insyaallah aku akan cuba luangkan more time with …

what happen... where

salam semua..
okeh aku da selesai kursus di Penang itu hari..
oklah walaupun aku rasa ianya amat membosankan..
yolah aku pergi atas tiket wakil.. then depa dok bebel2 benda yang aku tak tahu..
harusle bosan kan...
tapi best sebab sempat jugak jalan2 gi Gurney Plaza n Jalan Chowrasta (betul ke aku eja nih)..
dan lagi tuh... hehe...
sebab kebetulan ari Jumaat kan.. so break agak panjang...
okeh... these are some of the pictures taken... semuanya masa dok dalam dewan mesyuarat.. sebabnya aku sangatler bosan n mengantuk

tempat kejadian... tengah dengar taklimat pasal Local Area Network punya layout design

nama programnya
Mesyuarat Penyelarasan ICT..
bila dah bosan mulalah
conteng2 sana n sini.. seriusss punyalah mengantuk waktu nih.. sebabnya aku tak paham satu benda yang dia dok terang



aku suka tengok akak depan aku nih.. dia pakai tudung nih (ala jenis orang dok pakai la nih tuh) cantik sangat... aku ada 3 lai baru tudung ala2 itu.. dah mula suka pakai.. senang..




Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.c…

aku ke Penang pulak

5-7 November 2009..
aku kena attend satu kursus menggantikan Penyelaras ICT sekolah aku..
adehhh tinggal lagi si kecik tu kat umah tok dia...dah nak buat macam mana kan...
aku nih hanya menurut perintah...



so thursday morning..
aku mmg da tak gi sekolah..
around 10 am antar ketiga2 anak gi umah MIL then patah balik
ke Arau tuk amik kawan Hn yang kebetulan gi kursus sama dengan aku


geraklah kami ke JPN tuk naik bas...haha...kami kena naik bas
ada 3 biji bas menanti kehadiran semua guru2 ICT SK dan juga SM
dasat jugak...
aku mmg tak kenai sapa pun...

sembang2 ngan sorang cikgu then terus jadi kawan aku dalam bas
dan juga kawan aku di hotel...


nanti aku sambung


Independent Usana Distributor
inz8799@yahoo.com
0194758739

cerita sakit II

tadi baru je buat entry pasal Afi punya cerita sakit kan.. nih cerita sakit si kakak pulak..

Annisa... got fever... cough...


















n tadi Hn cakap dia bawak Annisa gi klinik n sedut gas... aku cam heran aikkkk nape kena sedut gas n gas apa...

then dia bagitau aku Nisa penat...


pulak dah..



Independent Usana Distributor inz8799@yahoo.com 0194758739

cerita sakit I

Ahad baru nih.. aku bawak Afi ke Kedah Medical Centre.. sebabnya...

pagi Ahad tuh... diarrhea yang Afi alami sampai ke tahap dah kuarkan some sort like mucus with blood... yessss u read me right.... BLOOD...

aku sangat terkejut... tapi masih kawal perasaan.. then aku siap mandikan Afi semua... bangunkan twin... then baru kejut Hn...

waktu kejut tuh aku minta Hn tolong check balik diapers Afi yang aku sengaja tinggalkan dalam bilik mandi... supaya dia boleh confirm yang aku nampak adalah blood...

so bila da dia pun cakap its blood.. aku da decide to take Afi to check... ikutkan Hn dia nak tunggu lagi... called MIL bagitau.. then nada...


aku cam eh nak gi check ke idak... (dalam hati) so aku terus cakap ngan Hn... jom bawak Afi gi KMC.. all the cost.. aku yang akan handle...

siaplah kami anak beranak... around 10 am gerak ke Alor Star... sampai KMC dalam kul 11 lebih... then naik Tingkat 2... register.. then terus tunggu depan bilik Dr Chua...
kebetulan time tuh Afi dah berak... n at the same time kami d…