Skip to main content

cuti2 di SP Inn


cerita ceriti cuti ujung minggu lepas...

like i told u guys earlier.. kami ke Sungai Petani... ada family day anjuran sekolah aku kan... so ari Sabtu lepas kami balik ke Kulim dulu... sebabnya ingat nak balik lepas family day.. Hn dah kena ada kat sekolah.. yelah bebudak asrama kan ada lagi sebab SPM.. so balik Kulim tido sana semalam then the next day terus gerak ke SP..

walaupun sepatutnya check in kul 1-2pm tapi kami tiba agak lewat.. hehe around 4pm baru sampai kat hotel... no worries.. sebab mmg tadak apa2 akt n no lunch so lebih baik bertolak lewat sikit.. sempat ler makan dulu kat umah... then lepas check in bagi can dulu kat anak2 mandi kat swimming pool.. then arond 430pm siap2 nak gerak gi Central Square.. sebab ada bowling tournament.. hehe.. kiranya semua lepas gian ler main bowling hari tuh.. mujur Afi tido jer.. n tak meragam.. lega... boleh ler mama dia main sungguh2.. tapi dek kerana cam dah lama tak main so tune pun dah lari.. asyik tak menjadi jer.. bila lah kat Perlis nih nak ada bowling.. harus aku nak gi main.. senaman tuh..

lepas main bowling.. dekat kul 7 dah... cargassss balik sebab nak siap2 ada dinner pulak around 8pm.. haha.. agak huru hara kan.. tapi best sebab geng sekolah mmg very da happening.. malam tuh dinner ala2 barbeque.. not bad.. cumanya agak susah nak makan since Afi dok seronok bermain2 n nak didukung jer... hehe.. tarak hal.. sebab lately aku cam tak baper kisah makan or not.. sentiasa rasa kenyang... thanks to my NUTRIMEAL.. hehe... lepas dinner ada sesi karaoke.. boleh pulak cikgu2 laki tuh dok minta cikgu2 pompuan nih sumbang sora.. tapi sorang pun tak pi nyanyi hahahaha... bantai ler depa dok menyanyi 2-3 round.. mmg gitulah cikgu2 sek aku.. depa kalau bab karaoke mmg laju jer.. hehe...

the day end at about 11pm.. dan Afi pun mulalah meragam sekejap kat dalam blik sebelum berjaya ditidurkan..

pagi2 around 840am.. Hn kejutkan the twin.. senyap2 tuh sebab kalau boleh tak mau Afi terjaga.. tapi si kecik nih mmg pantang dengar sora abah dia.. terus celik biji mata tuh... then harus lah aku pun kena turun gi swimming pool sebab Hn nak bawak Afi mandi sekali.. yupppp Hn mandikan Afi dalam swimming pool... he did mention yang orang tua2 cakap budak kecik nih rendam dalam kolam supaya dapat elak dari tarik.. aku tak tau di mana kesahihannya tapi dok tengok mat2 saleh nun dok rendam baby depa masa kecik2 dalam kolam.. so mungkinlah kot ada kebenarannya... Afi was ok masa di rendam oleh Hn.. tak nangis pun... tapi lepas tu nangis kejap sebab sejuk kot..

balik tuh.. sebab its a pay day.. so kami ke Tesco Sg. Petani Selatan.. a new Tesco di SP... owh before that gi umah one of my best sis at school.. depa buat kenduri.. lepas2 makan terus gi Tesco.. beli barang2 rumah... some books for the twin.. n then had lunch di KFC (si kembar lah asyik dok KFC tak berhenti2).. lepas makan terus balik umah..

sampai di Perlis.. (amboiii siap sebut negeri lagi tuh) terus ke Kangar to settle all the bills.. tak boleh tangguh2 kang abis pulak duit... siap semua then we made a decision that we are going to Klang this weekend (yakni lepas raya).. nak gi tengok sapa... cuba teka.... hehe...

sapa lagi kalau bukan



















































si comel Aidil

haaaa nilah si kecik yang tak sabar dah aku nak gi tengok... baby kecik ni anak kepada adik aku Mohd Azlan n his wife Nurul Diana.. hehe.. nama baby aku tak pasti tapi yang aku tahu Aidil... uuuuu so cute ler you...

ujung minggu nih maklong sampai dengan seluruh ahli keluarga ye.. (hmm nak beli apa tuk baby Aidil ye)





Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…