Skip to main content

cuti2 di SP Inn


cerita ceriti cuti ujung minggu lepas...

like i told u guys earlier.. kami ke Sungai Petani... ada family day anjuran sekolah aku kan... so ari Sabtu lepas kami balik ke Kulim dulu... sebabnya ingat nak balik lepas family day.. Hn dah kena ada kat sekolah.. yelah bebudak asrama kan ada lagi sebab SPM.. so balik Kulim tido sana semalam then the next day terus gerak ke SP..

walaupun sepatutnya check in kul 1-2pm tapi kami tiba agak lewat.. hehe around 4pm baru sampai kat hotel... no worries.. sebab mmg tadak apa2 akt n no lunch so lebih baik bertolak lewat sikit.. sempat ler makan dulu kat umah... then lepas check in bagi can dulu kat anak2 mandi kat swimming pool.. then arond 430pm siap2 nak gerak gi Central Square.. sebab ada bowling tournament.. hehe.. kiranya semua lepas gian ler main bowling hari tuh.. mujur Afi tido jer.. n tak meragam.. lega... boleh ler mama dia main sungguh2.. tapi dek kerana cam dah lama tak main so tune pun dah lari.. asyik tak menjadi jer.. bila lah kat Perlis nih nak ada bowling.. harus aku nak gi main.. senaman tuh..

lepas main bowling.. dekat kul 7 dah... cargassss balik sebab nak siap2 ada dinner pulak around 8pm.. haha.. agak huru hara kan.. tapi best sebab geng sekolah mmg very da happening.. malam tuh dinner ala2 barbeque.. not bad.. cumanya agak susah nak makan since Afi dok seronok bermain2 n nak didukung jer... hehe.. tarak hal.. sebab lately aku cam tak baper kisah makan or not.. sentiasa rasa kenyang... thanks to my NUTRIMEAL.. hehe... lepas dinner ada sesi karaoke.. boleh pulak cikgu2 laki tuh dok minta cikgu2 pompuan nih sumbang sora.. tapi sorang pun tak pi nyanyi hahahaha... bantai ler depa dok menyanyi 2-3 round.. mmg gitulah cikgu2 sek aku.. depa kalau bab karaoke mmg laju jer.. hehe...

the day end at about 11pm.. dan Afi pun mulalah meragam sekejap kat dalam blik sebelum berjaya ditidurkan..

pagi2 around 840am.. Hn kejutkan the twin.. senyap2 tuh sebab kalau boleh tak mau Afi terjaga.. tapi si kecik nih mmg pantang dengar sora abah dia.. terus celik biji mata tuh... then harus lah aku pun kena turun gi swimming pool sebab Hn nak bawak Afi mandi sekali.. yupppp Hn mandikan Afi dalam swimming pool... he did mention yang orang tua2 cakap budak kecik nih rendam dalam kolam supaya dapat elak dari tarik.. aku tak tau di mana kesahihannya tapi dok tengok mat2 saleh nun dok rendam baby depa masa kecik2 dalam kolam.. so mungkinlah kot ada kebenarannya... Afi was ok masa di rendam oleh Hn.. tak nangis pun... tapi lepas tu nangis kejap sebab sejuk kot..

balik tuh.. sebab its a pay day.. so kami ke Tesco Sg. Petani Selatan.. a new Tesco di SP... owh before that gi umah one of my best sis at school.. depa buat kenduri.. lepas2 makan terus gi Tesco.. beli barang2 rumah... some books for the twin.. n then had lunch di KFC (si kembar lah asyik dok KFC tak berhenti2).. lepas makan terus balik umah..

sampai di Perlis.. (amboiii siap sebut negeri lagi tuh) terus ke Kangar to settle all the bills.. tak boleh tangguh2 kang abis pulak duit... siap semua then we made a decision that we are going to Klang this weekend (yakni lepas raya).. nak gi tengok sapa... cuba teka.... hehe...

sapa lagi kalau bukan



















































si comel Aidil

haaaa nilah si kecik yang tak sabar dah aku nak gi tengok... baby kecik ni anak kepada adik aku Mohd Azlan n his wife Nurul Diana.. hehe.. nama baby aku tak pasti tapi yang aku tahu Aidil... uuuuu so cute ler you...

ujung minggu nih maklong sampai dengan seluruh ahli keluarga ye.. (hmm nak beli apa tuk baby Aidil ye)





Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…